Bacalaureat 2012.Calendarul desfăşurării examenului, sesiunea iunie-iulie

• publicat la: 2 aprilie 2012
Bacalaureat 2012.Calendarul desfăşurării examenului, sesiunea iunie-iulie

Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 începe pe 11 iunie, cu proba orală la limba română, iar primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie. Probele scrise încep pe 2 iulie.

Calendar BAC 2012 – sesiunea iunie-iulie

28-30 mai – Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
1 iunie – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
11-13 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
13-15 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
18-22 iunie – Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
25-27 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
2 iulie – Proba scrisă la limba şi literatura română
3 iulie – Proba scrisă la limba maternă
4 iulie – Proba obligatorie a profilului
6 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării
8 iulie – Afişarea rezultatelor

sursa gandul

comentarii

de Horia Mărieș la 24 mai 2012 - 17:59

Azi m-am uitat cu mare plăcere la o pagină din săptămânalul „Nagykaroly es Videke”, este vorba de pagina a 4-a din nr. 21 / 24 mai 2012, „Ballagas 2012”.

Am văzut o galerie de fotografii a unor tineri frumoși, cu zâmbet larg, puternici, maturi, încrezători, absolvenții clasei a XII-B, secția umană de la Liceul Kalazanci Szent Jozsef din Carei. Nu cunosc pe niciunul dintre ei, cunoscut îmi este doar numele profesorului Mircea Dohan, fiul fostului meu coechipier din echipa de handbal a liceului din Carei de prin anii 1963-65.

Fără să vreau am făcut imediat o comparație cu generația mea și comparația nu ne-a fost favorabilă. Noi arătam mai prăpădiți, mai necopți, mai copii.

Oare explicația constă doar în faptul că noi am absolvit liceul după XI clase, deci la vârste de până la 18 ani, iar absolvenții de azi sunt probabil cu un an mai în vârstă?

Probabil că da, dar probabil că nu numai. Este clar o cu totul altă generație, una care nu s-a născut în anii de foamete de după cel de al doilea război mondial și care nu a crescut în anii de lipsuri majore din timpul regimului comunist, ci una care s-a născut după 22 decembrie 1989 și care a avut parte de cu totul alte condiții de viață decât generația mea.

Știu că de obicei nu sunt luat în serios aici la rubrica Comentarii din B. de C., fiindcă multe din comentariile mele sunt scrise în zeflemea, aduc a pamflet. De data asta însă, vă rog să mă credeți, am scris aceste câteva rânduri cât de poate de serios.

Profit de prilej pentru a ura, nu numai acestei clase a XII-B, ci tuturor tinerilor din Carei care vor termina în aceste zile liceul în Carei, mult succes la examenul de bacalaureat și foarte mult succes în viață.

Să aveți parte de o viață cât se poate de luminoasă, așa cum este și zâmbetul Dvs. Numai bine!

Lasati un comentariu