Zacuscă cu vinete
Pentru cei care preferă să pregătească acasă borcanele cu diverse amestecuri de legume pentru anotimpul rece ce va veni,vă propunem o reţetă de zacuscă foarte gustoasă, mai ales pentru cei care adoră savoarea vinetelor.
Se aleg 14 vinete mari şi se coc cu o zi inainte. Se lasă la scurs de seara până dimineaţa.
Se curăţă 30 de gogoşari mari şi se macină. Se călesc intr-o cratiţă, impreună cu 0,4 l ulei.
Se curăţă 1 kg de ceapă şi se macină apoi se căleşte separat tot cu 0,4l ulei.
Când sunt bine călite, s-au inmuiat suficient, se amestecă ceapa cu gogoşarii intr-un vas mare şi se lasă să mai dea un clocot împreună.
Se adaugă apoi vinetele scurse şi tocate şi se adaugă 1l de bulion.Se adaugă sare şi piper după gust . Se amestecă mereu pentru a nu se prinde compoziţia de fundul vasului.La final se adauga foi de dafin.Se lasă la fiert până se ingroaţă puţin apoi se adaugă 1 pliculeţ de conservant.
Se porţionează in borcane care se inchid bine apoi şi se pun intr-un loc cald( intre pături care să păstreze căldura cât mai mult timp).Borcanele trebuie sa fie bine spalate si apoi uscate.
Mai găsiţi în piaţă vinete cu 1 leu/kg şi gogoşari cu 2lei/kg dacă cantităţile achiziţionate depăşesc 10 kg.Pentru un gust mai fin puteţi utiliza ulei de orez sau de sâmburi de struguri.
redactia
comentarii
de fincsi la 14 septembrie 2011 - 09:29
fff fain…
de eli la 26 septembrie 2011 - 18:05
Excelent! multumim, am incercat, e foarte buna!