Deputaţii aflaţi în arest primesc în continuare bani de la Parlament

• publicat la: 5 aprilie 2012
Deputaţii aflaţi în arest primesc în continuare bani de la Parlament

Deputaţii Mihail Boldea şi Virgil Pop, deşi aflaţi în arest, rămân legal în funcţie cu toate drepturile neatinse: maşina de serviciu la scară, dar şi salariu. Colegii lor din Parlament spun că e vorba de un vid legislativ. Din cei 20 de parlamentari care au probleme cu legea, doi dintre ei sunt după gratii: deputatul Mihai Boldea, arestat preventiv de la întoarcerea sa din Kenya, şi colegul său, Virgil Pop, condamnat luna trecută definitiv la 5 ani de închisoare. Cazurile i-au prins pe picior greşit pe şefii de la Camera Deputaţilor. Nu au bază legală ca să le suspende niciun drept, deşi, este clar, cei doi nu îşi exercită mandatul.

„Avem un impas legislativ. Trebuie să facem un proiect legislativ prin care să stabilim dacă cel arestat definitiv devine incompatibil”, a explicat deputatul Eugen Nicolicea.

„Am blocat toate fondurile care le-ar fi avut până în momentul arestării şi care se găsesc în casierie. Suma forfetară n-am apucat să o blochez pentru că ea se dă în avans şi s-a dat din data de 12 martie”, spune secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu.

Până se clarifică legislativ situaţia, Camera Deputaţilor ar putea fi bună de plată. DE exemplu, Senatul s-a trezit pârât la CEDO, după ce i-a suspendat drepturile băneşti senatorului Cătălin Voicu pe perioada arestului preventiv. Revenit acum în parlament, senatorul PSD îşi cere banii înapoi, aproape 200 de mii de lei vechi.

sursa romanialibera

Lasati un comentariu