Grevă generală la Electrolux Satu-Mare

• publicat la: 24 ianuarie 2012
Grevă generală la Electrolux Satu-Mare

Cei peste 860 de angajaţi ai fabricii de electrocasnice Electrolux Satu Mare au intrat marţi dimineaţă în grevă generală, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii conducerii firmei refuză semnarea unui nou contract colectiv de muncă şi le reduc din drepturi.
Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, a declarat că greva are loc în perimetrul locului de muncă, sindicaliştii solicitând o aprobare de la Primăria Satu Mare pentru a organiza un marş în oraş.

„Am avut întâlniri cu conducerea, dar fără niciun rezultat”, a precizat Sorin Faur.

Angajaţii Electrolux s-au aflat în grevă de avertisment pe 19 ianuarie şi 20 ianuarie. Potrivit liderului sindical Sorin Faur, din cei 820 de membri de sindicat 750 au semnat pentru grevă generală.

Conflictul de muncă de la Electrolux a fost declanşat pe 6 ianuarie 2012, după ce la finalul anului trecut negocierile pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă au eşuat.

Sindicaliştii au solicitat o creştere salarială de 100 de lei de la 1 ianuarie şi 100 de lei de la 1 septembrie, însă nu s-a ajuns la un consens cu conducerea fabricii care dorea să reducă din drepturile muncitorilor. AGERPRES

Lasati un comentariu