Studenţi clujeni pe “Strada Mare” la Carei

• publicat la: 18 noiembrie 2011
Studenţi clujeni pe “Strada Mare” la Carei

Şi aseară,in  sala de sport care găzduieşte a cincea ediţie a Festivalului de Teatru SPOT ,impătimiţii de teatru au avut şansa de a asista la un nou spectacol de calitate.

Facultatea de Teatru şi Televiziune Cluj,secţia română, a prezentat piesa Strada Mare.Studenţii de la clasa actriţei Miriam Cuibus au oferit o reprezentaţie la cote inalte,fapt remarcat şi apreciat de altfel şi de Florin Piersic jr.,prezent  la spectacol.

“Strada Mare este un spectacol colectiv,într-o regie colectivă(Miriam Cuibus,Cătălin Codreanu şi Cristian Grosu) , o poveste de la malul mării,un spectacol de imagine” afirmă Cătălin Codrescu de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Cluj Napoca, asistent universitar la Facultatea de Teatru ,care a insoţit cei 18 studenţi clujeni.

Ineditul spectacol  aduce in scenă  personaje, oameni şi situaţii de la inceput de secol XX,cu costumaţia specifică perioadei respective. Perechi de indrăgostiţi,vânzători de covrigi,un geamgiu,un patiser,un hornar,o tânără pereche ce aşteaptă un copil sunt doar câteva din personajele intruchipate pe scenă ,fiecare cu povestea sa  de viaţă,toate acestea,pe un fond muzical atent selectat care se imbină  ca un puzzle cu scenariul  piesei.

Ritmul  de desfăşurare al intregii piese a fost unul care a ţinut mereu publicul in priză,cu sufletul la gură,apluzele prelungite de la final incercând să răsplătească efortul şi talentul tinerilor viitori actori.

Am putea conchide că o piesă bună de teatru te poate ridica deasupra grijilor cotidiene,arătându-ţi că totul e trecător dar reuşeşte să te binedispună şi să te energizeze.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu