Atenţie, şoferi! Controale rutiere stricte in Ungaria de Sărbători

• publicat la: 6 decembrie 2011
Atenţie, şoferi! Controale rutiere stricte in Ungaria de Sărbători

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească, in următoarea perioadă, cu autoturismul in străinătate, să aibă in vedere că vor exista controale rutiere amănuntite pe drumurile nationale din Ungaria.

Controalele rutiere efectuate de politia locală au drept scop depistarea soferilor care nu respectă normele de circulatie in această perioadă a anului si indeosebi a soferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, se arată intr-un comunicat al ministerului remis marţi Ziare.com.

MAE reaminteşte cetăţenilor români să ţină cont de mai multe recomandări in cazul in care decid să călătorească in străinătate cu maşina. Astfel, ei sunt sfătuiţi să-si echipeze autoturismul corespunzător sezonului rece, deoarece in unele ţări folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie.

Totodată, trebuie respectate regulile de circulatie si limitele de viteză legale, inclusiv prevederile referitoare la obligativitatea purtării centurii de siguranţă si a neutilizarii telefonului mobil in timpul conducerii autovehiculului.

De asemenea, se recomanda sa nu se conduca autoturismul sub influenta alcoolului si sa fie facute opririle obligatorii pentru odihna. In masura posibilitatilor, trebuie evitate deplasarile pe timp de noapte.

MAE mai recomandă incheierea unei asigurări auto care să acopere inclusiv eventualele accidente rutiere din străinatate si sa nu se plece la drum fara cartea de identitate a masinii. In tarile UE aceasta trebuie prezentata impreuna cu permisul de conducere.

Nu in ultimul rand, trebuie verificat daca este necesara achizitionarea vignetei pentru circulatia pe drumurile publice sau autostrazi si trebuie asigurat ca nu sunt detinute si folosite dispozitivelor anti-radar si de detectare radar care sunt interzise in tara in care se face deplasarea si nici in tarile de tranzit.

comentarii

de as la 6 decembrie 2011 - 15:12

Articol copiat cuvant cu cuvant din informatia zilei. Felicitari!

de careianu la 6 decembrie 2011 - 15:32

care si ei l-au copiat din comunicatul trimis probabil de ministerul afacerilor externe,asa ca un mare fisss asul tau!

de mai atent la 6 decembrie 2011 - 15:42

asule ai procent la reclama pentru satmareni sau ai orbu gainii? macar buletinu a precizat in a doua fraza ca comunicatul e de la ziare.com exact ceea ce au sters altii

de puiu la 7 decembrie 2011 - 08:36

mare bou asul asta

Lasati un comentariu