Avanpremieră la retrospectiva activităţii conducerii UDMR din Primăria Carei

• publicat la: 5 decembrie 2012
Avanpremieră la retrospectiva activităţii conducerii UDMR din Primăria Carei

Pentru cei ce nu ştiu,am să vă reamintesc că prima ediţie tipărită a ziarului Buletin de Carei apărea intr-o frumoasă zi de aprilie,mai exact in 17 aprilie 2005.

Spre disperarea “unora”,am ajuns ca şi la peste 7 ani de la acest eveniment,ziarul local de limbă română Buletin de Carei să ofere în continuare ştiri şi informaţii de pe  plan local dar  nu numai.

Din fericire,cei  “disperaţi”  sunt mai puţini  decât cei care ne incurajează zilnic să ne  continuăm activitatea incepută in aprilie 2005.Numărul de cititori creşte de la o lună la alta.

Aseara,la Teatrul de Nord Satu Mare,in cadrul Sedintei Aniversare  a celor 20 de ani de existenta a Consiliului Judetean Satu-Mare,redactia Buletin de Carei a fost recompensata cu Diploma de Merit pentru activitatea depusa.

Având in vedere că ne apropiem cu paşi repezi de sfârşitul de An si inceputul altuia Nou,mă gândeam să prezint  o retrospectivă  a principalelor evenimente locale,mai ales a celor din administraţia locală care gestionează banii publici.

Faptul că postacul binevoitor de serviciu,care in decurs de câteva minute navighează pe tot mapamondul  pentru a-şi lansa invectivele ( mai ales in căsuţa rezervată adresei de mail) si care incearcă ca de obicei să deturneze atenţia de la dezvăluirile din articol,mă face să vă ofer in avanpremieră  o parte din retrospectiva promisa.Urmărind datele apariţiei articolelor,veţi constata că dispun de aceiaşi energie în toata perioada anului şi nu numai în prag de 9 decembrie.

Astfel,veţi găsi in continuare link-urile către articole, care au menţionată şi data apariţiei, lăsându-vă pe Dumneavoastră,cititorii,să alegeţi ce doriţi să lecturaţi şi  apoi să trageţi concluziile de rigoare.

 

Daniela Ciută

 

https://www.buletindecarei.ro/2010/06/diminuarea-salariilor-nu-afecteaza-angajatii-primariei-boc-are-din-ce-taia-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/02/medicii-careieni-desconsiderati-de-primarul-careiului.html

https://www.buletindecarei.ro/2010/07/primaria-carei-crediteaza-guvernul-romaniei.html

https://www.buletindecarei.ro/2010/06/criza-si-salariile-din-primarie.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/11/ministrul-borbely-apreciaza-proiectele-implementate-la-satu-mare-dar-evita-auschwitz-ul-din-turda.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/03/decat-teatru-de-vara-mai-bine-gazon.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/01/ruinele-consecinta-nepasarii.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/03/viata-de-mizerie-intre-teatru-si-biblioteca.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/04/nume-de-codtrandafirul.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/11/dupa-medicia-venit-si-randul-liceenilor-sa-fie-blamati-de-primar.html

