Au sosit ajutoarele comunitare

• publicat la: 24 octombrie 2011
Au sosit ajutoarele comunitare

Joi,27 octombrie 2011, incepând cu ora 9,oo se vor distribui ajutoarele comunitare , la garajele din curtea DSPL Carei.

Cele 2.265 de persoane indreptăţile să  primească aceste alimente,le pot ridica zilnic dela adresa menţionată,între orele 9 şi 12,00.

Incepând din acest an se  primesc şase categorii de produse ,in cantităţi sporite,datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană.

Ajutoarele  constă  în  făină-13 kg,mălai- 9 kg,paste făinoase-1,6  kg,biscuiţi-1kg,orez- 8 kg şi lapte praf-1,5 kg  / persoană.

De ajutoarele comunitare beneficiază mai multe categorii de persoane,cum sunt pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau din pensii cumulate sunt sub 400 lei lunar, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, conform legii 76/2002.  De asemenea, de acest ajutor mai beneficiază şi familiile şi persoanele singure care au stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza legii 416/2001.

O persoană beneficiază de ajutor o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine, la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile prevăzute de lege.

redactia

Lasati un comentariu