Fiecare român are 4570 de euro datorie

• publicat la: 31 ianuarie 2012
Fiecare român are 4570 de euro datorie

Din declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

– Nimeni nu mai poate asigura bunul mers al propriului popor din împrumuturi

– Iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană

– Politicienii trebuie să pună armele jos şi să vadă ce opţiuni au pentru România. În mod egal, şi puterea, şi opoziţia, trebuie să fie responsabile de decizia pe care o luăm. Ratificăm sau nu tratatul, cum şi cât de repede.

– Nimeni nu mai poate asigura bunăstarea propriului popor din împrumuturi. Eu am obligaţia să le spun românilor că iluzia traiului pe datorie s-a spulberat în toată Uniunea.

– La Bruxelles nu s-a semnat nimic. A fost o negociere între liderii politici în încercarea de a menţine principalul obiectiv al măsurilor ce trebuiesc luate.

– România are de luat o decizie foarte grea, care poate contravine aspiraţiilor sau iluziilor noastre de la intrarea în UE.

– Acest Consiliu este decisiv pentru ce se va întâmpla în Uniunea Europeană în următorii ani, pentru că arată voinţa liderilor politici de a redresa situaţia economică a Uniunii Europene, pentru că ajunsese la stadiul la care întârzierile nu mai puteau continua.(…)Dacă nu se produce o prăbuşire a unei bănci, statul nu are nicio treabă cu datoria privată. Sistemul bancar românesc este solid. Putem considera că avem de plătit doar 22 de miliarde, dar în calculele europene se consideră toată datoria. Românii au fiecare 4570 de euro datorie.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu