Concurs cu dedicaţie la Primăria Carei

• publicat la: 2 September 2011
Concurs cu dedicaţie la Primăria Carei

Miercuri 7 septembrie 2011, la Primăria Carei se va desfăşura examenul  pentru ocuparea postului unic de director la Direcţia Sănătate-Învăţământ nou infiinţată.Conform documentelor afişate în holul Primăriei,proba scrisă va avea loc miercuri 7 septembrie urmând ca interviul să fie susţinut joi,8 septembrie 2011.

Aprobarea modificării organigramei Primăriei Carei prin  infiinţarea  Direcţiei Sănătate-Învăţământ a fost votată de către consilierii UDMR in cadrul şedintei Consiliului Local din data de 1 Iunie 2011.Proiectul referitor la crearea acestei direcţii a fost introdus  cu câteva minute inaintea şedinţei, de primarul Kovacs Eugen. Motivul invocat a fost volumul mare de activităţi de la  Direcţia de Cultură  şi Învăţământ,condusă la acea dată de Bogdan Georgescu,deşi acesta a făcut faţă cu succes tuturor provocărilor.

In urma votului consilierilor majoritari, au luat fiinţă două noi Direcţii, una de Sănătate- Învăţământ şi alta de Cultură -Sport,fiecare dintre ele urmând  să aibă câte un Director Executiv.In cadrul şedinţei din 1 Iunie 2011,la interpelările consilierilor, primarul nu a negat faptul că postul este destinat unei persoane apropiate UDMRului,fapt confirmat în prezent prin candidatul înscris la concurs.

In cursul lunii iulie,postul de director executiv al Direcţiei Sănătate-Învăţământ a  fost scos la concurs iar condiţiile pe care trebuie să le indeplinească candidaţii nu mai lasă nicio urmă de indoială asupra celui căruia ii este dedicat postul.Totul a fost “bine calculat”. Ceilalţi doritori nu au avut nicio şansă.

Astfel,pentru a participa la exament,candidatul trebuie să aibă cetăţenie română sau cetăţenie a altor state member UE şi domiciliu în România,să cunoască limba română şi limba maghiară, scris şi vorbit,să aibă capacitate deplină de exerciţiu,să aibă stare de sănătate corespunzătoare atestată pe baza adeverinţei medicale,experienţă profesională în  administraţie publică minim 10 ani,experienţă profesională în domeniile, învăţământ, sănătate publică,studii universitare umaniste,studii postuniversitare în administraţie publică,experienţă, vechime în post de conducere  de2 ani si să nu fi fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni.

Termenul limită de depunere a dosarelor a fost 9 august 2011,deşi concursul va avea loc abia in 7 septembrie.

Să ai minim 10 ani experienţă în Administraţie Publică ,studii postuniversitare in acelaşi  domeniu,funcţie de conducere de 2 ani şi să mai fii lucrat şi in sănătate şi invăţământ  nu sunt cerinţe de ici de colo.

După o absenţă de 4 ani ,candidatul va reveni in cadrul primăriei careiene  cu o vastă experienţă acumulată pe lângă edilul sătmărean. Cabinetul directorului executiv de sănătate-învăţământ are cuprinse in organigramă 4 posturi,dintre care două de consilier şi câte unul de inspector de specialitate şi referent de specialitate,posturi vacante la ora actuală.

Conform noii organigrame aprobate in şedinta Consiliului Local din  1 iunie 2011, mai este vacant şi postul de Director Executiv Economic din cadrul Direcţiei Economice precum şi cel de Arhitect Şef.

redactia

comentarii

de dodo la 3 September 2011 - 17:27

vrajeala se stie deja cine va fi

de Bunko la 3 September 2011 - 17:57

……….
nem szamit ha
bunko, csak
magyar bunko legyen
……..

de Tanarul din Carei la 3 September 2011 - 23:11

Eu sper sa fie cineva care se pricepe dar am o presimtire ca deja acel loc e ocupat de cineva i ar examenul va fii doar de forma sa nu zicem ca nu a fost examen.In careva zi am citit ca v or sa construiasca o gradinita in Parc sau in zona Turnului de apa eu sunt de parerea ca e o prostie dar azi cum ma duceam catre piata la cumparaturi am vazut la fosta Fabrica de tutun o cladire lunga si destul de mare care ar fii bun pt gradinita.E chiar langa Biserica,pe partea cealalta e scoala.Parerea mea e ca ar fii un loc bun dar primaria oricum face ce vrea dar eu nu as vrea sa se distruga si singurul Parc din Carei pt ca vrem sa construim acolo o gradinita sper sa nu se intample si mai sunt multe cladiri care ar trebui doar renovate si primaria ar putea sa le dea in chirie dar cred ca lor nu le pasa de aceste lucruri daca cineva crede ca am scris prosti iertati ma dar asta trebuia sa o scriu

de parere la 4 September 2011 - 05:06

Asa e la noi cand cineva este competent si demonstreaza ca e mai bun ca superiorii lui atunci il schimbam sau infiintam o noua directie ca sa nu se spuna ca i-am dat in cap.Bogdan e prea bun la Casa de Cultura si mai e si om pe deasupra de asta ii deranjeaza pe tulipani ca nu au si ei asa un om.Romani tocmai vi se pregateste ceva!Cu asta se ocupa duetul K-K de la primarie!

de Ku Klux Klan la 4 September 2011 - 07:59

,,cine-i al treilea K ?

de tiberius la 4 September 2011 - 11:45

eu sunt de cativa ani buni in germania. am activat in carei la castelanii si cunosc ce s-a intamplat cu viata culturala careiana. si cine nu vrea sa recunoasca, vede ca in ultimii ani viata culturala din carei s-a dezvoltat foarte mult. bogdan a preluato din noroi si a ridicato undeva sus de tot. incontestabil e meritul lui si a unei munci depuse in interesul unei comunitati, poate mai mult decat cere fisa post. foarte interesant ca nimeni din conducerea careiului nu a observat acest amanunt. un lucru care nu functiona acum 5 ani, azi, nu numai ca functioneza dar a si devenit un fenomen emblematic pentru oraselul Carei. si asta e meritul unui management strategic si a unei viziuni pe termen mediu sau lung. la noi, acesti oameni sunt urgent promovati, li se dau arii mai mari de lucru, bani mai multi si ajutoare. dar in niciun caz sefi care sa ii tina sub control. asta e cheia succesului in germania. oamenii cu idei si cu merite trebuie promovati, fiindca de castigat are toata lumea. aici, sigur i s-ar fi incredintat un alt domeniu sau macar unul in plus, in care sa dirijeze doar oamenii, pentru ca sa il pun la punct.

de lasati-ne sa lucram la 4 September 2011 - 11:53

de doua ori l-am auzit pe dl kaizer ca a zis la sedinta de consiliu transmisa la Nort Vest ca “lasati-ne sa lucram, nu ne puneti bete in roate, ca oamenii asteapta sa facem ceva”. pai noi va lasam, da uite ce iese. pe cei de la forumul germanilor i-am crezut niste oameni mai cumpatati, asa cum sunt germanii. si dvs vorbiti de eficienta. vai de mine. credeti ca toti suntem prosti? ce mascarada de doi bani. sper sa va lasam de tot in pace anul viitor.

de sah si mat la 4 September 2011 - 12:01

ceea ce se intampla, nu e un mesaj doar pentru bogdan, ci si pentru oamenii care cred in ideile lui, indiferent de nationalitate, de vartsa si de religie, care sunt mai cumpatati si care sunt adevarati careieni. imi pare rau bogdane, asta e doar Sahul, iar dupa alegeri urmeaza Matul pentru tine.

de Norvegiano la 4 September 2011 - 12:16

………..
………..

de pista la 4 September 2011 - 13:24

primaru aduce pe levente de la satumare ca vin alegerile si trebe sa aduce voturi multe ca sa poate sa mai bage mana dupa bani de la oras!

de kovacs antal (puha) la 4 September 2011 - 14:12

si fara levente va avea voturi multe!!!!,eu iti garantez asta!!!

de kovacs antal (puha) la 4 September 2011 - 14:17

dupa mine georgescu face totul pt cultura acestui oras!!!

de dreptate la 4 September 2011 - 15:40

Spunei asta druzsa al tau de nume ,care se pare ca face orice pentru careienii de etnie maghiara ,iar pe ceilalti ai cam neglijeaza,se vede de la o posta/urat din partea lui.In priml mandat parca zice ca e primarul tuturor careienilor.Acum zice: ezs a varos a mienk !!!!

de ..in campanie la 4 September 2011 - 15:44

…en nevem kovax, en vagyok a sorsotok kovaxa
szavazanak ram…

de pista la 4 September 2011 - 16:39

daca georgescu face totul de ce e nevoie sa il schimbam si sa mai infiintam o directie cu un director si 4 subordonati acum in plina criza?ai uitat la tine ca tu esti cu udmrul care nu angajeaza romani in primarie?poate citeste seful ce ai scris si nu mai este bani de deplasare

de cititor la 5 September 2011 - 06:41

eu sunt de parere ca bogdan georgescu acopera foarte bine partea de cultura din oras,dar nu are timpul fizic necesar sa se ocupe si de invatamant,care,din pacate are multe lacune si probleme,atat in oras,cat si in tara (vezi REZULTATELE DEZASTRUOASE DE LA BAC).Acum sa fim seriosi,daca si la invatamant ne zgarcim ,dupa cum spunea ieri ecaterina andronesu intr-o emisiune televizata pe realitatea tv,atunci punem in pericol insasi dezvoltarea societatii romanesti.la fel este si cu sanatatea.bogdan georgescu ramane director in continuare si se infiinteaza o DIRECTIE DE SANATATE SI INVATAMANT,doua domenii sensibile si problematice atat in oras,cat si in tara.

de careian la 5 September 2011 - 09:10

este nevoie imperioasa de un mai mare control exercitat asupra invatamantului si a sanatatii in acest oras.ne tot plangem ca nu functioneaza bine,iar cand se face ceva in acest sens e bai,nu ne convine.multe dintre comentariile de mai sus au o puternica tenta etnica,faza pe care credeam eu ca am depasit-o demult.pacat….

de pentru sah la 5 September 2011 - 09:15

poate pentru tine viata e doar un joc,dar mai sunt si altii care ,din experienta stiu ca nu e deloc asa,iar pe bogdan il apreciaza inclusiv conducerea actuala.el ramane in continuare director pe cultura,asa ca sah mat pentru tine si pentru toti cei care nu vad padurea de copaci.

de pentru cel care a postat mesajul de mai sus la 5 September 2011 - 11:01

Apreciere ;traim intr-o lume in care majoritata oamenilor sunt nebuni iar cei normali sunt din pacate mai putini.Oamenii nebuni cred ca cei normali sunt nebuni pentru ca ca sunt normali.In padurea la care te referi sunt mai multi copaci uscati,batrani si fara viata.Acestia trebuie defrisati,in aceasta padure trebuie plantati puieti care se dezvolta,place ochiului si mintii care o mai stiu aprecia si admira pentru evolutia ei.In acest fel vom reusii sa vedem padurea aerisita,sanatoasa si cu copacii drepti si coroana frumoasa si sanatoasa.

de pentru cel care a postat mesajul de mai sus la 5 September 2011 - 11:02

Apreciere ;traim intr-o lume in care majoritata oamenilor sunt nebuni iar cei normali sunt din pacate mai putini.Oamenii nebuni cred ca cei normali sunt nebuni pentru ca ei sunt normali.In padurea la care te referi sunt mai multi copaci uscati,batrani si fara viata.Acestia trebuie defrisati,in aceasta padure trebuie plantati puieti care se dezvolta,place ochiului si mintii care o mai stiu aprecia si admira pentru evolutia ei.In acest fel vom reusii sa vedem padurea aerisita,sanatoasa si cu copacii drepti si coroana frumoasa si sanatoasa.

de anca la 5 September 2011 - 13:45

pe ceilalti patru consilieri ai directorului nou,,,, cand se vor angaja ?
sau sunt deja?
oare aceea vor fi tot maghiari ?

de anca la 5 September 2011 - 13:46

si eu doresc sa ma angajez in primarie , oare se pote sunt romanca ?

de forza viki la 5 September 2011 - 14:44

da Anca, totul e posibil

de fan la 5 September 2011 - 15:02

da anca totul e posibil dar in carei nu ai sanse daca te numeai anuska sau sarolta aveai sanse .asa ca in negresti oas ai sanse in nagykaroly din pacate nu.inscriete in udmr si nu conteaza daca ai material cenusiu vei fii angajata

de fan la 5 September 2011 - 15:05

raspuns pt unul;va avea voturi multe nu conteaza ca e prost maghiar sa fie .BRAVO TESTVER te pricepi la toate

de pista la 6 September 2011 - 05:17

“este nevoie imperioasa de un mai mare control exercitat asupra invatamantului si a sanatatii in acest oras” imi aduce aminte de perioada de trista amintire a PCRului,atunci cand totul era controlat de PCR prin secretarii sai de partid bine infipti in toate domeniile.Cu regret constat ca de-a lungul timpului s-a schimbat doar partidul care coordoneaza activitatea din toate domeniile.Observ cu tristete ca domnul primar care este si presedinte de partid a ramas cu metehne din perioada societatii miltilateral dezvoltate,dansul infiintand directii prin care sa controleze fiecare domeniu din oras crezand ca isi va asigura astfel nemurirea la conducerea orasului.Au fost schimbati directorii de scoli care nu corespundeau din punct de vedere al carnetului de partid cu unii alesi de la cabinetul 1 al orasului la fel ca la singurul nostru spital.Si cum la noi atunci cand ceva merge bine distrugem acelasi conducator a hotarat sa faramiteze institutia care a facut cunoscut numele orasului peste hotare,Casa de Cultura,ravnita tocmai datorita renumelui ce l-a castigat in ultimii ani.FELICITAri Bogdan Georgescu pentru toata munca depusa si pentru daruirea ce care dai dovada.Indiferent de ce incerca sa faca acele suflete mici si inchistate,pline de temeri,chinuite de indoieli,cocotate cat mai sus.Tandemul neputintei a gasit,cred ei,solutia pentru trecera ta in esaloane inferioare dar ei nu cunosc actul final al fiecarei perioade dictatoriale.
Vreme trece, vreme vine/Toate-s vechi si noua toate/Ce e rau si ce e bine/Tu te-ntreaba si socoate/Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece/De te-ndeamna, de te cheama,Tu ramâi la toate rece

de pista la 6 September 2011 - 05:28

Cultura este domeniul care ar putea sa ne reuneasca pe toti cei din oras,indiferent de etnie.E pacat sa nu luam seama la partea frumoasa a vietii si sa lasam samburele discordiei sa incolteasca in sufletele noastre

de pentru de pista la 6 September 2011 - 06:47

dupa modalitatea in care ai expus tot ceea ce vroiai sa spui se vede ca traiesti cu nostalgia acelor timpuri dictatoriale,ai indrugat numai minciuni ,vezi exemplul faptului ca sut multe scoli unde directorii sunt psd-isti (micovschi),liberali(alina mocanu) si exemplele ar putea continua.dovada ca primarul nu tine cont de culoare politica.la spital,directoarea nu e din udmr,ci din pdl.vezi aici o gama variata de culori politice,unde s-a tinut cont doar de capacitatile fiecaruia.asta nu era posibil in comunism,dupa cum vrei tu sa insinuezi,pistike draga.de la bogdan georgescu nu ai de ce sa iti iei ramas-bun pt ca el ramane ferm pe pozitie.asa ca nu dramatiza situatia pt ca nimeni nu o sa inceapa sa planga,ci eventual ,va incepe sa rada in hohote de aberatiile pe care le-ai scris.

de kovacs antal (puha) la 6 September 2011 - 06:51

PISTA,ma confunzi cu PREOTUL REFORMAT DIN LUCACENI!!!,tu nu te ocupa de deplasarile copiilor,mai bine daca esti asa de mare profesor,ada si tu cativa sponsori,de la tine nu am cerut bani si tot reusim sa face deplasarile!!!! panarama ce esti!!!

de Bula la 6 September 2011 - 07:25

au apus timpurile dictatoriale si nu ati dat stirea!rusine sa va fie nostalgicilor dupa vremurile cand se invata pentru bac si se dadea examen la toate facultatile! cine sunt noii subdirectori de la agro si maniu?va rog sa pastrati Silezio Stampa,nu deranjati”conducerile”din procesul de gandire!

de ...bula la 6 September 2011 - 07:32

am multe rude ai ?
noi dominam si la bac am fo multi…

de pista la 6 September 2011 - 09:20

In carei sunt 4 licee si trei scoli generale nu mai multe.Numai la una este director psd si la una pnl deoarece au dat examen si nu au ce sa le faca.Toate celelalte scoli si gradinite sunt conduse de membrii ai colaitiei de guvernare pdl-udmr.recent s-au numit noii adjuncti la scolile unde mai ramasasera intrusi.unde este minciuna,cine dezinformeaza?ce capacitati au uniidirectori care nici nu au avut activitate la clasa sau unii care au sub 30 de ani?!vedem cu totii rezultatele din invatamant si nu cred ca putem hohoti de ras poate doar cei ce au pus in practica asta.in rest astept punerea pe butuci a spitalului condus de coalitia pdludmr pentru o mai buna(usoara)privatizare

de marinaru'vesel la 6 September 2011 - 09:34

ba da:
..hahahahahohohoho
hihihihihi
am avut dreptate….
haahaahaahaa….

de un maghiar la 6 September 2011 - 09:42

va sa zica cei de la udmr nu sunt buni la nimic????????????????????????????asta doar pt ca sunt de la udmr,sau pt ca sunt maghiari??????????????nu astept raspuns pentru ca oricum nu va fi unul sincer.

de rasp la 6 September 2011 - 10:19

uite raspunsu
http://www.youtube.com/watch?v=-1QUHKKnjNI
stii sa dai click?

de kovacs antal (puha) la 6 September 2011 - 10:50

Piasta,de ce nu-i bun director Zsido Sanyi?,pt ca a umblat peste tot ca scoala sa fie una europeana?!,dar la fel a facut si Alina Belei(Mocanu),si ea a pus la punct scoala,sau generala 3 este ff frumoasa…..aici numai uniii ca tine au probleme….,NU NE INTERESEAZA DE UNDE SUNT BANII PT DRUMURI,BINE CA SE FAC!!!!!deci pista esti un SOVIN!!!

de pista la 6 September 2011 - 12:15

sa nu incurcati sezonu cu fazonu si udmrul cu maghiarii!daca recunoasteti ca e bun zsido si visnay de ce nu au loc la consilieri?nu amestecati aici apele ca sa faceti mocirla ca nu tine.zsido si visnay siau facut singuri un NUME cu care voi vreti sa defilati cand aveti nevoie sa aruncati praf in ochi!de ce nu mai e consilier szabo andras?demeter eva a fost un manager desavarsit dar nu are loc,oare de ce?cati doctori sunt intre consilieri?dati inainte cu sovinu da nu veniti cu ceva concret.am vazut ce ati facut si cu trandafirii scosi si mai mare rusinea la semafor ce este!bine ca nu va intereseaza de bani atunci cand sunt de la oras

de kovacs antal (puha) la 6 September 2011 - 12:26

dar doctorul de la Bucuresti nu fura?!

de pista la 6 September 2011 - 13:22

Bucurestiul este modelul vostru?

de kovacs antal (puha) la 6 September 2011 - 13:45

da acela e doctor!!!,tu ai zis ca nu avem doctori in consiliu…..

de BOBI la 6 September 2011 - 14:51

Mi-as dori un primar femeie si un Consiliu format numai din femei,doamne care au facut ceva pentrui Carei.Sa nu radeti sau sa comentati aiurelile voastre cum va sta in caracter.Doamnele sunt mai pragmatice,mai serioase si mai hotarate.As indemna femeile sa candideze ,nu in partide ci ca independete.Poate ar avea mai multe sanse.Poate nu i-ar strica primarului sa aiba o contracandidata,o femeie puternica ,desteapta .modesta si care stie sa respecte careienii.
Dar din pacate ele nu sunt apreciate aici in Carei la adevarata lor valoare.Exemple avem atatea incat am putea forma cateva Consilii locale si cativa primari..
ASTEPT COMENTARIILE !!!!

de kovacs antal (puha) la 6 September 2011 - 15:35

Angela Merkel!

de pentru PUHA la 6 September 2011 - 18:05

Da ce crezi ca numai ANGELA MERKER exista ? oricum ea nu are buletin de Carei ,ea sta in Germania.Deschide bine ochii si uita-te in jur poate gasesti si in Carei.

de kovacs antal (puha) la 6 September 2011 - 19:32

eu m-am referit la una ca ea!!!nu m-am gandit ca ea sa vina de primar!!!si este MERKEL,nu merker!!!!

de Careian 4 ever la 7 September 2011 - 00:09

Marker?!

de adi la 7 September 2011 - 05:57

Ptr. BOBI la cine te-ai gandit sa stim si noi?

de ..... la 7 September 2011 - 06:47

Ali baba si cei 40 de hoti
…joaca mambo in chiloti..

de BOBI la 7 September 2011 - 07:30

Faceti voi nominalizarile,eu doar mi-am spus parerea.Si am o rugaminte :nu faceti misto si nu jigniti,dati dovada de oameni cu caracter,bun simt si respect,ca nu tot ce zboara se si mananca,dar poate in opinia unora nu conteaza
aeste lucruri,conteaza doar ei sau opiniile lor.

de un maghiar la 7 September 2011 - 09:01

pista,tu esti cel care incurci sezonul cu fazonul.esti un habarnist care nu stie ca functia de director al unei scoli este incompatibila cu cea de consilier judetean.asa ca nu vorbi prostii!!!!!!!!!!!!!!!

de un maghiar la 7 September 2011 - 09:02

ca nu tine,pistike!

de curios la 7 September 2011 - 14:58

@maghiar.cine te-a prostit?sau TU chiar esti…?in ce articol de lege ai citit aceasta incompatibilitate? astept.

de pentru VOI la 7 September 2011 - 15:59

In timp ce voi va stresati intre voi altii isi fac facutele !!!!!!!!!!!

de curios la 8 September 2011 - 09:21

@maghiar.auzi??? astept!!!!!

de fan la 8 September 2011 - 09:34

traim in romania si totul e posibil.romani sunt prosti ca nu se duc la vot.

de pista la 9 September 2011 - 12:04

da stiu ca sunteti activi!cum are omu treaba si nu intra pe site cum macinati la minciunele infoiate!nu am citit nimic de ce nu au loc la udmr pe liste maghiarii care sunt niste NUME in oras!nici de celelalte mentiuni!cine este habarnist?mai mare dictatura ca acum nu a fost niciodata in oras nici pe vreamea lui impuscatu!jale dragilor

de kovacs antal (puha) la 9 September 2011 - 12:09

pista,problema e cu domnii de la fdg,ei sunt in consiliu de 20 de ani de ce????,mai lasa locul si la cei tineri din fdg,care ar face cate ceva!!!!!

de pista la 9 September 2011 - 13:35

care tineri?unde sunt si mai ales cine sunt?nu am auzit de nici o activitate a lor

de kovacs antal (puha) la 9 September 2011 - 14:36

da,ai dreptate,pista! de batranii aia de la fdg nu poate intra nimeni in partid,mai ales nu in conducerea partidului!!!

de pista la 9 September 2011 - 22:22

e ca la udmr numai ca criteriul varstei e inlocuit cu al competentei!pacat

de careian la 10 September 2011 - 07:46

ceva rezultate?a luat concursul unicul candidat?

de Horia Mărieș la 6 March 2012 - 18:46

Din ciclul cel făr’ de sfîșit: “Citesc, citesc și mă tot minunez.”

Snoavă:

Să presupunem că (așa cum scrie în articol) se organizează un concurs pentru postul de Arhitect Șef al Municipiului Carei. Să presupunem că Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho (născut la 15 decembrie 1907, în vârstă de 104 de ani, celebrul arhitect care proiectat principalele clădiri publice din Brasília, care este capitala Braziliei, centrul metropolitan al Districtului Federal (Distrito Federal), singurul oraș-capitală din întreaga lume construit în întregime în secolul XX și clasificat de UNESCO ca Patrimoniu Cultural al Umanității, s-a plictisit, azi, fiind criză economică mondială, nu-i ajung banii de pensie, și vrea să-și rotunjească veniturile, candidând pe postul vacant de Arhitect Șef la Carei. Indeplinește toate condițiile impuse camdidaților, cu excepția uneia (vezi fotografia ce însoțește articolul de mai sus “Concurs cu dedicaţie la Primăria Carei”): nu conoaște limba maghiară scris și vorbit, fiindcă portugheza este f. diferită de maghiară. Tipul a încurcat-o rău de tot, va trebui să se ăntoarcă cu coada între picioare exact de unde a venit, fiindcă nu va fi admis să participe la concurs, va fi nevoit să trăiască în continuare, până la adânci bătrânețe, din pensia lui braziliană mizeră.

