Sebastian Lăzăroiu, dat afară din Guvern. Traian Băsescu a numit-o în loc pe Sulfina Barbu

• publicat la: 16 septembrie 2011
Sebastian Lăzăroiu, dat afară din Guvern. Traian Băsescu a numit-o în loc pe Sulfina Barbu

Prim-ministrul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare din funcţie a ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Premierul a propus-o pe Sulfina Barbu în locul lui Sebastian Lăzăroiu.

UPDATE 2: Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Sebastian Lăzăroiu, numind-o totodată ministru al Muncii pe Sulfina Barbu.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat vineri, 16 septembrie a.c., Decretul pentru revocarea din funcţia de ministru al Muncii, Familiei  şi Protecţiei Sociale a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu. De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat vineri, 16 septembrie a.c., Decretul pentru numirea doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale de către doamna Sulfina Barbu va avea loc în cursul zilei de luni, 19 septembrie a.c., după publicarea decretelor în Monitorul Oficial al României”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE 1: Revocarea a fost anunţată printr-un comunicat de presă de Executiv. „În temeiul articolului  85 alin. 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat Preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, Primul-Ministru a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale”, se arată în comunicatul Guvernului.

Decizia de a-l revoca din funcţie vine după criticile la adresa PDL ale lui Sebastian Lăzăroiu. El are spunea că nu ar adera la PDL la cum arată partidul acum. Afirmaţiile sale nu au rămas fără consecinţe în PDL. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, spune astăzi cpă va propune chiar o discuţie la vârful PDL privind atitudinea lui Lăzăroiu. La câteva ore distanţă a venit cererea de revocare din funcţie.

„Sebastian Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte pe seama PDL şi, pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi cultivă propria  imagine. Este un gest reprobabil pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, acei oameni cărora le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnităţi publice, dar în acelaşi timp se delimitează de cei care i-au propulsat”, a spus Oltean, care comenta că Lăzăroiu este mai degrabă analist politic decât ministru.

Într-un interviu pentru un cotidian central, Sebastian Lăzăroiu a declarat că a ezitat întotdeauna să se înscrie într-un partid. „Acum aş face-o, dar aş face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară – n.r.)”, a spus Lăzăroiu.

sursa romanialibera.ro

Lasati un comentariu