„Bani de liceu” pentru 120.000 de liceeni

• publicat la: 28 octombrie 2011
„Bani de liceu” pentru 120.000 de liceeni

Peste 120.000 de liceeni vor primi câte 180 de lei fiecare pe intreaga perioada a cursurilor şcolare, inclusiv in timpul pregătirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, in cadrul programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.

Vor primi acest sprijin financiar toti solicitantii eligibili care au depus cereri la nivel national si care, in conditiile legii, au indeplinit conditia unui venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 de lei.

Primele trei judete, in ordinea numarului de beneficiari, sunt Suceava (10.439), Iasi (8.848) si Vaslui (5.817).

Potrivit HG nr.1488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar in cadrul programului national de protectie sociala „Bani de liceu”, stabilirea beneficiarilor s-a facut in ordinea crescatoare a venitului brut lunar pe membru de familie, cu incadrarea in fondurile aprobate Ministerului Educatiei in acest scop, respectiv 275 de milioane de lei.

Fondurile, care sunt alocate de Ministerul Educatiei, vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul. Autoritatile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, in cazul elevilor care solicita sprijin financiar.

Potrivit calendarului de desfasurare a programului, depunerea eventualelor contestatii se poate face de vineri pana la 2 noiembrie, urmand sa fie solutionate pana la 6 noiembrie. Depunerea si solutionarea contestatiilor se fac la nivelul comisiilor organizate in cadrul inspectoratelor scolare judetene, mai spun cei de la Ministerul Educatiei.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu