Nokia ar putea fi cumpărată de Microsoft

• publicat la: 18 mai 2011
Nokia ar putea fi cumpărată de Microsoft

Nici bine nu a inceput săptămâna că au şi apărut zvonurile conform cărora Microsoft se pregăteşte să cumpere cel mai mare producător de telefoane din lume, Nokia. Dacă ne uităm la parteneriatul care s-a incheiat in februarie intre cei doi giganţi IT, putem spune că au şanse să se adeverească.

Cu toate acestea, unul din executivii seniori din cadrul Nokia a răspuns zvonurilor spunând că acest lucru nu se va intâmpla, potrivit UnwiredView.

Chiar dacă parteneriatul este in vigoare, până acum incă nu a apărut niciun telefon Nokia care să poarte sistemul de operare Windows 7, aşa cum preconizau oficialii acum câteva luni.

Zvonurile sunt intărite şi de faptul că in curând brand-ul Ovi, al Nokia, va dispărea. „Săptămâna viitoare Nokia va incepe negocierile legate de vânzarea diviziei de telefonie către Microsoft. Rezultatele negocierilor nu vor fi publice, dar afacerea s-ar putea incheia inainte de finele anului”, potrivit sursei citate.

Nu se ştie ce pregăteşte Microsoft, dar orice ar fi este mare. Recent, compania condusă de Steve Balmmer a achiziţionat Skype cu 8,5 miliarde de dolari.

sursa ziare.com

comentarii

de gabi la 18 mai 2011 - 20:47

de ce sa dispara „brandul” ovi, al nokia? ovi e un serviciu de sincronizare de date de pe telefon cu o aplicatie, care iti permite manevrarea acelor date pe calculator (vezi ovi.com). pe telefoanele nokia, care au sistem de operare android, se foloseste un client compatibil cu acesti sistem de operare, prin care poti folosi ovi. nu cred ca e greu sa faci o aplicatie corespunzatoare care sa functioneze pe windows 7. e doar problema de aplicatie client, de pe telefon, serverul de sincronizare ramane acelasi. nu vad rostul disparitiei lui ovi, eu lucrez pe ovi, si va pot spune ca aplicatia a avut mari probleme, dar de jumatate de an s-au rezolvat cele mai multe. au mai ramas unele chestii de fixat, dar in mare, produsul ovi a fost imbunatatit mult.

Lasati un comentariu