Epidemie de rubeolă în Sălaj. Peste 800 de copii s-au îmbolnăvit

• publicat la: 30 noiembrie 2011
Epidemie de rubeolă în Sălaj. Peste 800 de copii s-au îmbolnăvit

Aproximativ 860 de cazuri de rubeolă, majoritatea la elevi de liceu, s-au înregistrat în Sălaj, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, apreciind că se poate vorbi, în această situaţie, de o epidemie de rubeolă la nivelul judeţului, potrivit Agerpres.

„Se poate spune că este vorba de o epidemie, care a cuprins în general liceele şi unităţile şcolare în care şcolile gimnaziale funcţionează împreună cu liceele. Din septembrie şi până în prezent am înregistrat 860 de cazuri, majoritatea la elevi din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a şi la băieţii din clasele a XII-a, pentru că fetele au fost imunizate prin vaccinare „, a declarat miercuri, Ligia Marincaş.

Potrivit Şeful DSP Sălaj, cazurile nu sunt grave, doar în 30 de situaţii fiind necesară internarea. Marincaş spune că s-a ajuns la această situaţie deoarece elevii care s-au îmbolnăvit sunt cei care, în urmă cu câţiva ani, nu au fost incluşi în programe naţionale de vaccinare.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu