La Carei,banii de asfaltări merg la Castel

• publicat la: 1 April 2012
La Carei,banii de asfaltări merg la Castel

Consiliul Local Municipal s-a întrunit vineri,30 martie 2012 de la ora 10,00, într-o şedinţă ordinară.Pe ordinea de zi au figurat 24 de proiecte de hotărâri la care s-au mai adăugat înainte de începerea şedinţei încă două.

Probabil unul din raţionamentele care au stat la baza convocării şedinţei în sala mare a primăriei a fost şi  multitudinea şi complexitatea subiectelor  supuse dezbaterii şi de aici  necesitatea  existenţei unei atmosfere aerisite pe parcursul celor aproape trei ore de dezbateri.

Ca de obicei,proiectele de natură economică sunt  generatoare de  discuţii aprinse, în contradictoriu între executiv şi legislativ pe de o parte sau între consilierii aparţinând diverselor fracţiuni politice.

Proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la H.C.I. nr. 102/2011, pentru aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 7.300.000 lei  a fost  primul proiect de natură economică abordat în cadrul şedinţei de vineri, 30 martie.

Proiectul a primit patru voturi pentru în şedinţa economică din ziua precedentă şi unul împotrivă.

Adrian Bucureştean a fost cel care a  dat tonul dicuţiilor, acesta solicitând câteva explicaţii din partea executivului reprezentat de primarul Kovacs.

CL a aprobat creditul în valoare de 7,3 milioane lei pentru reabilitarea şi ramforsarea a 28 de străzi şi pentru reabilitarea trotuarelor din municipiu. Observ că nu mai asfaltăm anul acesta nimic şi toată suma aprobată pentru acest an, în valore de 3,3 mil se transferă la Castel. Stau şi mai întreb, dacă nu se aproba acest credit(n.r.-de Comisia de autorizare a împrumuturilor locale) de unde puneam bani pentru Castel?”

Răspunsul a fost oferit de Eugen Kovacs, acesta încercând să sensibilizeze auditoriul prin prezentarea  în mod populist a faptelor.

Ne trebuiesc aceşti bani pentru a termina lucrările de la Castel şi oricum vom primi înapoi fondurile. Mai avem 4 milioane de lei de plătit la constructor. Nu se pune problema neasfaltării străzilor, ci doar amânarea lor cu 1 an jumate sau doi.”

Tot el  menţionează că acest credit a fost contractat pe o perioadă de 15 ani,”cu o dobândă foarte bună’.

Având în vedere explicaţiile oferite de către edilul şef,consilierul liberal Ilie Ciută a dorit să facă unele precizări.

Rugămintea mea către domnul primar este să nu ne insulte inteligenţa.Vă rog să explicaţi sincer, pe înţelesul tututor ,cum utilizaţi acest credit de fapt. Deşi el a fost aprobat de consiliu pentru reabilitare drumuri în oraş acum se deturnează aceste sume către alte obiective. Creditul s-a aprobat de fapt în două tranşe: 3,292 milioane pentru 2012 şi 4,70 milioane pentru 2013.

Se motivează în raport că nu asfaltăm în 2012  străzile propuse deoarece  acestea sunt cuprinse în Masterplanul Apaserv SA Satu Mare. De ce nu asfaltăm atunci celelalte străzi care nu sunt cuprinse în Masterplan ?Realitatea e una singură domnule primar,sunt probleme cu fluxul de plăţi la Castel iar aceşti bani sunt gura de oxigen de care aveam nevoie. Asa ar fi fost corect să ne prezentaţi  situaţia. Realitatea trebuie prezentată. Va fi greu de asfaltat şi anul viitor deoarece nu vom avea bani pentru implementarea celor 6 proiecte ce vor urma”.

Deoarece nimeni nu a mai dorit să se înscrie la cuvânt, proiectul a fost supus la vot şi aprobat cu majoritate de voturi, consilierii PNL fiind cei care nu au fost  de acord cu acesta.

Pe ordinea de zi  a mai fost înscris şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea utilizării sumei de 266.707 lei din fondul de rezervă bugetară, pentru cheltuieli de capital.

Suma de 266.707 lei ,din fondul de rezervă, este propusă a se utiliza pentru Ordine publică ( 7.500 lei,repartizat Cisco 892 Gigabit Ethernet Security Router), învăţământ, Reamenajare spaţii verzi pe 25 octombrie( 244.000), locuinţe , servicii şi dezvoltare publică (13.200 lei,pentru achiziţionarea unei Autoutilitare).

Cel care a solicitat explicaţii pentru alocarea sumei de peste 2 miliarde pentru spaţiile verzi  situate pe bdul 25 octombrie a fost consilierul Bucureştean.

« Vreau să subliniez faptul că nu mi se pare normal ca să modificăm acum faţa oraşului. Nu e un moment bine ales. Alocăm 244.000 lei pentru o reabilitare de spaţiu verde care din punctul meu de vedere putea să mai rămână in acest stadiu.Dacă tot doriţi să faceţi asemenea modificări care schimbă total  ambientul careienilor de ce nu aţi făcut o dezbatere publică?”

Nici de aceasta dată explicaţiile oferite de primarul Kovacs nu au fost detaliate,acesta menţionând doar că “Avem un proiect aprobat de consiliu pentru această reamanajare.Trandafirii au imbătrânit şi au trebuit scoşi ».

“Aveţi dreptate,au ruginit toţi trandafirii şi i-aţi scos.Realitatea e că scoatem aceşti trandafirii şi tăiem toţi tuia pentru a planta aţti trandafiri şi alţi arbuşti ormnamentali.Ne imprumutăm de bani  iar pentru această lucrare alocăm 244.000 lei,am mai plătit anul trecut 37.000 lei plus sistemul de irigat in valoare de 80.000 lei.Dacă ăştia sunt bani cheltuiţi eficient,nu mai am nimic de adăugat” a dorit să adauge la final consilierul Ciută.

Spaţiul pentru care este prevăzut a se aloca suma respectivă este un spaţiu verde pe care existau deja arbuşti ornamentali,ajunşi la maturitate,precum şi tufe de trandafiri in diverse stadii de dezvoltare.Lucrarea constă de fapt in scoaterea  plantelor existente şi inlocuirea lor cu altele,ce vor fi achizitionate de una din firmele agreate,la aceasta adaugându-se şi cheltuielile legate de tăierea arbuştilor şi apoi degajarea terenului şi pregătirea lui pentru resădire.

La ora la care se desfăşura şedinţa,spaţiul verde din faţa Ambulatoriului de specialitate (policlinica) era deja degajat în totalitate de tăierile efectuate cu 2 zile în urmă.

Cu cele 5 voturi impotrivă ale consilierilor PNL,proiectul a intrunit totuşi majoritate şi a fost aprobat in forma iniţială.

În ce priveşte Proiectul  de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie a bugetelor la data de 31 decembrie 2011,materialele furnizate spre studiu aleşilor locali au oferit  posibilitatea consilierului Ciută de a trage  concluziile de rigoare în ce priveşte activitatea sa în cadrul legislativului careiean

Tot ceea ce am afirmat in 2011 rămâna valabil,cifrele dovedind acest lucru.Banul public nu este cheltuit eficient şi in folosul comunităţii.Ne obligaţi să votăm toate executiile bugetare de la compartimentele din Primărie,in bloc.Chiar dacă sunt de acord cu execuţia bugetară de la Piaţă şi Casa de Cultură nu pot vota pentru  la acest punct deoarece ni le serviţi pe toate la pachet şi nu este corect”.

Proiectele cu nr.8,10,12,13,14,15,18,19,20,21,22 de pe ordinea de zi au întrunit unanimitate de voturi, celelalte urmând să fie prezentate în cadrul unui alt articol.

Daniela Ciută

comentarii

de daciafan la 2 April 2012 - 04:07

e atat de “curat” in oras incat ne putem ocupa acum de mofturi gen inlocuit arbusti sau trandafiri perfect sanatosi doar de dragul diversitatii

de Horia Mărieș la 2 April 2012 - 09:09

Moto: Nicolae Furdui-Iancu : Se scuturau toţi trandafirii…

http://www.youtube.com/watch?v=asIiBseGP_4

asta și apropo de uciderea trandafirilor și de decapitarea tufelor de tuia.

1) Mă bucur că măcar aici, în “Buletin de Carei”, unii dintre cei care n-au alte surse de informare, cum ar trebui să fie de exemplu portalul Primăriei Carei dacă primarul Careiului ar fi de calibrul distinsei Doamne Balla Jánosné – 
polgármester în Nyirbátor, sau a distinsului Domn Szabó István – polgármester în Mátészalka, pot citi câte ceva despre frământarile și discuțiile ce privesc urbea, purtate în Consiliul Local.

2) Mă bucur că de data asta am aflat clar cine dintre consilierii locali a votat cu NU (și nu cu “Mă abțin” ca altădată) în cazul unor anumite proiecte de hotărâri.

Măcar acum știm clar cum stăm, pe cine se poate conta și pe cine nu, etc.

3) Explicațiile date de primar privind împrumutul de 7,3 milioane lei: “Ne trebuiesc aceşti bani pentru a termina lucrările de la Castel şi oricum vom primi înapoi fondurile” sunt ca de obicei cețoase și vagi, dar trădând în subsidiar o gândire adâncă și profundă.

Nici un cuvânt (sau cel puțin acest lucru nu rezultă din articol) despre dobândă acestui credit ce a fost contractat pe o perioadă de 15 ani: “cu o dobândă foarte bună” (gândire clară de economist de marcă, de bun gospodar, dar total aiurea fiindcă la nici o bancă din țara asta nu mai există azi, în condiții de criză, “o dobândă foarte bună” – a face un împrumut azi în RO echivalează practic cu un ștreang pus la gât, cu o tentativă de sinucidere), despre faptul dacă acest împrumut respectă sau nu “Normele si procedurile privind autorizarea contractării sau garantării de împrumuturi de către unitățile administrativ-teritoriale, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 9/2007, cu modificările și completările ulterioare” (de altfel, eu cred că primarul nici n-a auzit până acum de astfel de Norme), despre gradul de îndatorare al Primăriei Carei pe următorii 15 ani (sau mai precis cât vor avea de plătit din datoriile contractate de primar copiii contribuabililor careieni)având în vedere faptul că la ora asta Primăria Carei mai are contractat un împrumut în valoare de 3.030.000 milioane lei cu termen de returnare până în 2020, dacă acest nou împrumut va conduce sau nu la creșterea cu 16% a impozitelor începând cu anul 2013 sau nu, etc.

Nimic din toate astea, doar o explicație de un pengö, și ăla găurit, cu care deja ne-am obișnuit, din partea primarului: “Ne trebuiesc aceşti bani pentru a termina lucrările de la Castel şi oricum vom primi înapoi fondurile. Mai avem 4 milioane de lei de plătit la constructor. Nu se pune problema neasfaltării străzilor, ci doar amânarea lor cu 1 an jumate sau doi.”

Și uite așa ajungem și la ….

4) … curiozitatea bolnăvicioasă de a afla modul foarte exact în care s-au cheltuit până acum banii alocați din fonduri europene pentru lucrările de restaurare a Castelului Grof Karolyi, fiindcă se vehiculează de diverse surse din media sume de până la 4-5 milioane de Euro, care au fost firmele implicate în lucrările de restaurare, cât a fost felia fiecărei din firme din uriașa pizza, cărui constructor mai datorează Primăria Carei 4 milioane, ce mai este de executat la Castelul Grof Karolyi din Carei când această lucrare s-a inaugurat cu mare fast, busturi din bronz si o palincă băută la botul calului în decembrie anul trecut (în afară de lucrările de refacere a parcul dendrologic, dar care este un cu totul alt proiect), etc. etc.

Poate le știe cineva și pe astea în detaliu și le va face cunoscute contribuabililor careieni cândva, sper că încă în acest secol.

În rest, până la apariția în presă locală a altor relatări despre “ședinţa fluviu” pentru aleşii locali care a avut loc în data de 30 martie 2012,
s-auzim numai de bine.

de Horia Mărieș la 2 April 2012 - 10:26

In contextul politichiei din RO, chiar dacă nu face parte din bibliografia obligatorie de la nici o școală, cred că totuși merită citit și meditat doar puțintel și la

http://inliniedreapta.net/dereferinta/kuehnelt-leddihn-principiile-dreptei/

O singură mostră din textul citat mai sus:

“Atracția vulgară către monotonie şi ura faţă de alteritate sînt caracteristice pentru toate formele de stîngism care, în mod inevitabil, se manifestă totalitar deoarece, sfidînd diversitatea divină a universului, aceste ideologii vor să ne convertească cu forţa la uniformitate – uniformitatea fiind fratele bun al egalității. Viziunea stîngii impune uniformizarea: o naţiune cu un singur conducător, un singur partid, o singură rasă, o singură limbă, o singură clasă socială, un singur tip de şcoală, o singură lege, o singură datină, un nivel unic de venituri şi aşa mai departe. Din moment ce natura produce diversitate, această identitate rigidă poate fi realizată numai prin forţă brută, prin nivelare, asimilare forţată, exil, genocid. Toate formele de totalitarism, toate ideologiile de stînga, atingînd punctul culminant în revoluţiile franceză, rusă şi germană, au ajuns la aceeași concluzie – ajutate de ghilotină, spînzurătoare, camere de gazare sau Gulag.”

Sau altfel spus, primarul Eugen Kovacs Jeno, care este de 12 ani prototipul unui oraș cu un singur conducător, cu un singur partid, cu o singură rasă, cu o singură limbă, cu o singură clasă socială, cu un singur tip de şcoală, cu o singură lege, cu o singură datină, cu un nivel unic de venituri şi aşa mai departe, SĂ FACĂ BINE ȘI SĂ NE LASE URGENT !

Careiul are nevoie de DIVERSITATE, de alți conducători, care să încerce să-și pună în aplicare planurile (bănuim bine intenționate) și care să ducă în final la o bunăstatare relativă a tuturor.

Nici Barack Obama, la degețelul mic al căruia primarul Eugen Kovacs Jeno nici nu ajunge, nu are tupeul să stea la Casa Albă mai mult decât 8 ani, nici marinarul de Băse nu va putea sta mai mult de 10 ani ca președinte, doar Putin este un neobrăzat sadea care se crede Dumnezeu, asta după ce a mai avut alte două mandate, acum pe mai vrea și pe următoarele două. Dar într-o țară care l-a dat pe Stalin, eu unul nici nu mă mir că se intâmplă așa ceva. Rușii poate că mai au înca neapărată nevoie de un “Tătuc”, careienii însă sigur nu.

Păi acest Eugen Kovacs Jeno este oare mai tare în parcare și decât Putin?

De mine poate să fie ales absolut oricine în locul lui, de orice nație, de mine poate să fie chiar și hotentot, de mine poate să fie din orice partid, ba poate să fie chiar independent, numai să fie onest, cu carte, priceput administrator și bun gospodar, astfel ca să nu mai aud și să nu mai citesc nimic de acest permament penibil.

Lasă-ne nene tovarășe Kovacs și du-te tată învârtindu-te, îți oferim chiar garanția că nimeni n-o să plângă absolut niciodată după dumneata, decât poate doar în visele lui rele, adică în coșmaruri.

Paaa…și apoi la gară, înapoi în Maramu, tisztelt volt polgarmester !

de un cititor la 3 April 2012 - 09:01

TE-AU LASAT NERVII SAU TE PLICTISESTI PREA TARE CA PENSIONAR IN BUCURESTI UNDE NU ESTI BAGAT IN SEAMA SI VREI SA NE DAI NOUA,CAREIENILOR ,LECTII??CITEAM INTR-UNUL DINTRE NENUNUMARATELE TALE COMENTARII CA DACA TU AI FI PRIMAR DE CAREI-AI STA AICI SASE LUNI SI SASE LE-AI PETRECE IN AMERICA ,LA NEPOTI,DE UNDE AI TINE VIDEOCONFERINTE IN TIMPUL NOPTII DIN CAUZA DECALAJULUI DE FUS ORAR.ADICA CHIAR CREZI CA CINEVA TE-AR VOTA???????????NIMIC MAI PENIBIL.PANA ATUNCI LA COMENTARII INAINTE CA DOAR ASTA E PARTEA USOARA!!!SA NU FACI NIMIC,SA STAI FRUMOS IN BANCA TA SI SA DAI DIN PAPAGAL!

de un cititor la 3 April 2012 - 09:05

Am uitat,s-auzim de bine,numai de tine nu ca ne plictisesti!!!!!!!!!!

de costi la 3 April 2012 - 09:17

da tu? e pauza de publicitate si te plicti????????

de Nelu la 3 April 2012 - 09:52

Rog redactia sa comunice de ce nu se da la TV sedinta de vineri?Cine a fost de la presa in sala?

de Horia Mărieș la 3 April 2012 - 10:12

@un cititor: te bag tot în aia mătii, nesimțitule (nesimțito) cu tricolorul tău cu tot, vezi și postarea matale din 3 April 2012 – 07:59 de la Trandafirul-pe cale de dispariţie la Carei, • publicat la: 28 March 2012.

@costi, @vasile, @erika, @emil, @petru, @florin, @avocat, @daciafan, etc: cine pasca măsii este mâncătorul (mâncătoarea) ăsta (asta) de rahat irendetist(ă), șovin(ă) și naționalist(ă) împuțit(ă) care-și uită degetul pe caps lock și pe semnul “?” ?

Din unele postări provocatoare anterioare tot pe B. de C. aș deduce că ar fi femeie, că e specialistă în vinificație (boros), că ar avea prenumele Gabi.
Eu am auzit până acum doar de un singur panglicar iredentist șovin numit Boros și care are ce are, adică o boală, probabil o socoteală mai veche, posibil de pe vremea studiilor făcute împreună de cei doi pe la Ștefan Gheorghiu, cu unul pe care eu unul nu-l cunosc și de care n-am prea auzit, numit Corneanu, așa cum rezultă și din postarea “un cititor la 3 April 2012 – 07:59″. De acel vinificator știu sigur că este în solda împărăției locale, plătit pentru vorbe de clacă și pentru mâzgăleli provocatoare la adresa românilor, publicate într-o fițuică săptămânala, editată color și pe hârtie igienică la Cluj.

Apropo de toată tărășenia asta. Fiecare contribuabil este dator să-l știe foarte bine pe cel care conduce urbea, ca să nu-l acuze eventual de vre-o vină închipuită.

Sunt extrem de curios să citesc cât mai repede posibil, până nu dispare în neat, un CV oficial, complet, bine documentat, absolut veridic, începând de la naștere și până în prezent, cu toate studiile efectuate, cu cariera profesională și cu funcțiile deținute (inclusiv pe vremea comunismului, adică înainte de 1990), cu cariera politică, cu cariera plină de succese pe care a avut-o în afaceri, cu date concrete, verificabile, a actualului primar al Municipiului Carei, numitul Eugen Kovacs Jeno, fiincă pe portalul oficial al primăriei Carei, dânsul n-are curajul să-și publice CV-ul, așa cum ar fi normal.

Poate să-mi satisfacă această curiozitate cineva? Dacă da, puteți posta CV-ul respectiv aici, la “Comentarii”. Dau o masă bună stropită cu bere la Red & Brown pentru acest serviciu.

Vin eu nu beau, pentru vin va trebui să apelați eventual la deja mult prea celebrii Cavaler Locali ai Vinului “Sf. Orban”.
Au un vin superb, făcut proaspăt din pir.

Nu de alta, dar scutecele și politicienii locali e bine să fie schimbate(ți) cât mai des posibil…din exact același motiv.

În rest, s-auzim numai de bine.

de un cititor la 3 April 2012 - 11:09

iar te-au lasat nervii.nu stiu cine e sovin,din moment ce ma scoti si ma bagi cu tricolorul meu cu tot.nu-ti e rusine????????sau asta e adevarata ta fata?nici o problema.iti propun sa candidezi si vei vedea ca inafara de propriul vot ,altele nu vei pupa.

de alt cititor la 3 April 2012 - 11:35

draga mea cititor vrei sa candidezi cumva la locale?nu crezi ca e o exprimare mai colerica aceasta postare si poate deranja electoratul care nu mai savureaza circul pe paine la fel ca mai demult ?in ziua de azi se lucreaza cu argumente si documente.poate a venit primavara prea devreme la unii

de un cititor la 3 April 2012 - 12:03

draga mea,alt cititor.nu ma intereseza o cariera politica.eu l-am citat pe maries din comentariile lui.asta a spus el.nu stiu ce alte documente vrei.ma bucur de venirea primaverii,dar pe tine te-a cam afectat asteneala specifica ei.

de orban la 3 April 2012 - 12:22

@un cititor

faszika cum ramane cu CV ul prietenului tau penibil jeno? sau am gresit sexul ?

de emil la 3 April 2012 - 20:40

@ cititor

1)ce inseamna asteneala? osteneala? astenie? astenie + osteneala? iar ai dificultati de vocabular?
2)e adevarat ca e – dar numai pentru unii !- mai usor sa comenteze, fiindca sunt destui altii care au probleme de exprimare, dar nu e nimic, partile grele revin primariei, care in frunte cu vajnicul edil munceste pe rupte, fara intrerupere, cu elan si devotament revolutionar pentru a duce victorios orasul in incapacitate de plata. Adica, mai bine faliment decat comment. E greu sa falimentezi un oras, dar actuala conducere nu renunta, nu se da batuta si cu eroica perseverenta deja de notorietate, mai cheltuieste cateva milioane din banul public pentru “amenajari”, ca poate totusi ne baga de tot in cacao. Dar daca tot vrea aspect estetic, de ce nu demoleaza ruina din parc, cea de vis-a-vis de policlinica, macar sa fie mai vizibila crescatoria de cai equus, cu manejul ei care, prin grija parinteasca a partidului conducator va deveni un focar de …. cultura? Ca tot nu ne trebuie trebuie teatru de vara! Deci, cu edilul nostru-n frunte, vom avea datorii multe! Si totusi, cine stinge lumina? Nu aia care ardea azi toata ziua!

de adi la 3 April 2012 - 20:51

@ un cititor
ce s-a intamplat, draghe la tine? suferi de efect boros (adica baut prea mult la tine bor=vin) si te crezi mai multi? cine sunteti aia cu “NE plictisesti”? iar iei exemplu de comunicare de la liderul si finantatorul tau?

de adi la 3 April 2012 - 20:55

ai vreun mandat sa vorbesti pentru careieni? sau te crezi vreo personalitate de nivel mondial? Ori esti chiar primarul? Te cam intinzi si s-ar putea sa te rupi. ar fi pacat. cine mai scrie la fituica aia cu videke-uri?

de Horia Mărieș la 3 April 2012 - 22:01

@un cititor.

Îl completez doar puțin pe @Orban.

CV-ul ca CV-ul, lasă-l D-le în plata Domnului, nu vezi că omul nostru din Havana n-are CV de nici o culoare? Adică e tabula rasa? Adică n-a făcut nimic pozitiv la viața lui? Cel puțin până la proba contrarie așa rezultă din tot ce se știe până acum.

Pe de altă parte, distinsule cititor în videke, rog frumos informează-l prietenește pe stăpânul și pe finanțatorul salariul tău provent din fondurile publice (adica din bugetul local, adică din impozitele plătite de plebe), că în conformitate cu legile in vigoare în țara în care dânsul este primașul unui municipiu, declarațiile de avere ale tuturor celor de teapa lui, se reînoiesc în mod obligatoriu anual pe portalul oficial al unității teritoriale administrative respective [în traducere liberă pentru @un cititor turmentat: U.A.T/ (Primăria) Municipiului Carei].

Pentru informarea doar a @unui cititor, fiindcă de restul cititorilor careieni primașului ar trebui să-i crape obrazul de rușine, amintim faptul că ultima declarație de avere a lui jenoke dateaza exact din 24.07.2008. Atunci distinsul edilaș primaș poseda cota parte de 100% din terenul intravilan de 4.100 mp si cota parte de 100% din clădirea de 417 mp, ambele imobile situate în str. Caplenilor nr. 10. Tot pe atunci, primașul declara că posedă un autoturism marca Dacia, an fabricație 1988 și că singurele lui venituri sunt cele provenite din salariul anual de primaș de 13.866 lei (adică 1.155,50 lei lunar, foarte puțin peste salariul minim pe economie).

Între timp ne-a șoptit la un ureke un peszerike bine informat că împricinatul a sărăcit de tot, a scăpat și de terenul de 4.100 mp și de casa de 417 mp, a rămas serak lipit numai cu Dacia ruginită veke de 24 de ani și cu doar 2/3 din salariu, deci că Măria sa trăiește din exact 770 lei lunar (7,7 milioane lei vechi). Vai de fundulețul lui de sărăntok.

Si uită așa draghe prietene @un cititor care (și căruia) iobag este la stăpânul său primașul, aflăm pe bază de documente oficiale că Preafericita Sa Împărăție Locală fenteză și disprețuiește din nou legile țării în care cu drag trăiește și muncește cu spor, și că nici una – dar absolut nici una din numeroasele organe abilitate, nu a avut timp să se sesizeze până acum.
Asta fiindcă primașul se crede probabil mereu mai presus de lege și fiindcă ne consideră și pe noi toți drept niște proști, fiindcă estem și mulți.

@un cititor, abia acum ne-am prins de ce-l vrei matale din nou primaș pe prietenarul tău de pahar zis și cavalerul vinului jenoke. Nu vrei ca el să devină un nou caz social local. Fiindcă fără salariul de primaș, omul ăsta chiar moare de foame, deoarece el nu va fi în stare (lucru dovedit cu vârf și îndesat de-a lungul istoriei) să-și câștige pâinea zilnică manageriind o afacere privată cinstită.

In ocluziune, stimate @un prieten (căruia) iobag, trebuie să-l scoți din nou și neapărat primaș pe jenoke, orice s-ar întâmpla și oricât v-ar costa.
Vă dorim mult succes și deplină voioșie în nobila Dvs activitate caritabilă.

În rest, s-auzim numai de bine.

de cititor la 4 April 2012 - 05:46

sa vedeti ce campanie ne pregateste primaru evazionist!!!!!cica a fost activat micul galez care va conduce din nou intelectualii pdisti careieni catre primarie.exclus de pdisti judeteni,ramas fara postul de conducere de la directia de sport judeteana si picat la examenul de la bucuresti e numa bun pentru jeno ca sa rupa din alte voturi si sa asigure liniste la tulipani.semneaza,promite si ofera orice jenoke numa sa mai iasa primar.da si bine ar fi sa iasa ca sa vada cum scoate camasa la cate datorii o facut ca la firmele lui

de Horia Mărieș la 4 April 2012 - 06:37

@cititor

De mine poate să fie primaș jenoke până la o vârstă matusalemică, dar în satul din Maramureș în care s-a născut, nu în Carei, fiindcă ar fi cazul deja să se întoarcă la origini. Să-i fericească și pe ăia, să le împărtășească din prodigioasa lui experiență de primaș careian.

O să pice ăia drept în fund când o să-i asculte isprăvile, o să rămână cu gurile căscate timp de o săptămână, o să uite să mai respire, și în final o să dea ortul popii prin asfixiere.
Pekat de toți cei decedați, serakul jenoke nu va mai avea nici cui să-i mai fie city manager (sic!).

de faclia la 4 April 2012 - 08:37

Am observat ca nu a fost prezent postul de tvNV si nici presa judeteana asa ca altadata pentru ca nu au mai scris nimic de Carei de parca toate bune si frumoase.O pasarica din primarie a ciripit ca nici nu au avut voie sa se apropie de sala de sedinte daca mai vor reclame de sute de milioane ca si pina acum.Dupa cum spunea un alt comentator primasul nostru crede ca poate sa ascunda sub pres rahatul dar e pacat ca presa de astazi este aservita lui si ca banii sunt mai presus de adevarul pe care il tot fornaie pe nas senatorul de satumare.Pentru Igas se pot face interpelari in Parlament si pentru cei portocalii de care nu incape senatorul la functii dar neregulile de sub nasdul lui de la Carei se face ca nu le observa ba mai face si articole elogioase in gazete cu cei doi primari de carei.Care sa fie adevarul lor pana la urma?Chir cred ca se mai poate prosti poporul chiar si prin omisiune?Pe unii poate dar mai sunt si altii care nu digera orice.Primaria e deranjata de faptul ca se poate afla ce se intampla la sedintele de consiliu?De ce oare?Ce au de ascuns?

de avocat la 4 April 2012 - 17:21

firar vinu dracului de pir ca daca cumperi iti dau aia ,facut din pastile din ungaria dar pentru concursuri au vinuri bune!!!am fost in cramele din pir si a gustat mult vin acolo altul e vinul acolo si altul e cand il cumperi…sa va spun o poveste .,intr-o dimineata ma durut capul de vinul de pir,avand un litru din el la-am dus la laborator ce credeti ca a iesit?? au spus ca nici nu a trecut vinu pe langa butucul de vie. si bomba bombelor o spun acum vinul era de la acel medaliat al vostru din carei care a devanit campion BELA!!!!asa ca mai incet cu vinul din pir!!

de Horia Mărieș la 4 April 2012 - 20:14

Scriam cândva, nici nu mai știu când și pe unde, că jenoke este mai tare în parcare și decât tătucul Putin care forțează mâna rușilor cu un al treilea mandat (dictatură) ca președinte, după unul pli de succese ca premier.

L-am subestimat pe jenoke, mii de scuze, mea culpa, mea maxima culpa.

jenoke e mai tare în parcare și decât șeful lui direct, László Borbély, politicianul român de etnie maghiară, membrul marcant al Prezidiului UDMR, care îndeplinește în prezent funcțiile de deputat de Mureș în Parlamentul României și ministru al mediului în Guvernul Ungureanu, după ce a fost ministrul al mediului și al pădurilor și în Guvernul Boc care s-a făcut recent țoc-poc.

Am ajuns la concluzia asta ciudată după ce am văzut:

Știrea zilei din 04 apr 2012, 11:35.

“Procurorii DNA au sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Laszlo Borbely. Ministrul Mediului, membru marcant al Prezidiului UDMR, este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere. Procurorul general al României a trimis deja cererea către Ministerul de Justiţie.”

Cum e turcul (ministrul) e și pistolul (primașul). Adică putred.

Pe scurt, numitul jenoke, politicianul român de etnie maghiară, primașul din Carei, este mai tare în parcare decât un membru marcant al Prezidiului UDMR, decât un Ministru al Mediului în Guvernul României, fiincă pe el nu-l ia nimeni la întrebări pe tema falsului în declarațiile de avere.

Pe jenoke nu-l văd procurorii DNA fiindcă el se ascunde în pir (apropo de ce a scris @avocat mai sus).

Să ne trăiască jenoke, să ne cultive în continuare gazonul și lalelele, să ne taie fără milă tuia și trandafirii din nagykaroly dacă iese și vre-un ciubuc din treaba asta.

Dar de castani să nu se atingă fiindcă iese șucăr mare! S-auzim numai de bine.

de careian la 4 April 2012 - 22:51

Problema cu primarii corupti este de nivel national, de ce sa fie Jenoke mai prejos decat ceilalti, face si el ce poate, a spus anul trecut ca va scoate trandafirii, si acum s-a tinut de promisiune.

De 1 aprilie dupa orele 15-30 a fost la radio transilvania un interviu cu domnul primar (care este de fapt inginer nu cum sustin unii ca are doua clase!!!).S-au putut trimite mesaje cu intrebari adresate domniei sale.
O intrebare era: ca de ce au trebuit taiati trandafirii ;la care raspunsul era ca – oricum erau batrani si cu praf de pe marginea drumului.
Deci ca sa va lamuresc erau cu praf ati inteles !!
O alta intrebare era : Daca are cumva o poezie preferata, sau daca poate sa spuna un vers din aceata poezie ; la care raspunsul – acum nu stiu nici macar pe ungureste nu stiu.
A mai fost intrebat, ca din ce bani se vor face asfaltarile, la care domnia sa a raspuns – nu va priveste .
Sa decida fiecare, ce fel de om este primarul nostru.

de Horia Mărieș la 4 April 2012 - 23:29

@careian a scris: “domnul primar (care este de fapt inginer nu cum sustin unii ca are doua clase!!!)”.

Aveți perfectă dreptate, au făcut o greșesală fundamentală cârcotașii, dar nu fiindcă nu sunt bine informați.

Cârcotașii știu foarte bine că primașul este inginer (de altfel, pe site-ul Primăriei Carei scrie cam tot ce trebuie să se știe despre el: “Nume şi Prenume: Kovács Eugen, Vârsta: 55, Profesie: inginer, Apartenenţa Politică: UDMR, Telefon de contact: 861660-1-2-3), știu unde și-a făcut studiile, cum și le-a făcut, cu ce rezultate deosebite la învățătură la respectiva facultate din Brașov, știu ce einsteini în devenire se duceau pe vremea aceea la astfel de facultăți (și la cele de mecanică agricolă, de exemplu), etc.

În consecință, rectificăm: primașul n-are doar două clase, are două clase 1/2.

Și uite așa s-a mai pus praful încă o dată pe trandafirii cei bătrâni de la marginea drumului.

În rest, s-auzim numai de bine.

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 04:56

Să mai și zâmbim.

Careianule, descoperă cine este adevăratul tău model în viaţă !

Fă întâi calculul, apoi manevrează cursorul pentru a vedea cine este eroul/eroina ta.
Fără şmecherii !!!

Calcul:

1. Alege un număr între 1-9.
2. Înmulţeste cu 3.
3. Adaugă 3.
4. înmulţeşte din nou cu 3.
5. Ai obţinut un număr format din 2 sau 3 cifre.
6. Adună-le. Numărul obţinut va arăta cine este eroul si modelul tău.

Acum mergi în jos.

1. Albert Einstein
2. Audrey Hepburn
3. Barbara Streisand
4. Amadeus Mozart
5. Bill Gates
6. Ghandi
7. Maica Tereza
8. Roger Federer
9. Eugen Kovács Jenöke
10. J.F.Kennedy

Ştiu, ştiu că are charismă.

Poate într-o zi vei putea să fii şi tu ca el, careianule cinstit, priceput, bun gospodar, școlit, cult, cu mult bun simț și responsabil. Sau crezi că astea nu calități recomandate pentru a fi primaș. De ce mustăceşti?

P.S. Nu mai încerca cu alte numere, el este modelul tău si implicit modelul nostru național şi trebuie să acceptăm și să ne obișnuim cu asta. Așa au ales (unii) și așa îl vom avea până în vecii vecilor, dacă nu se întâmplă vre-o minune sau dacă nu vine tare DNA peste el. Amen.

În rest, s-auzim numai de bine.

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 05:34

Foarte trist episod, de necrezut, mai ales dacă lucrurile s-au petrecut așa cum se relatează în ClickSatuMare.ro

Bunul Dumnezeu să odihnească în pace atât mama cât și copilașul nevinovat.

În rest, nu putem decât să așteptăm reacțiile și comunicatele de presă ale organelor abilitate. Adică pocuratura și Colegiului Medicilor, responsabile cu anchetarea cazurilor de malpraxis. Dar repede !

de spitalu la 5 April 2012 - 06:11

Nu este singurul caz,a devenit o obisnuinta malpraxisul la spitalul din Carei.Teroarea e cea care domneste acolo,ai zile traiesti, ai bani,pleci unde vezi cu ochii.Prioritatea conducerii e asugurarea conditiilor de hotel,a angajarii medicilor etnici maghiari in ultimul timp,cei romani care mai sunt sunt tinuti departe de garzi si sali de operatie daca nu fac sluj conducerii,transfuzii de sange aplicate altui pacient decat cel vizat,administrari gresite de perfuzii ce duc la decesul pacientilor si multe alte cazuri.Consiliu de Administratie format streict cu consilieri UDMR si medici adusi de la Satu Mare.Aceasta e trista situatie a careienilor.Urmeaza transformarea spitalului in ceva fundatie pentru a fi preluata de cine trebuie.Urgentele nici nu se mai inregistreaza la Carei ca sa demonstreze ca nu sunt cazuri.Vezi intoxicarea celor 22 de copii de la strand din vara.Conducerea si primaria vor bazin de inot dar nu e interesata de sanatatea pacientilor.acesta e spitalul din Carei.

de quiz jenoke la 5 April 2012 - 06:31

Faina postarea domnu Maries.Hai sa explicam si de ce e asa :)

3(3X+3)=Y, scoatem 3 factor comun,
3*3(X+1)=Y, sau
9*(X+1)=Y.

Rezultatul nostru este deci Y, un numar multiplu de 9.Dupa cum bine stim,orice numar multiplu de 9 are suma cifrelor tot un multiplu de 9. Ex: 81,72,180,1638, etc.

de coincidenta? la 5 April 2012 - 07:33

Nu te supara ‘nea Horica,sa ne traiesti! Dar tu ai aparut sa ne zici urate (unele pe buna dreptate) despre covaciu doar cu 5-6 luni inainte de alegerile din iunie.Or, jeneu este la carma acestui minunat oras de putin mai mult timp.Scuza-ne interesul sporit,dar unde ai fost inainte?Nu ti se pare ca cam (kakam) pute treaba asta a campanie? rogu-te sa ne elucidezi.

de necoincidenta la 5 April 2012 - 08:01

Da si voi iar apareti in prag de campanie sa il sustineti pe evazionistu Kovacs care in legislatura din 96 platea din banii orasului curentul la calareata din parc care nu avea si nu are nici un fel de autorizatie.De ce nu spui ca primaru are salaru taiat pentru datoriile la fisc?Scuza-ne interesu pentru banul public dar si noi platim impozit in oras si nu ne convine sa il bage Jeno in buzunaru lui.De ce nu vii cu date care sa infirme ceea ce se spune pe aici?Sa faca public fluturasu de salarii si procesele in care e bagat si firmele lui falimentare si din ce bani isi face fabrica noua de mobila.Domnu Maries,desi in declaratie de avere are o amarata de dacie la poarta are numa mertane,incepand cu cel primit dupa semnarea de cedare a terenului pentru marele magazin din centru.Soferu de la Mobicrasna stie de ce !Au urmat si altele dar acum se pun pe numele copiilor ca tot e la moda in noua guvernare.Voua nu va pute ca nu aveti cu cine sa iesiti in fata decvat cu un evazionist?Chiar nu mai sunt intelectuali maghiari integri in oras?

de coincidenta? la 5 April 2012 - 08:34

Am inteles ce ai scris,necoincidenta,si probabil in multe puncte ale tale ai dreptate.

Dar intrebarea mea ramane: aparitia spontana a aparatorului din bucale a careienilor e campanie electorala sau nu?

In rest stai linistit(a) ca daca dai un search pe goagal,gasesti primari talhari din toate partidele politice.USL e in cardasie cu PDL si cu UDMR.Chiar e asa de greu de inteles acest lucru?Totul depinde de perspectiva din care privesti lucrurile.

Cred ca perspectiva domnului Maries este corecta,el a scris aici mai demult ca sustine un independent,numai ca problema e ca actiunile lui ajuta doar un singur lucru,si anume campania electorala a USL-ului.

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 09:07

@coincidenta

Apărătorul din Bucale a avut și el viața lui privată, bună – rea, așa cum i-a fost soarta, până când s-a întors pentru prima dată (cu treburi) în urbea în care a copilărit, după 46 de ani de la plecarea la acolo.

Vezi și http://www.youtube.com/watch?v=2UODsIPMseg

N-am timp acum de pierdut cu supozițiile dumneavoastr[, dar v[ garantez cu tot ce vreți Dvs, că dacă mă întoceam mai devreme, nu mai aveați privilegiul să vă conducă inculții, neșcoliții, furăcioșii și nesimțiții. Nu de alta, dar viața m-a învățat că pe cei lași, pe cei nepăsători, viața îi îngenunchiază. Eu n-am îngenuncheat încă.

În orice caz, sunt măgulit că vă pasionează atât de mult viața mea încât sunteți curios să aflați “unde am fost până acum”, și că îmi acordați atâta atenție, deși n-o merit.

În ce privește campania electorală, într-un fel aveți dreptate. Dacă a scrie năzbâtii ca ale mele împotriva unora ca jenoke este campanie electorală pentru USL, fiindcă de fapt asta este prezenta conjunctură politică, așa o fi cum ziceți Dvs.
Dar atunci rog să admiteți că este și o campanie împotriva PD-L, PP-DD, UNPR, PRM, PER, PNG-CD, PNT-CD, etc.

V-ar conveni cumva să tac din gură, să bag capul în nisip ca ștruțul, să mă fac că nu văd de la 750 km. depărtare, doar pe net, toate potlogăriile, așa cum fac marea majoritate a careienilor, și asta numai fiindcă Dvs aveți ideea fixă că fac propagandă pro-USL?

Bănuiesc că răspunsul primit de la radio Erevan este afirmativ.

Rog notați din nou: “Scutecele și politicienii locali e bine să fie schimbate(ți) cât mai des posibil … din exact același motiv”. Tentația este foarte mare și se murdăresc foarte repede. Știți Dvs bine cu ce.

În rest, s-auzim numai de bine.

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 09:10

Bravo @quiz jenoke! Așa îmi placi!

de necoincidenta la 5 April 2012 - 10:14

Credeam ca esti mai destept dar e doar….coincidenta.Ti se pare ca la Carei ne intereseaza ce fac primarii din tara?Repet,noi aici platim impozitele,la fel ca domnu Maries si nu e totuna daca tizul tau le foloseste personal sau in folosul comunitatii.Chiar e asa de greu de inteles acest lucru?Totul depinde de perspectiva din care privesti lucrurile.Daca esti in cardasie cu primaru evazionist e de inteles ardoarea cu care il(te)aperi.Dar nu incerca sa ne prezinti negrul ca alb ca nu am orbit inca.Pe noi ne intereseaza Careiul.Astept dezmintirea pentru primaru EVAZIONIST,presedintele UDMR CAREI!

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 19:38

Dar faptul ca primarul e evazionist unde scrie?

de Buletin de Carei la 5 April 2012 - 20:06

Apreciem dorinta unora de a deveni persoane respectabile,visand sa devina precum modelele carora le copiaza numele dar furtul de identitate constituie infractiune si se trateaza ca atare.

de csabi la 5 April 2012 - 20:14

scrie pe fluturas de la salar si pe decizia finala.se pot urmari si procese pe care le are si firme falimentare trebuie doar sa intrati pe site la finante

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 20:56

Ce identitate?Identitate virtuala?Funny!!Pai voi va dati de gol ca sunteti mana in mana cu el cu faptul ca l-ati aparat acum :)
In fine,propaganda cat incape,si pe buletin,si in nagykaroly es videke.pacat.

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 20:58

Horia Mărieș e un model doar daca Mircea Badea e un model,sau daca Dan Diaconescu e un model ,sau daca Gigi Becali sau Traian Basescu sunt modele. Deci nu..

de vasile la 5 April 2012 - 21:16

@testiculenta
hai cu diversiunea si deturnarea!

pasul 1: primarul fura;
pasul 2: ziarul local si unii comentatori (inclusiv din Bucuresti) relateaza ca primarul fura.
pasul 3: posteaza cititor (fruntas la vin), coincidenta, gabi, norbert, vinuri, veres, boros, toros, maios etc. care spun ca ziarul local si comentatorul din Bucuresti fac campanie electorala pentru USL!

pasul 4: no comment!

de mihai la 5 April 2012 - 21:20

si totusi, cei enumerati in postarea de la 20:58 sunt modele. Mai mult sau mai putin pozitive, dar au intrat in constiinta publica si sunt modele. Sigur, avem si altele, dar le avem si pe astea.

de heiheiheihei la 5 April 2012 - 21:20

csabika,de cand constituie site-ul finantelor o proba?pai daca e o proba,va rog sa va folositi de ea si sa il dati in judecata.eu nu stiu multe despre jenoke,dar daca aveti probe ca e hot,dati-l in judecata,e cel mai eficient lucru,nu?vorbesc serios.decat sa vorbiti si sa constatati,mai bine dati-l in judecata.eu nu tin cu nici un partid,dar daca vad doar vorbe,le consider propaganda si propaganda se naste doar din incapacitatea de a combate pe cineva cu probe valide.si inca ceva: sunt sigur ca jeneu e hot,pt ca nu exista politician care sa nu isi fi tras in propriul buzunar,cred ca aici sunteti de acord cu mine.daca asta e sistemul,ce sa facem??cand mergem la vot schimbam oamenii,nu schimbam sistemul.si pt Buletin de Carei,sper ca va dati seama ca nu i-am furat identitatea,eu nu va insult inteligenta si sunt sigur ca toata lumea a remarcat diferenta.atata timp cat la campul cu nume scrie ‘Nume (required)’ eu pot pune orice.Numele cui? Scrie undeva al cui? :)

de heiheiheihei la 5 April 2012 - 21:22

vasile,de cand constituie relatarile unor comentatori probe?no comment?
mihai,astea is mai putin pozitive.

de mihai la 5 April 2012 - 21:24

@coincidenta

Ai auzit de ilustrele personaje cu numele de Dabija (domnitori, matematicieni, generali etc.)? Aplica ce a zis Dabija legat de viata personala si motivele celor care scriu/posteaza!

de mihai la 5 April 2012 - 21:32

heihei… iar reiei propaganda pro-astia care ne-au dus la dezastru? varianta toti sunt la fel, nici unul nu e mai bun ca si ceilalti, deci de ce sa-i mai schimbam? mai ales daca si altii fura, de ce sa-l schimbam pe al nostru? pai nu-l schimbati, mai tineti-l cat vrea el sa stea, (ca, oricum, nu va ramane dupa ce va falimenta orasul). Ei, dupa momentul ala o sa vezi ce bine va fi! Primiti exact ce votati, deci nu-mi pare rau de fel. Curatenia, apa, praful, conditiile de viata sunt asa cum le doriti. Sa cumparati apa de baut si in mileniul IV, din partea mea! Nacazul e ca si cei care nu voteaza hotii primesc acelasi lucru, pentru ca nu putem face doua primarii!

de mihai la 5 April 2012 - 21:36

probe poate furniza curtea de conturi, daca vrea sa verifice cum s-au cheltuit banii.

de heiheiheihei la 5 April 2012 - 21:42

daca stim ca toti fura,de ce sa nu alegem un independent,si drept consilieri sa alegem tot niste independenti?dar sa fie 100% independenti,nu din vorbe.varianta toti sunt la fel,doar in logica lui mircea badea inseamna ca ii vreau sa ii las tot pe astia.in logica mea,toti sunt la fel inseamna sa nu le dam dreptul la nici un partid politic sa candideze,sa candideze doar independenti care sa fie alesi din randul unor oameni care au profesat in anumite domenii stiintifice,etc. dar asta ar insemna schimbarea sistemului,ceva mai greu.badea zice ca daca spui ca toti sunt la fel,inseamna ca esti basist.dar daca eu ii zic ‘hai sa nu alegem nici pdl,nici udmr, nici usl, nici alt partid, ci sa ne axam pe oameni de stiinta valorosi,ca pana la urma ei ar avea metode prin care sa refaca ceva in orasul/tara asta,nu doar vorbe’ ,pai domnul badea nici nu te lasa sa termini. de ce?pt ca interesul lui e sa sustina coalitia din opozitie.normal,avand in vedere ca unui din capii partidului mai mic din opozitie ii da si lui o pita. jos udmr, jos orice partid care s-a demonstrat ca e hot,sa vina independentii!Maries a spus despre un anume BG de la noi din oras,stim bine cine e.Oare o fi gresit?Eu nu cred.

de Horia Mărieș - adevăratul la 5 April 2012 - 23:33

NOTA: postarile scrise în numele meu, mai sus, la 5 April 2012 – 19:38, la 5 April 2012 – 20:56 si la 5 April 2012 – 20:58 nu sunt ale mele, indiferent de conținut.

Știu cine este “no name”-ul care din lașitate și căruia îi este rușine de numele lui fiindcă mai este și acum iobag-măzgălitor de hârtie pe feuda jenoke es videke, se folosește de al meu, dar n-am timp sa-l sictiresc din nou acum.

Rog notați din nou: “Scutecele și politicienii locali (jeno es lajos, akiknek a kezuk zsiros) e bine să fie schimbate(ți) cât mai des posibil … din exact același motiv”.
Tentația este foarte mare și se murdăresc foarte repede. Știți Dvs bine cu ce.

În rest rămâne cum am mai vorbit și s-auzim numai de bine.

de Horia Mărieș - adevăratul la 5 April 2012 - 23:42

@heiheiheihei a scris la 5 April 2012 – 21:42: “Mărieș a spus despre un anume BG de la noi din oraș, știm bine cine e. Oare o fi greșit? Eu nu cred.”

Păi dacă nu crezi că am greșit, de ce mă tot f..i la cap, de ce-mi furi identitatea? Altă solție și altă treabă n-ai, prostuțule?

Aud?

de Horia Mărieș - cel fals la 6 April 2012 - 00:30

nu ti-am facut nimic rau.de ce ma leg de tine uneori?pentru ca nu critici global,critici doar pe unii.prin asta indirect ii ajuti pe altii,dar nu pe cei independenti,ci stim noi cine.In rest sa auzi numai de bine.

de Horia Mărieș - adevăratul la 6 April 2012 - 01:43

@Horia Mărieș – cel fals

N-am spus că mi-ai făcut ceva rău, fiindcă nici nu ești în stare. Mai trebuie să sugi mult lăptic de la măta până când vei putea să-mi faci mie ceva rău.

Doar că ești un laș josnic, inclusiv pentru faptul că tastezi numele meu în loc să-l tastezi pe al tău.

Argumentele de genul “atâta timp cât la câmpul cu nume scrie ‘Nume (required)’ eu pot pune orice. Numele cui? Scrie undeva al cui?” exprimate la postarea ta mascată sub alias-ul @heiheiheihei la 5 April 2012 – 21:20, denotă totala ta lipsă de caracter precum și de principii morale. Ăia 7 ani îți lipsesc.

Nu mă deranjează faptul că te legi de mine, fiindcă eu oricum o să am întotdeauna o replică și mult mai multe argumente decât tine și cu care să te pun la punct și să mai și mătur pe jos cu tine.

Iar filozofia ta, aia cu criticatul global, are numai lacune de logică, e desuetă și nihilistă. Constat că ești un anti-contra perpetuu, un antic-contra global, dar nu ești în stare să dezvolți nici măcar o singură idee inteligibilă până la capăt și care să merită a fi băgată în seamă.

În plus, am impresia ca ești doar un puști necopt la minte, fără școala terminată sau cu una făcută la f.f., dar care ce-i drept, are destul timp liber ca să stea pe net și scrie snoave generate de o minte foarte încâlcită, exprimate într-o românească îndoielnică, doar-doar se va găsi cineva care să-l bage în seamă.

Poți matale puțică darghe să scrii exact ce-ți trece prin căpățână, pe mine nu mă deranjează, doar că te cam faci de râs. Bref, pa mă lași, și spune-mi bye.

de gyuszi la 6 April 2012 - 04:35

bravo Maries,ai ajuns cosmarul primarului si al vicelui asa ca nu te mai mira daca au sarit slujitorii in ajutor ca ei si asa nu stiu sa umble la calculator.numai numele le provoaca deja insomnii si motiv de cearta.adevarul doare si ei credeau ca se poate ca pe vremea grofului ca nimeni sa nu stie ce fac ei si cum fura.o musca ei acum si cu partidul lu popa care le pregateste o surpriza de zile mari.s-au tot lipid de partidele de unde puteau ajunge lejer in functii da acum miroase a pute.adevarul iese e la lumina si daca la unii nu le convine.

de ildiko la 7 April 2012 - 09:57

NU STIU PREA MULTE DESPRE CE SE INTAMPLA IN ACEST ORAS ,IMI PARE RAU , DAR…DACA SE INTAMPLA TOATE ASTEA IN CAREI …DE CE NU SE ,,AUTOSESIZEAZA ,,NICI-UN ,,ORGAN,, AL PUTERII DE STAT ?
SI DACA ARE ATATEA DATORII PRIMARELE ,DE UNDE ARE BANI PTR. MERCEDESZ? DE DNA ,DIICOT , ANAF ,SAU DRACU STIE CINE TREBUIE SA ,,STIE,, DE ASTEA S-A AUZIT LA CAREI? UNII CARE SA SE SESIZEZE DIN OFICIU EXISTA IN MAREA URBE CAREII MARI ?

de Justitiarul la 7 April 2012 - 19:17

Cine draga Ildiko?la carei toate autoritatile statului sant mana in mana.
Cei enumerati mai sus de tine spun ca nu sant obligati sa se autisesizeze.
Este nevoie sa vina Horea de la Bucuresti ca sa suresciteze localnicii din Carei.Pacat mare ca este singurul.

de Justitiarul la 7 April 2012 - 19:21

Sunt curios daca aceasta frumoasa barca multicolora din Carei,o sa pluteasca si dupa alegeri.
Daca da,Careienii din pacate o sa-si merite soarta.

de Justitiarul la 7 April 2012 - 19:22

ps : in ape tulburi.

de florin la 8 April 2012 - 09:43

am venit acasa de sarbatori…
orasul este superb…in parc numai este ca pe vremuri,o gramada de copaci,mai erau si tot felul de table cu denumirea lor…si alte prostii…
asa cum e e f frumos,aerisit..spatiu mult,chiar frumos…
pe bulevard la fel..tot felul de radacini vechi de trandafir,imi aduceau aminte de Iliescu..
acum chiar arata bine,cateva gramezi de pamant,care cu siguranta vor fi rezolvate,
poate de o firma renumita,cum ar fi Dominium,de exemplu.

dar mai sunt cativa copaci vechi si urati langa fantana arteziana si in fata monumentului,sper sa i scoata si pe aia
sa fie totl frmos,liber si aerisit

si sa nu uit,azi e duminica..abia astept sa inceapa frumoasa emisiune
Pranzul de Duminica ,sa aud ce frumos si ce roz este totul
de la echidistanta si deontoloaga doamna Doina

de pentru "Florin" la 8 April 2012 - 14:09

Aceasta zi este dedicata celui mai frumos lucru din lume – florile.
Fiind o zi de sarbatoare crestineasca nu-mi vine sa cred ca te-ai gandit sa-ti strici ziua sa mai arunci cate o sageata.Stim ca adevarata frumusete a omului vine din suflet,care macar azi ar trebui sa incalzeasca lumea cu bunatate si onestitate.Am descoperit ca esti o persoana cu adevarat frumoasa la suflet si iti urez sa ai parte de o zi cu multe bucurii de ziua numelui ” Florin “.La multi ani !,sa inveti de la fiecare floare sa stii sa respecti.

de Cristi la 8 April 2012 - 18:42

Daca nu ar fi atata ipocrizie in mesaj am putea sa si plangem de emotie.Treaba cu bunatatea si onestitatea ar fi bine sa o impartasesti si cu fostul coleg de democratie jeno si poate ca in ceasul al doispelea isi va plati toate datoriile pe care le are.Nu de alta dar acum ar avea posibilitatea dupa ca a dat la toti pretenii lucrarile cu distrugerea spatiilor verzi pentru a avea motiv cineva sa le refaca.Daca nu ar fi seful tulipanilor am fi putut spune ca e neam cu blondaudrea.

de Horia Mărieș la 19 April 2012 - 18:24

Am cam pierdut firul povestirii de mai mult de o săptămână.

Totusi, constat că pe hârtia igienica numitî “Nagykaroly es Videke”, nr. 910 din 19 aprilie 2012, mâncatorul cel mai asiduu și cel mai calificat de rahat și încă salariat al primăriei nu se lasă, și deși tratează problema finanțării renovării Castelului, cu date + sume destul de veridice, obținute de la sursă, adică de la primaș, tot nu se poate abține dumnealui să nu pomenească de cel doare mai tare adică de Trianon, precum și de foarte relele intenții ale autorităților române de după primul război mondial în ce priveste restaurarea Castelului, asta doar până când dumnealui nu-i va rupe cineva foarte răuvoitor pixulețul cu care scrie sau chiar și piciorușele cu care umblă.

N-am eu de fel timpul necesar acum, dar poate că se va găsi totuși și vre-un cititor ceva mai destoinic decât mine, care cunoaște bine limba naționalității conlocuitoare, care are răbdare să citeasca lăturile Ăluia Cu Vin (am tradus si eu așa cum traduc și alții, adică Verne Gyula) și să ne povestească și nouă într-un scurt comentariu, doar esența, adică de ce mai este nevoie băgat și alți bani in Castel. Toarte astea, pentru a afla opinia primașului, intervievat de Ăla Care Are Vin, adică de slujitorul lui supus.
Mai precis, vreau să știu când, cum și pe cine s-au cheltuit peste 4 milioane de euro din fonduri europene.

Sunt curios să aflu și eu (doar o singură dată) tot adevărul.

Lasati un comentariu