5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 06.12.2011

• publicat la: 6 decembrie 2011
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 06.12.2011

A început micşorarea la Mic.ro, se anunţă o iarnă de coşmar pentru sectorul energetic şi BCE anunţă că poate tipări mai mulţi bani. Citeşte pe larg revista presei din 6 decembrie  2011.

ZF: Bugetele de miliarde de euro ale ministerelor trec ca prin gară Cu peste 8.000 de amendamente. Comisiile de specialitate ale Parlamentului dau avize pe bandă rulantă bugetelor de miliarde de euro ale ministerelor, fără niciun fel de întrebări. De ce Agricultura are 3,5 mld. euro, dar mâncarea este mai scumpă în România ca în Occident? Ce face Ministerul Transporturilor cu 3,5 miliarde de euro pe an, sumă care ar ajunge pentru 700 de km de autostradă?

România liberă: A început micşorarea la Mic.ro Reprezentanţii reţelei aparţinând Mercadia spun că închiderea unor magazine susţine „procesul de consolidare”. Planurile anunţate încă de la începutulul anului privind extinderea reţelei de magazine Mic.ro deţinute de grupul Mercadia se pare că au ajuns în impas, Recent, opt magazine din Oradea şi care făceau parte din reţeau Mic.ro au fost închise iar angajaţii concediaţi fără prea multe explicaţii.

Adevărul: Iarnă de coşmar pentru sectorul energetic. Seceta a înjumătăţit producţia de energie hidro, iar un reactor de la Cernavodă ar putea fi oprit vineri. Gerul din ianuarie va creşte importul de gaze, care a ajuns la un preţ-record. În plus, Petrom a scumpit gazele de producţie internă. Seceta puternică din ultimele şase luni a făcut deja ravagii în sectorul energetic, iar situaţia se va înrăutăţi odată cu venirea iernii, când este de aşteptat să crească atât consumul de electricitate, cât şi cel de gaze.

EVZ: BCE: Putem tipări şi mai mulţi bani! Banca Centrală Europeană poate face mai mult pentru a furniza lichidităţi pe piaţa bancară, anunță Ewald Nowotny, membru în consiliul director, citat de Bloomberg. „Putem face multe pentru a rezolva problemele de lichiditate, iar în viitor vom lua măsurile care se impun”, a afirmat oficialul BCE. El a refuzat să dea detalii privind măsurile pe care BCE ar putea să le ia în viitor.

Dailybusiness: Operatiunea „Supravietuirea”: Distribuitorii vand ziare straine in Romania si romanesti in strainatatate Vanzarea de titluri straine catre abonatii din Romania sau a ziarelor nationale catre alte state, cresterea cotei de piata prin falimentul unor jucatori sau campaniile de marketing sunt cateva dintre retetele aplicate de distribuitorii de presa tiparita pentru a compensa scaderea incasarilor. Mai mult, in ciuda crizei economice, acestia sustin ca afacerile sunt in crestere, si ca urmeaza sa incheie un an mai bun decat cel precedent.

sursa money.ro

Lasati un comentariu