Meniu de weekend

• publicat la: 7 octombrie 2011
Meniu de weekend

Supă de dovleac cu portocale

Ingrediente

1 lingură de unt,1 ceapă mare, tăiată mărunt,1 morcov foarte mare, curăţat şi tăiat,1 lingură de ulei de măsline

500g de dovleac, curăţat si tăiat,625ml de zeamă de legume, 125ml zeamă de portocale, 1 lingură de miere

Sare de mare si piper negru, Nucşoară

Pentru servire

Smântână,Pătrunjel tocat,Pâine neagră

Mod de preparare

1. Incălzeste untul intr-o tigaie medie la foc mediu.

2. Adaugă ceapa si morcovul si prăjeşte-le până se inmoaie.

3. Adaugă uleiul de masline si dovleacul si lasa pe foc 3 minute, amestecând.

4. Adaugă zeama de legume si cea de portocale si lasă la fiert timp de 25 de minute.

5. Pune la blender, adaugă mierea si asezonează după gust. Adaugă nucsoara dacă preferi.

6. Pune amestecul in castroane si toarnă deasupra smântână si presară patrunjel. Se serveste cu pâine.

Paste cu pui

Această reţetă este rapidă, uşoară si, cel mai important, delicioasă. După ce o pui la cuptor poti să te relaxezi cu un pahar de vin până e gata.

Ingrediente

80g unt, 80g făină, 500ml de zeamă de pui,  250ml de smântână, 30ml de ulei de măsline, 1 ceapă, tăiată mărunt
250g de bacon, tăiat mărunt, 2 tulpini de ţelină, tăiată, sare şi piper
15g de cimbru
1 pui la rotisor, fără oase, tăiat mărunt
500g de paste, 250g de brânză rasă

Mod de preparare

1. Pentru sos: Incălzeste untul intr-o oală medie si pune făina, amestecând până se omogenizează. Adaugă zeama de pui si amestecă până se formează un sos. Adaugă smântâna.

2. Incălzeste uleiul de masline intr-o tigaie si prăjeste ceapa, baconul si ţelina. Asezonează cu sare si piper. Adaugă cimbrul.

3. Indepartează tigaia de pe foc si adaugă puiul.

4. In acest timp, fierbe pastele si pune-le intr-o tavă impreună cu amestecul de pui. Adaugă sosul alb, presară brânza rasă si lasă la cuptor timp de 15 minute.

POFTĂ  BUNĂ !

sursa  Ecuisine.ro

Lasati un comentariu