Faci alergii primăvara? Află cu ce alimente poţi lupta împotriva lor

• publicat la: 6 aprilie 2012
Faci alergii primăvara? Află cu ce alimente poţi lupta împotriva lor

Odată cu primăvară, au apărut şi alergiile specifice sezonului. Deşi există medicamente care luptă împotriva alergiilor de primăvară, sunt şi destule alimente cu care poţi obţine acelaşi rezultat potrivit Mediafax.

Iată câteva dintre alimentele care ajută la combaterea alergiilor:

Sfecla roşie – combinaţia de antocianine pe care o conţine este un puternic agent anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor, informează The Huffington Post.

Praful de curcumă – folosirea condimentului ţine alergiile departe. Acesta are şi puternice calitaţi anti-oxidante care funcţionează precum alimentele bogate în anti-oxidanţi în combaterea alergiilor.

Lămâia – este fructul  care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. Este şi un puternic anti-inflamator care reduce şi nivelul colesterolului.

Ceapa – ajută în special oprirea curgerii nasului şi a ochilor . Ceapa este recomandată primăvara în timpul oricărei mese.

Mango – conţine vitamina C, sistemul  imunitar fiind astfel la cele mai înalte cote după consumarea fructului. Mango este o alternativă ca gust la portocale.

Usturoi – aprovizionează corpul cu antihistamine naturale , consumul său fiind o bună modalitate de a păstra alergiile la distanţă.

Nucile – conţin acizi Omega-3 care reduc reacţiile alergice. Omega-3 se regăseşte şi la peştii de apă sărată.

Lasati un comentariu