Sosesc ajutoarele comunitare pentru persoanele defavorizate

• publicat la: 16 September 2011
Sosesc ajutoarele comunitare pentru persoanele defavorizate

La sfârşitul lunii septembrie vor sosi si la Carei  ajutoarele comunitare pentru persoanele defavorizate.Incepând din acest an,aceştia primesc şase categorii de produse ,in cantităţi sporite,datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană.

De ajutoarele comunitare beneficiază mai multe categorii de persoane,cum sunt pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau din pensii cumulate sunt sub 400 lei lunar, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, conform legii 76/2002.  De asemenea, de acest ajutor mai beneficiază şi familiile şi persoanele singure care au stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza legii 416/2001.

Potrivit celor declarate pentru Buletin de Carei de Monica Lazăr/Radu,şef  Serviciu  Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Carei ,ajutoarele vor consta în  făină-13 kg,mălai- 9 kg,paste făinoase-1,6  kg,biscuiţi-1kg,orez- 8 kg şi lapte praf-1,5 kg  / persoană.

Acestea vor fi acordate celor 207 şomeri,1033 pensionari care au pensii cumulate sub 400 lei, 640 persoane cu handicap precum şi celor 385 de beneficiari de ajutor social.

O persoană beneficiază de ajutor o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine, la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile prevăzute de lege.

redactia

Lasati un comentariu