Prima ediţie a concursului „SCĂRI”

• publicat la: 7 septembrie 2011
Prima ediţie a concursului „SCĂRI”

In data de 07.09.2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă,,Someş” al judeţului Satu Mare a organizat şi desfăşurat  concursul profesional ,,SCĂRI” Ediţia I-a 2011.

Acest concurs reprezintă o noutate pentru pompierii sătmăreni, fiind primul de acest gen organizat în ţara noastră, conceput după modelul din Ungaria. De menţionat este faptul că concursul se va desfăşura în fiecare an, fiind dedicat Zilei Pompierilor din România.

La acest concurs au participat în total 18 echipe formate din 2 pompieri, plus un conducător de lot din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare,Secţiei de Pompieri Carei, Staţiei de Pompieri Negreşti-Oaş, Gărzii de Intervenţie Turţ şi Gărzii de Intervenţie Tăşnad.

Concursul este unul de echipă, constând în urcarea pe scări interioare până la etajul 10 (175 de trepte) al unei clădiri, mai exact la înălţimea de 32 de metrii, pompierii fiind echipaţi cu echipamentul de intervenţie constând din costum de protecţie la incendiu,  bocanci de intervenţie, aparatul de respirat în funcţiune şi având asupra lor următoarele accesorii: 2 role de furtun tip C, o ţeavă de refulare, un distribuitor, 1 toporaş P.S.I., o cordiţă de legat furtun şi o coardă de salvare.

Concursul s-a desfăşurat în clădirea industrială de la ABO MIX. SA Satu Mare, iar pe această cale comanda inspectoratului aduce mulţumiri conducerii societăţii pentru sprijinul acordat desfăşurării concursului.

In urma desfăşurării concursului echipajele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au ocupat primele trei locuri, astfel:

Locul I-echipajul format din plt. maj. Cardoş Gheorghe şi plt. Bărbuş Gheorghe, cu timpul de 1 minut, 20 secunde  şi 06 sutimi.

Locul  II– echipajul format din plt. Bora Gabriel şi plt. Kompasz Gabriel cu timpul de 1 minut, 20 secunde şi 48 sutimi.

Locul III– echipajul format din plt. Mondoca Vasile şi plt. Mureşan Manuel, cu timpul de 1 minut şi 25 secunde.

Diploma pentru cel mai rapid pompier a fost acordată plt. Ozsohanics Istvan,din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti-Oaş, care a obţinut timpul de 1 minut şi  18 secunde.

Concursul ,,SCĂRI ” desfăşurat astăzi,se doreşte a deveni  o tradiţie pentru pompierii sătmăreni, punându-se  un accent deosebit pe îmbunătăţirea capacităţii de reacţie si intervenţie pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte.

redacţia

comentarii

de Vali la 9 septembrie 2011 - 07:46

Uite-l pe Babutiu in peisaj!

de Silviu la 11 septembrie 2011 - 07:03

GLoaba!!!!:))

de BOG la 11 septembrie 2011 - 19:22

BOGATZU

Lasati un comentariu