Situaţie dezastruoasă la BAC, e nevoie de o analiză a sistemului!

• publicat la: 5 septembrie 2011
Situaţie dezastruoasă la BAC, e nevoie de o analiză a sistemului!

Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar (FNAPIP), a atras atenţia că, după ce şi rezultatele din sesiunea a doua de BAC 2011 au fost dezastruoase, este nevoie de o analiză amănunţită a sistemului, informează realitatea.net.

Sesiunea a doua a BAC-ului 2011 nu a adus nicio îmbunătăţire miraculoasă a rezultatelor liceenilor, iar Mihaela Gună, preşedintele FNAPIP, consideră că acesta este un semnal că este nevoie de o analiză a sistemului de învăţământ în general, şi a celui în care se dă acest examen, în particular.

„Trebuie făcută o analiză a cauzelor care au dus la asemenea rezultate. Fiecare trebuie să privească în ograda lor, să nu ne acuzăm reciproc. Declaraţiile ministrului nu ar trebui să fie constatări, ci să facă o analiză pentru că dumnealui conduce sistemul. De vină suntem toţi: atât sistemul gestionat de MEC, cât şi părinţii, care nu neapărat că nu se implică în parteneriatul cu şcoala, dar uneori nu sunt lăsaţi să se implice”, a spus Mihaela Gună, la REALITATEA TV.

„Preocuparea copiilor pentru învăţătură este din ce în ce mai slabă pentru că sunt promovate nonvalorile peste tot în lume”, a punctat Gună.

sursa Cotidianul

comentarii

de mersi la 6 septembrie 2011 - 07:20

mersi pt comentariu

de ...... la 6 septembrie 2011 - 17:38

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat marţi că profesorii care au obţinut note proaste la examenele naţionale nu vor primi ore la clasă.

„Am aplicat foarte corect linia MECTS de a nu da ore la clasă profesorilor care au obţinut note proaste la examene”, a anunţat Funeriu.

de Dinosaurul la 7 septembrie 2011 - 09:21

revin si va arat
cum se tine o lecke..
ca sa nu bukteze…
cu tact pedagojic
competenta profes
munca dirijintielui..
doxolojie
docimastica
exista metotolojiiee….

Lasati un comentariu