Îngropaţi in datorii: Restanţele la credite au crescut

• publicat la: 9 aprilie 2012
Îngropaţi in datorii: Restanţele la credite au crescut

Restanţele la creditele contractate de populaţie au ajuns, in februarie, la o valoare de 7,69 miliarde de lei, potrivit datelor Băncii Naţionale Române (BNR).

Numărul persoanelor care inregistrează restanţe la creditele contractate de la bănci a continuat să crească in luna februarie, ajungând la 708.450, in timp ce numărul restanţelor a urcat la peste un milion, scrie Adevărul.

Valoarea restantelor a atins, la finele lunii februarie, la 7,69 miliarde de lei, un avans de 30,3%, potrivit datelor BNR.

Cele mai multe intarzieri la plata ratelor se inregistrau in cazul imprumuturilor in lei, care au ajuns la 3,143 miliarde de lei, in crestere cu 11,5%. Pentru cele in euro, restantele au ajuns la echivalentul a 3,008 miliarde de lei, mai mari cu aproape 40% fata de in urma cu un an.

Din cauza deprecierii leuuli in raport cu francul, restantele la creditele in aceasta valuta au urcat cu peste 65%, pana la echivalentul de 1,5 miliarde de lei.

Daca la inceputul lui 2008, atunci cand au fost contractate cele mai multe credite in franci elvetieni, valuta era cotata la 2,19 lei, acum, aceasta poata fi cumparata cu 3,63 lei/unitate, adica cu 66% mai scump.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu