Invitaţie la Zidul Citatelor

• publicat la: 17 mai 2011
Invitaţie la Zidul Citatelor

Astăzi,17 mai,in ziua a doua a festivalului cultural “Best Fest” Carei (17 mai 2011) s-a inaugurat “Zidul Citatelor”, la intrarea principală din Parcul Dendrologic . Cu această ocazie s-a dat  startul evenimentului “Citatul meu preferat”, o expoziție a citatelor preferate ale careienilor. Fiecare instituţie a trimis spre expunere, citate în mai multe limbi.

Întreaga echipă a  Casei de Cultură din Carei  a participat la amplasarea planşelor  cu citate in locul deja consacrat acestui tip de manifestare.

Principalul scop al acţiunii  constă în popularizarea literaturii , cu precădere în rândul tinerilor. Organizatorii nutresc speranța ca elevii să fi citit integral cărțile din care au selectat citatele lor preferate. Acestea, la rândul lor vor stârni curiozitatea celor ce vor vizita “Zidul Citatelor”, și poate  îi va determina  să citească și ei cărțile respective.

S-au trimis aproximativ 150 de citate spre expoziție. Aceste citate interesante au fost selectate de careieni, pentru careieni.

De-a lungul săptămânii culturale “Best Fest” au loc programe mai puțin reprezentative unui festival de acest gen, însă cel mai important lucru constă în faptul că munca tinerilor careieni este expusă  în diferite moduri ,în fața întregii comunități a orașului.

Prin marșul bicicletelor ce va avea loc joi, 19 mai 2011 se  dorește a se atrage atenția  asupra necesității realizării unor piste de biciclete, importanţa protejării mediului și nu în ultimul rând, promovarea mișcării în aer liber.

redactia

Lasati un comentariu