Este condiția (cunoașterea limbii maghiare scris și vorbit) impusă de Primăria (sau de Primarul) Municipiului Carei la concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcţiaei Sănătate-Învăţământ din cadrul U.A.T. a Mun. Carei una legală, sau nu?

Singura acoperire pe care o poate invoca semnatarul primar Eugen Kovacs Jeno pentru discriminarea etnică conținută evident în anunț este Art. 108 din Legea funcționarilor publici nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, actualizata: “În unităţile administrativ-teritoriale în care persoanele aparţinând unei minorităţi naţionale deţin o pondere de peste 20% UNII funcţionari publici din serviciile CARE AU CONTACTE DIRECT CU CETATENII vor cunoaşte şi limba minorităţii naţionale respective.”

Întrebarea care se pune la interpretarea Art. 108 este daca Directorul Direcţia Sănătate-Învăţământ este un om “de ghișeu” sau nu, adica daca el are “contact DIRECT cu cetățenii”, sau nu.

După umila noastră părere – și nu numai- Directorul respectiv nu este de fel un om “de ghișeu” (el având si 4 subordonați din care de ex. 2 pot cunoaste f. bine limba maghiară, scris si vorbit), deci el nu este obligat sa cunoască scris si vorbit limba maghiara, deci conditia impusă de primarul Eugen Kovacs Jeno este clar o DISCRIMINARE ETNICA, sancționață de Codul Penal, fiindcă în anumite cazuri, discriminarea atrage răspunderea penală şi este pedepsită cu închisoarea.
Este cazul abuzului în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, adică îngrădirea, de către un Primarul Municipiului Carei(care este tot un funcţionar public) prin anuntul respectiv, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor vreunui cetăţean, ori crearea pentru acesta a unor situaţii de inferioritate pe temei de NAȚIONALITATE, rasă, sex sau religie.

Un caz similar a fost sanctionat recent de CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII, caz petrecut la Prefectura Covasna, Primăria Sf. Gheorghe: discriminarea sanctionată fiind “Impunerea condiției de cunoaștere a limbii maghiare pentru angajare.”

In context, informăm pe toți cei care se simt lezați drepturile lor în cazuri de discriminare similare, că se pot adresa PREŞEDINTELUI CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII printr-o petiție de forma:

MOTIVELE PLÂNGERII
În fapt,
La data de …………………………,în jurul orelor…………….., mă
aflam la …………………………………
(În primul rând trebuie să faci o descriere detaliată a incidentului prin care
tu consideri că ai fost discriminat(ă). Trebuie să precizezi clar şi concis
descrierea faptei cu indicarea datei, orelor şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite. Precizarea numelui martorilor şi al altor probe sunt relevante în argumentarea cazului tău).
………………………………………………………………………………………………
În drept,
fapta constituie o încălcare a prevederilor O.G. nr.137/2000 privind prevenirea şi sanţionarea tuturor formelor de discriminare cu toate modificările şi completările ulterioare.
(Sub aspect legal, indicarea actului normativ şi a articolelor din act sunt
importante, dar acest aspect va fi apreciat de către membrii CNCD.)
Ca mijloc de probă, Dovada plângerii o fac cu declaraţiile martorilor
1………………………………………………………………………………………………….
2………………………………………………………………………………………………….
3………………………………………………………………………………………………….
Alte probe (înregistrări audio, înregistrări video, documente/adrese oficiale,
etc.) ……………………………………………………………………………………………
Data depunerii Semnătura,
…………………………….. ………………..
DOMNULUI PREŞEDINTE AL CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII

[ vedeti pentru detalii și http://www.cncd.org.ro/prima-pagina/ ]
==============================================================================

Nu permiteți niciodată, absolut nimănui, oricine ar fi el, sau orice funcție “înaltă” ar avea el, să vă incalce drepturile sau să vă discrimineze în vre-un fel !

In rest, s-auzim numai de bine.

de lacibacsi la 7 March 2012 - 17:28

primaru nici nu mai organizeaza mai nou concurs ci angajeaza cum vrea muschii lui!!! se aude la DNA sau si acolo merge santaju udmristopdlist!!!!

Lasati un comentariu