Finalizarea lucrărilor la Castel şi dezvelirea bustului grofului Károly

• publicat la: 21 decembrie 2011
Finalizarea lucrărilor la Castel şi dezvelirea bustului grofului Károly

Joi, 22 decembrie, de la ora 13,00, Primaria Municipiului Carei organizează o manifestare cu ocazia dezvelirii bustului grofului  Károly Sándor. Evenimentul va avea loc in zona fântânii arteziene din Parcul Dendrologic şi va fi urmat de vizitarea Castelului Károlyi .Receptia lucrărilor de renovare a fost recent incheiată,protocolul de inaugurare urmând a avea loc tot in cursul zilei de joi,in incinta castelului.

Castelul Karoly face parte din Circuitul Târgurilor medievale din Transilvania de Nord împreună cu castelul din Ardud.

Lucrările de restaurare au făcut obiectul proiectului finanţat din FEDR, prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL şi a fost depus spre finanţare în august 2008 in cadrul: Axei prioritare  5.

Valoarea totală a proiectului este de  23.179.393,51 lei, din care 18.775.621,80  lei cheltuieli eligibile totale iar suma de 16.053.156,64 lei  a fost alocată numai pentru pentru Castelul Karolyi din Carei restul sumelor fiind destinate cetăţii Ardud.

redacţia

comentarii

de un careian la 21 decembrie 2011 - 14:01

Sa imi spuna si mie cineva de ce nu se pot pune mai multe lumini si mai puternice in parc? ganditi-va ce frumos s-ar putea plimba cetatenii acestui oras prin parc si pe langa castel,mai ales vara. Se pot pune si vreo doi gardieni sau jandarmi sa patruleze prin parc pt a evita unele neplaceri. Nu inteleg de ce se inchide la ora 22? Si faceti ceva cu fostul cinematograf ca arata groaznic.

de pacat la 21 decembrie 2011 - 17:37

Nu inteleg de ce conducatorii orasului Carei distrug si dispretuiessc tot ceea ce inseamna spatiu verde si copaci.Au inceput cu scoaterea trandafirilor,apoi cu taierea masiva a copacilor din parc iar acum au distrus tot garduletul viu din jurul castelului.Am vazut poze cu castelul de pe vremea cand a fost vizitat de regele Ferdinand si regina Maria si acel arbust viu exista si decora in mod deosebit.Unii nu stiu cum sa mareasca si sa protejeze tot ce e verde in timp ce altii distrug fara mila.Nu aveti nici o organizatie care sa protejeze mediul,spatiile verzi la Carei?

de Antonia la 22 decembrie 2011 - 15:32

Sunt unele strazi in Carei care sunt mai rau ca si la tzara ,noroiul pana in glezne ce sa mai spun de gropi dar a fost facut doar centrul ca acolo se vede unde nu se vede nici canalizarile nu le-au facut…rusine celor ce trebuia sa le faca …daca ar trebuii sa dau exemple una ar putea fii strada MUNCITORILOR…Mai sunt numeroase strazi in orasul Carei care sunt ne necrezut ca intr-un municiupiu sunt mai rele strazi ca si la tzara.Dar poate o sa ne uitam intr-o zi la STIRILE DE LA PRO TV si vom vedea de ce primaria noastra nu are suficiente fonduri si pentru stazile alaturate ale orasului Carei.

de stejarul 1 la 23 mai 2012 - 22:17

De ce nu se publica sumele alocate „CETATII ARDUD”
SUNT SECRETE??????.

Lasati un comentariu