Zacuscă cu vinete

• publicat la: 10 septembrie 2011
Zacuscă cu vinete

Pentru cei care preferă să pregătească acasă  borcanele cu  diverse amestecuri de legume pentru anotimpul  rece ce va veni,vă propunem  o reţetă de zacuscă foarte gustoasă, mai ales pentru cei care  adoră savoarea vinetelor.

Se aleg 14 vinete mari şi se coc cu o zi inainte. Se lasă la scurs de seara până dimineaţa.

Se curăţă 30 de gogoşari mari şi se macină. Se călesc intr-o cratiţă,  impreună cu  0,4 l ulei.

Se curăţă 1 kg de ceapă şi se macină apoi se căleşte separat tot cu 0,4l ulei.

Când sunt  bine călite, s-au inmuiat suficient, se amestecă ceapa cu gogoşarii intr-un vas mare şi se lasă să mai dea un clocot  împreună.

Se adaugă apoi vinetele scurse şi tocate şi se adaugă 1l de bulion.Se adaugă sare şi piper după gust . Se amestecă mereu pentru a nu se prinde compoziţia de fundul vasului.La final se adauga foi de dafin.Se lasă la fiert până se ingroaţă puţin apoi se adaugă  1 pliculeţ de conservant.

Se porţionează in borcane care se inchid bine apoi şi se pun intr-un loc cald( intre pături care să păstreze căldura cât mai mult timp).Borcanele trebuie sa fie bine spalate si apoi uscate.

Mai găsiţi în piaţă vinete cu 1 leu/kg şi gogoşari cu 2lei/kg dacă cantităţile achiziţionate depăşesc 10 kg.Pentru un gust mai fin puteţi utiliza ulei de orez sau de sâmburi de struguri.

redactia

comentarii

de fincsi la 14 septembrie 2011 - 09:29

fff fain…

de eli la 26 septembrie 2011 - 18:05

Excelent! multumim, am incercat, e foarte buna!

Lasati un comentariu