Ministerul Educaţiei deschide linie telefonică pentru sesizarea faptelor de corupţie din învăţământ

• publicat la: 6 ianuarie 2012
Ministerul Educaţiei deschide linie telefonică pentru sesizarea faptelor de corupţie din învăţământ

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului  (MECTS) pune la dispoziţia populaţiei un număr de telefon la care se poate apela gratuit, pentru sesizarea faptelor de corupţie din sistemul  de învăţământ.

“Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) alocă linia TelVerde 0800801100 (telefon gratuit) pentru facilitarea sesizării şi înregistrării în timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la corupţie din sistemul naţional de învăţământ”, se arată în comunicatul emis de minister.

Obiectul activităţii operatorilor serviciului TelVerde îl reprezintă exclusiv înregistrarea fapteler care vizează riscuri de vulnerabilitate la corupţie sau denunţuri de fapte de corupţie din sistemul de educaţie. Informaţiile preluate vor fi prelucrate de Comisia de Etică a MECTS şi, de asemenea, vor fi puse de către respectiva comisie la dispoziţia Corpului de Control al ministrului sau a altor organisme  abilitate prin lege.

Introducerea serviciului TelVerde este parte integrantă a proiectului „Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare”, finanţat prin Fondul Social European – Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”, având ca beneficiar Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Universitatea Titu Maiorescu în calitate  de parteneri.

Linia telefonică   0800801100 va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00 (luni – joi), începând cu data de luni, 9 ianuarie 2012.

sursa ziare.ro

comentarii

de MIRCEA la 11 ianuarie 2012 - 09:51

SUNT CURIOS CINE OSA APELEZE DIN ACEASTA ZONA UNDE CORUPTIA EXISTA CA PESTE TOT DAR ,NIMENI N-ARE CUIRAJUL SA ZICA NIMIC ….LAS-O ,LAS-O LAS-OASA ,CA NE-AM OBISNUIT CU EA

Lasati un comentariu