Prăjitură cu mere şi griş – de post

• publicat la: 13 decembrie 2011
Prăjitură cu mere şi griş – de post

Ingrediente

1/2 cană făină,
1/2 cană gris,
1/2 cană zahăr,
75 g margarină,
1 linguriţă praf de copt,
2 plicuri zahăr vanilat,
1 cană nuci mărunţite,
4-5 mere,

2 linguriţe scorţişoara

Mod de preparare

Prajitura cu mere şi gris de post este delicioasă. Pentru a prepara această prajitura de post se amestecă făina, grisul, praful de copt, zahărul si zahărul vanilat. Se curăţă merele de coajă, se rad si se amestecă cu scortisoara. Margarina se taie in felii subţiri. Amestecul de ingrediente uscate se imparte in trei, cantitatea de mere se imparte in două, iar margarina se imparte in trei părţi egale.
Asamblarea:
Se pune 1/3 din cantitatea de margarina pe fundul tăvii, apoi 1/3 din amestecul uscat, jumătate din cantitatea de mere, incă 1/3 de amestec uscat, 1/3 felii cu margarina, restul merelor, restul ingredientelor uscate, restul cantitatii de margarina. Deasupra se repartizeaza nucile si se presara 1-2 linguri cu zahar.
(Diametru tava- 20 cm)
Prajitura se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute. .

Mod de servire

Prăjitura cu mere şi gris de post se lasa să se răcească şi abia apoi se porţionează.

sursa culinar.ro

comentarii

de mirela la 13 decembrie 2011 - 20:26

am incercat si e delicioasa!

Lasati un comentariu