4 căţeluşi şi-au găsit un cămin

• publicat la: 29 august 2011
4 căţeluşi şi-au găsit un cămin

Pe zi ce trece, Asociaţia Puffi devine tot mai prezentă şi mai activă in peisajul nostru citadin .Deşi se confruntă cu destule greutăţi  iar numărul membrilor nu este ridicat,aceştia dau dovadă de abnegaţie şi de spirit civic demonstrând că trebuie in primul rând  să iţi doreşti ca mai apoi să poţi realiza lucruri  deosebite.

Dacă la inceputul anului erau anonimi, dragostea  pentru animale a atras voluntari care s-au implicat in protejarea patrupedelor aflate pe stradă in voia sorţii.

Exemplele oferite de asociaţiile similare din localităţile apropiate le-au dat putere şi incredere in posibilitatea reuşitei activităţii lor şi astfel, după câteva luni de muncă asiduă au inceput să apară şi rezultatele.

Duminică, 28 august, Asociaţia Puffi a organizat cel de-al treilea Târg de Adopţii din Carei, reuşind să  plaseze 4 căţei şi doi câini adulţi  la familii iubitoare de animale.Animalele erau deparazitate intern şi extern,sterilizate,vaccinate şi cipate.

Am remarcat  o mai bună organizare,apariţia materialelor publicitare,prin bunăvoinţa dlui Lebedy Ştefan, şi un interes ridicat al cetăţenilor pentru  adoptarea unui maidanez în gospodăria lor.

Zilele in care prezenţa hingherilor dădea fiori reci celor care asistau la operaţiunile de prindere a câinilor aflaţi pe stradă  sperăm să rămână de domeniul trecutului,activităţile Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Puffi dovedind că  problema maidanezilor se poate rezolva şi de o altă manieră,lipsită de violenţă.

Din păcate,lipsa unui spaţiu propriu pentru desfăşurarea activităţilor specifice şi numărul mic de voluntari incetineşte perioada de strângere a maidanezilor de pe străzi.Aceasta a reprezentat şi subiectul principal al intâlnirii pe care membrii asociaţiei au avut-o vineri după-masă  in sala de şedinte a Primăriei din Carei .

Un număr mai mare de voluntari ar asigura posibilitatea ingrijirii animalelor abandonate pe stradă.Din sponsorizarile modeste de care dispun in prezent,se asigură hrana câinilor capturaţi, deparazitarea şi vaccinarea lor cât şi sterilizarea,acesta fiind un procedeu mai costisitor.Până in prezent, Asociaţia Puffi a reuşit să sterilizeze un număr de 10 căţeluşe şi 18 căţei.Numărul exemplarelor oferite spre adopţie până în prezent se ridică la 60 de căţeluşi şi 7 câini adulţi.Totodata,am aflat că se ţine o evidenţă strictă a tuutror exemplarelor de animale care intră şi ies din asociaţie precum şi tratamentele la care sunt supuse pe parcursul găzduiriri  lor .

După indelungi discuţii,săptămâna trecută a fost semnat un protocol de colaborare intre Primarie şi Asociaţia Puffi, existând promisiuni din partea primăriei pentru  un mijloc de transport ce va fi utilizat la activităţile cotidiene.

Se caută voluntari

Echipa Asociaţiei Puffi s-a imbogăţit cu un nou membru,dr.veterinar Boghiş Cosmin,care a făcut deja o deplasare la Oradea pentru un schimb de experienţă cu Asociaţia orădeană cu acelaşi obiect de activitate.La Oradea, Asociaţia pentru protecţia animalelor a ajuns la performanţa ca din 4.000 de maidanezi existenţi pe străzile oraşului să recupereze in jur de 3.500,având insă la dispoziţie un spatiu amenajat şi dotat cu tot ce e necesar unei astfel de activităţi.In acel spaţiu dispun de cuşti pentru animale şi de trei rulote dintre care una adăposteşte cabinetul medical,una este pe post de oficiu şi una ca ambulatoriu.Asociaţia din Oradea este dispusă să intindă o mână de ajutor ,putându-se deplasa în ajutorul  careienilor cu o clinică mobilă pentru sterilizare mai ales in zonele unde sunt adevărate focare de câini in voia sorţii.

Deşi la şedinţa de vineri au participat  numai 20 de persoane, fiecare dintre acestea  este implicată direct şi depune un efort  considerabil in activitatea de protecţie a animalelor fără stăpân .

Cu această ocazie, Asociaţia de protecţie a animalelor Puffi face un apel la toţi careienii pentru a da o mână de ajutor la “curăţirea” oraşului de patrupedele fără stăpân,la protejarea şi la găsirea unui cămin pentru acestea.Sunt aşteptaţi voluntari la locul unde este improvizat un aşezământ de animale,unde sunt ingrijite şi tratate până la oferirea lor spre adopţie.Numai prin implicarea tuturor  vom putea avea un oraş cu adevărat european ,in care problemele legate de animalele lăsate in libertate pe stradă să devină doar amintiri.Un alt aspect sesizat de Asociaţia Pufii a fost cel al necesităţii realizării unui recensământ al câinilor din Carei.

Cei care doresc să ofere o mână de ajutor şi se implice în îngrijirea patrupedelor abandonate sunt rugaţi să sune la 0743-141150 pentru înscriere.

Nu uitaţi, datorita simtului responsabilitatii fata de stapan,alternand cu firea lui  jucausa ,câinele este  considerat „CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI” . Fidelitatea lui  este cel mai mare atuu.

redacţia

comentarii

de Bubulina la 29 august 2011 - 15:21

Estraordinare materiale
nemaivazute puffi, puffi ce dragutze
mai puneti nu ma mai satur vazindu-le,
trimitem si la america
si la europa
sa vada lumee si sa crape de ciuda
ca ce sintem in stare sa facem
puffi ce nume potrivite
4 catelusi au gazda fastastic
uluitor ce activity

de MARIA la 29 august 2011 - 18:37

Draga meu de Bubulina comentarie tau este de milione asa frumos spune tu ca sorela ta cea din Zorba greaca cand ea spalat la picioare in lighiano fara sa dea jos ciorapeii,desi acea era pe undeva o DOAMNA.

de student la 29 august 2011 - 18:45

Toata stima si recunostinta mea fata de activitatea As. Puffi. La sfarsitul saptamanii, din surse demne de incredere, am auzit ca ”doi mari bosi” cu foarte multi bani,dar fara pic de suflet( avere facuta nu cu multa truda),unul din ei si-a alungat catelusa in strada acesta fiind gasita cu un picior rupt si fara un ochi. Cel de-al doilea bogat, si speram sa fie si ultimul are doi caini de rasa, dar fiindca sunt mai batrani , nu mai corespund pretentiilor sale,nu mai are nevoie de ei, si vrea sa-i arunce in strada. Ce parere aveti oameni buni? va ganditi ca acesti … banosi, chiar daca au caini de rasa, pentru ca nu-i asa e la moda sa-si cumpere tot felul de rase nu pentru ca s-ar price foarte tare la ce rase li-i s-ar potrivii caracterului lor. Ei, dar nu-i asa ? e la moda, vezi Doamne. Se stie ca roata se invarte si s-ar putea ca intr-o buna zi astfel de oameni sa-si primeasca rasplata. Mai credeti cumva ca acesti oameni, si altii ca ei se pot gandi si la cei saraci. Un lucru este clar, oameni buni, cine iubeste animalele, iubeste si oamenii.

de fan la 30 august 2011 - 06:28

ganditiva si la acei batrani care nu au macar o paine si aproape mor de foame
cu stima

de fanfan la 30 august 2011 - 07:06

da sa va ganditi si la cei care fura de la gura lor si nu ii intereseaza decat buzunarul lor,si la cei care au averi si nu se uita la cei care sunt batrani si aproape mor de foame

de Gek la 30 august 2011 - 22:34

@student:cine sunt acei bogatasi?banuiesc ca ceva tigani :))

de MARIA la 31 august 2011 - 09:32

DRAGA FAN AI PERFECTA DREPTATE CA SUNT MULTI BATRANI CARE NU AU CE MANCA,DAR ATUNCI DE CE NU TE IMPLICI SI TU IN ACEASTA PROBLEMA,FA CEVA INCEARCA SA SCHIMBI SI TU CU CEVA SITUATIA,E FOARTE USOR SA CRITICI PE ALTII DAR IN PRIMUL RAND AR FI CAZUL SA IEI ATITUDINE. ACESTE ANIMALE NU SUNT DE VINA CA BATRANII NU AU CE MANCA CI SISTEMUL CARE E FORMAT TOT DIN OAMENI.

de fan la 31 august 2011 - 13:33

pt doamna maria .nu cred ca am criticat pe cineva am zis doar o parere si nu am nimic cu cei care iubesc animalele sa stiti ca mam implicat in ajutorarea copiilor defavorizati din pensia mea de 480 lei mai mult nu permit.inainte de craciun am dus la casa de copii violeta doua tavi mari de prajituri si mai multe haine din pacate doar atata am putut cand voi putea ajuta acesti copii fiti sigura ca voi face fara ezitare.comentariul meu de mai sus a vrut sa fie un s.o.s.si nici prin cap nu mia trecut sa jignesc pe cineva.dar fara rautate va spun ca daca ar trebui sa aleg cui sa dau mancare unui biet batran sau unui caine vagabond fara ezitare as alege batranu.felicit si asociatia puffi pt munca depusa cu suflet.cred ca acuma am fost inteles si nu am jignit pe nimeni cu parerea mea. cu stima

de MARIA la 1 septembrie 2011 - 18:08

DRAGA FAN NICI EU NU AM VRUT SA JIGNESC PE NIMENI,DAR CONSIDER CA DACA NU LUAM
NOI ATITUDINE SI NU NE IMPLICAM IN PROBLEMELE CARE SE IVESC IN JURUL NOSTRU NIMENI NU LE VA REZOLVA,TOTI SUNTEM SARACI DAR ATAT DRAGOSTEA PENTRU ANIMALE CAT SI PENTRU SEMENII NOSTRI ESTE IMPORTANTA,EU ASTA AM VRUT SA SCOT IN EVIDENTA
FAPTUL CA ASOCIATIA PUFFI FACE UN LUCRU FANTASTIC,SE IMPLICA INTR-O ACTIVITATE DE VOLUNTARIAT FARA NICI UN SPRIJIN DIN PATREA CONSILIULUI LOCAL,CARE DE FAPT AR AVEA OBLIGATIA SA REZOLVE FOARTE MULTE PROBLEME.
STIU SI VA FELICIT PENTRU CEA CE FACETI DAR FIECARE CETATIAN AR AVEA OBLIGATIA SA DEA MAI MULT NU NUMAI PENTRU SEMENII LUI CI SI PENTU ACELE PATRUPEDE CARE TE IUBESC SI DACA ESTI SARAC ORI BOGAT,DACA ESTI BATRAN ORI TANAR,DACA ESTI SANATOS ORI BOLNAV,CEA CE NU SE POATE SPUNE DESPRE SEMENII NOSTRI.CU RESPECT.

Lasati un comentariu