Voluntariat la Şcoala ,,Vasile Lucaciu’’ Carei

• publicat la: 13 decembrie 2011
Voluntariat la Şcoala ,,Vasile Lucaciu’’ Carei

În perioada 5-11 decembrie 2011 la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Vasile Lucaciu’’ din Carei s-a  desfăşurat – sub genericul „Educaţie şi voluntariat” – a XII-a ediţie a „Festivalului Naţional al Şanselor Tale”, săptămâna educaţiei permanente.

Activităţile diverse au fost apreciate de elevii care s-au implicat cu multă responsabilitate si dăruire. In ultima zi a săptămânii trecute a avut loc inaugurarea unei expoziţii de desene şi un workshop despre importanţa voluntariatului.Acesta a reunit cei mai activi elevi ce s-au implicat de-a lungul anului 2011 in activităţi de sprijin reciproc, au făcut campanii de reciclare şi ecologizare, de asemenea  au făcut vizite bătrânilor de la Centrul de Ingrijire Carei.

Totodată s-a făcut analiza statutului de voluntariat şi au fost subliniate calităţile umane pe care le invaţă elevii in cursul activităţilor adică implicare, responsabilitate, loialitate, munca in echipă, creativitate.

Au fost lansate 5 miniproiecte pentru activităţile viitoare de voluntariat, care presupun: organizarea festivităţii de absolvire a clasei a VIII-a, o campanie de promovare a Castelului si a Parcului Dendrologic, organizarea Zilei Internationale a Copilului, activităţi de socializare la Casa de Bătrâni si activităţi de ocrotire a câinilor fără stăpân.

Voluntariatul prestat pe parcursul întregului an s-a bucurat de sprijinul  conducerii şcolii şi a fost coordonat de diriginţi, invăţători şi consilierul şcolar.

redactia

Lasati un comentariu