5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 07.10.2011

• publicat la: 7 octombrie 2011
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 07.10.2011

ZF:Morgan Stanley a intrat oficial la Fondul Proprietatea. Fondul avea investiţii în valoare de 3,7 milioane de dolari pe bursa de la Bucureşti la finele lunii iulie.

Fondul de investiţii Morgan Stanley Frontier Emerging Markets, administrat de gigantul financiar american Morgan Stanley, a intrat direct în acţionariatul Fondului Proprietatea (FP) cu o deţinere de 7,5 milioane de titluri (0,05% din capital), după ce anterior fusese raportat cu investiţii în derivate pe titlurile FP.

România liberă: Care sunt cei mai bine plătiţi medici din România. Cele mai vânate locuri la rezidenţiat sunt cele pentru stomatologie, ginecologie, dermatologie, oftalmologie şi chirurgie plastică. Puţini au mai rămas cei care aleg specializări grele, cum sunt neurochirurgia sau chirurgia cardiovasculară, care necesită mai mulţi ani de practică.

Econtext: Harta creditelor! Cine se imprumuta mai mult in Romania: companiile sau populatia? Vezi situatia din fiecare judet. Viitorul economic al unei regiuni sau al unei tari depinde in mare masura de imprumuturile contractate de populatie si de companii. Aceasta balanta, credite companii – credite populatie, este decisiva in a radiografia modul si ritmul in care se va dezvolta un judet, o regiune, un stat, etc. Cea mai mare suma imprumutata apartine companiilor din Bucuresti. Aproape 40 de miliarde de euro au imprumutat companiile din Capitala pana la finele lunii august!

Adevărul: Intelectuali şi celebrităţi se alătură mişcării „Ocupaţi Wall Street”. Mişcarea de protest „Ocupaţi Wall Street” devine din ce în ce mai serioasă scrie „New York Times”. Manifestaţiile s-au extins şi în alte oraşe mari. Tinerilor li s-au alăturat sindicatele angajaţilor municipali şi din transport care au adus cu ei şi experienţa lor în relaţia cu mass-media. Mişcarea dobândeşte, în felul acesta, o mai mare legitimitate. În plus, studenţii au generat o mişcare numită „Ocupaţi Colegiile” şi au planificat aproape 75 de proteste. Unele celebritati precum actrita Susan Sarandon, regizorul Michael Moore si cântăreţul Lupe Fiasco şi-au exprimat solidaritatea cu „indignaţi”.

Daily Business – Pizza Hut Delivery: Daca se imbunatatesc conditiile economice, ne extindem in provincie. Reteaua de livrari la domiciliu Pizza Hut Delivery PHD intentioneaza sa se extinda in provincie, daca semnele redresarii economice vor continua sa apara. Compania a deschis luni, 3 octombrie, portile celei de-a opta unitati proprii din Bucuresti, situata pe Calea 13 Septembrie.

sursa money.ro

Lasati un comentariu