Atenţie la autoturimele oferite la Târgul din Amaţi

• publicat la: 8 April 2012
Atenţie la autoturimele oferite la Târgul din Amaţi

Două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate au fost depistate în urma acțiunii polițiștilor Biroului de Investigații Criminale din Carei și a celor din cadrul Secției 6 Tășnad Poliție Rurală.

Iosif C., de 52 de ani, din Carei, pe numele căruia instanța a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii în cuantum de 2 ani pentru furt, și Florin O., de 31 de ani, din Acâș, urmărit național, condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, amenințare și port ilegal de armă albă,  au fost încarcerați în Arestul Inspectoratului, urmând să execute pedepsele trasate în sarcina lor.

Și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au acționat în vederea identificării autoturismelor ce figurează ca urmărite sau reclamate ca sustrase, în context în care au fost verificate 22 de autovehicule oferite spre vânzare în târgul auto din Amați.

De asemenea, polițiștii au recomandat persoanelor interesate de achiziționarea unui autoturism să verifice cu atenție existența în original a documentelor însoțitoare: carte de identitate, certificat de înmatriculare, indiferent de țara de provenineță, precum și concordanța între numărul de identificare poansonat pe șasiu și tăblița martor prinsă în capse. Vor fi confruntate datele de stare civilă și fotografia din buletin ale vânzătorului cu datele proprietarului din documentele autoturismului și vor fi verificate cheile de contact, atât la nivelul yalelor cât și a contactului. O altă recomandare adresată de polițiști sătmărenilor interesați de cumpărarea unui autovehicul este aceea de a prezenta mașina la R.A.R. înainte de achitarea integrală a prețului și întocmirea contractului de vânzare-cumpărare, pentru obținerea certificatului de autenticitate.

În cazul în care trenează anumite suspiciuni cu privire la proveniența autoturismului, sătmărenii se pot adresa cu încredere Compartimentului “Trafic și furturi auto” din cadrul Inspectoratului. pentru efectuarea verficărilor necesare și clarificarea situației, astfel încât tranzacția să se deruleze în condiții de siguranță.

Lasati un comentariu