Bilanţ final la Colţul Verde

• publicat la: 4 aprilie 2012
Bilanţ final la Colţul Verde

În urma Proiectului transfrontalier, „Reducerea poluării cu substanţe toxice prin îmbunătăţirea managementului deşeurilor de surse de lumină în judeţele de la graniţa dintre Ungaria şi România”, din 30 martie Caravana Recolamp a amenajat pe platoul din faţa Monumentului ostaşului român un Colţ Verde unde careienii au avut posibilitatea sa se  informeye despre reciclarea deşeurilor electrocasnice.

Din cele peste 300 de persoane care au vizitat Colţul Verde al caravanei, foarte multe au adus electrocasnice vechi, frigidere, calculatoare, televizoare, pentru a fi reciclate. În fiecare zi s-a efectuat un transport de deşeuri la punctele de colectare/reciclare din judeţ.

Acest eveniment cu temă ecologică a coincis cu săptămâna Şcolii Altfel, astfel încât promovarea acţiunii de protejare a mediului înconjurător a avut un bun ecou şi în rândul elevilor. Aceştia au avut posibilitatea să urmărească scurte filmuleţe de informare asupra procesului de reciclare a deşeurilor de surse de iluminat, precum şi cu efectele nocive pe care  le au componentele acestora, în special mercurul pe care îl conţin.

Celor care doar au trecut prin faţa Colţului Verde li s-au împărţit fluturaşi pentru informare asupra necesităţii prezervării mediului înconjurător.

Remarcăm, de asemenea, că doar tehnicianul-IT, Sorin Panduru este reprezentant al firmei de la Bucureşti, ceilalţi operatori din Colţul Verde sunt voluntari careieni.

Mâine, înainte de a pleca la Satu Mare, punctul terminus al caravanei, Colţul Verde va fi vizitat de încă clasă de elevi de Liceul teoretic, ce şi-au anunţat din timp vizita.

Nicoleta Latis

comentarii

de campanie reusita la 5 aprilie 2012 - 07:21

of da frumoasa e muresanca!

Lasati un comentariu