https://www.buletindecarei.ro/category/administratie-locala/page/2

https://www.buletindecarei.ro/2012/08/consilierii-udmr-mai-indatoreaza-orasul-cu-2-milione-de-euro.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/07/primarul-de-carei-il-surclaseaza-pe-presedintele-suspendat-traian-basescu-la-capitolul-sume-alocate-renovarilor-de-imobile.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/07/primarul-careiului-neaga-consilierilor-accesul-la-facturile-platite-din-bani-publici.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/06/drept-la-replica-minciuna-sau-adevar.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/05/taxe-pentru-noi-nu-si-pentru-ei.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/04/consilierii-majoritari-blocheaza-constructia-de-apartamente-private.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/04/la-careibanii-de-asfaltari-merg-la-castel.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/01/manej-in-loc-de-teatru-de-vara.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/01/cum-se-pot-pierde-sau-economisi-146-492-de-lei.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/08/si-totusi-avem-nevoie-de-teatru-de-vara.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/06/un-nou-post-de-director-infiintat-la-primaria-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/03/banul-public-cheltuit-fara-mila-cazan-de-28-ooo-lei-si-scaun-de-1-500-lei.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/03/decat-teatru-de-vara-mai-bine-gazon.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/03/decat-teatru-de-vara-mai-bine-gazon.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/02/tapinarii-din-parcul-dendrologic.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/02/primarul-kovacs-a-schimbat-conducerea-spitalului.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/01/defrisari-in-parcul-dendrologic-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/01/serviciul-de-ambulanta-carei-in-anul-2011.html

https://www.buletindecarei.ro/2010/12/reabilitarea-termica-si-aspectul-cromatic-al-blocurilor-careiene.html

https://www.buletindecarei.ro/2010/11/hotarari-de-consiliu-facultative-pentru-executivul-careiean.html

https://www.buletindecarei.ro/2010/10/achizitii-de-utilaje-pentru-domeniul-public-in-valoare-de-peste-440-000-euro.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/05/dezbateri-publice-versus-conflicte-interetnice.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/03/cui-ii-pasa-de-parcul-din-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2010/05/kaufland-si-a-impus-vointa-consilierii-locali-si-careienii-ignorati.html

 

comentarii

de levi la 6 decembrie 2012 - 11:34

cat treebuie sa se fii chinuit borosconsilieru primarului ca sa scrie unarticol in romaneste in fituica udmrului ; cat trebuie sa fii de disperat ca sa scrii in limba celor pe care ii toci de ani de zile ca olah,ca vlahi,ca sudisti sau regateni ; acum vii si cersesti d e la ei voturi si intelegere ;
in lipsa de probe impotriva conducerii usl de carei vii cu povesti de politici nationale…jalnic…de ce nu postati la voi in ziar fluturasul de salarii al primarului din ultimii 4 ani ca sa se vada ca nu are poprire pe salar ; si ca nu are procese pe rol pentru refuzul de punere in posesie a terenurilor si caselor mostenite de romani ; poate spuneti de ce la sectia de scaune de pe ecoului sunt oameni fara carte de munca care lucreaza si sambata intreaga pentru 50 de lei ?
udmrul ce are de zis despre actiunile presedintelui lor care ii face de rusine peste tot ? cum vede udmr carei plimbarile presedintelui duminica de duminica in biserici romanesti dar el e curator la reformati ? acolo nu se tin slujbe duminica ? sau poate vrea sa se converteasca si isi pregateste terenul ca prea e mereu in biserici si la parohii cu crainic ca si ieri .
dictatura de la udmr carei a adus pentru carei peste 9 milioane de euro datorie ca sa poata sa isi ia si sefii partea lor cu facturi pentru asfaltari facute in bataie de joc dar platite la pret de autostrada …dupa cum vedeti sunt destule subiecte la carei nu trebuie sa mergem la bucuresti sau antena 3 ca avem si aici maistri si pensionari consilieri care traiesc din diurna de la oras sau din ciupiturile celor doi diktatori

de Horia Mărieș la 6 decembrie 2012 - 12:21

@levi la 6 December 2012 – 11:34: Starea de fapt de azi de la Nagykaroly Onkormanysag este o consecinta fireasca a istoriei acstor locuri.

Vezi in context:

În 2011, Larry L. Watts a surprins, uimit şi zdruncinat puternic cititorii români cu un volum istoric supra-documentat intitulat “Fereşte-mă, doamne, de prieteni…” apărut la editura bucureşteană RAO, rodul muncii de cercetare pe parcursul unui deceniu. Autorul îşi începe prefaţa cu “Cercetările pot conduce uneori mult mai departe decât se anticipa”. Acest adevăr a fost de multe ori demonstrat până acum, dar lectura acestui volum ne demonstrează cât de riguros şi exigent autorul a împins cercetarea, şi mai ales cât de profund, plecând de la ideea războaielor subversive ale vecinilor noştri care, în permanenţă, au urmărit sfâşierea acestui vechi spaţiu latin.

Volumul cuprinde 28 de capitole, aşezate în nouă părţi distinctive, în care găseşti date, evenimente, personalităţi, scrieri şi autori, surse bibliografice noi şi multe, încât fără nici un fel de rea intenţie, din contră, cu sinceră părere de rău, acest volum de peste şapte sute de pagini depăşeşte, din şi în toate punctele de vedere, tot ce au scris scriitorii, politologii şi istoricii români laolaltă după 1990. Din nou un cercetător străin ne dă o lecţie de tenacitate ştiinţifică, curaj civic şi ne prezintă adevărul istoric. Felicitări autorului. Citiţi.

Pentru mine, “Cine tulbură liniştea Transilvaniei”, ce este o replică, o contracarare documentată a segregaţiei, iredentismului şi revizionismului unguresc faţă de România, scrierea lui Larry L. Watts îmi este, ne este tuturor românilor interesaţi, de mare ajutor prin vasta bază de documente istorice, prin competenta şi pertinenta lor interpretare oferită, pentru cunoaştere, învăţătură şi răspândire.

Referitor la Transilvania, autorul ne prezintă trei subcapitole, intitulate pe rând: Prima campanie transilvaneană 1918-1919, a doua campanie transilvaneană 1938-1940 şi a treia campanie transilvăneană 1944-1946, campanii în care ungurii revizionişti au avut ca aliat principal Rusia lui Lenin şi Stalin. Autorul nu se opreşte la ele ci, din nou tot atât de documentat, ne prezintă continuitatea revizionismului unguresc, prin orice mijloace, în problema Transilvaniei până în zilele de astăzi. Citiţi, meditaţi, consideraţi.

Fiind vorba de date istorice, documente istorice, puse la dispoziţia cititorilor de limbă română, voi păstra subtitlurile capitolelor folosite de autor, subliniind doar esenţialul lor, dar îmi permit să adaug idei şi comentarii personale, critic şi analitic.

Prima campanie transilvaneană 1918- 1919 (paginile 76 – 86)

La început, autorul face o scurtă biografie a evreului ardelean Bela Kun (şi-a auto maghiarizat numele din Kohn) care, fiind prizonier în Rusia între 1914-1917, a devenit comunist şi s-a înrolat voluntar în Armata Roşie. Împreună cu alţi prizonieri unguri au format grupul maghiar al partidului comunist rus, o rampă de pe care Lenin şi Trotski i-au lansat spre Ungaria, unde trebuiau să însămânţeze, cultive şi fructifice o republică sovietică a sfaturilor, comunistă sui generis! La Budapesta, Bela Kun a fondat partidul comunist ungar şi apoi o aripă transivăneană, comunistă în formă, iredentist-revizionistă în fond, din foşti prizonieri unguri din Transilvania. În obiectivele comuniştilor unguri, ce au prins rădăcini la Budapesta, au intrat şi operaţiuni paramilitare şi teroriste împotriva autorităţilor şi populaţiei române din Transilvania.

Document: în Ianuarie 1919, o brigadă din Divizia Szekler şi foşti prizonieri unguri la ruşi au organizat un atac anti-românesc la Zalău, judeţul Sălaj. Eşec. După acest eşec comuniştii unguri au hotărât să treacă la o alianţă ideologică şi militară completă cu Rusia Sovietică prin care, împreună, au plănuit şi acţiunile militare de cotropire şi anexare a unor teritorii româneşti. Armata roşie ucraineană să atace România prin Bucovina şi să facă joncţiune cu armata roşie a lui Bela Kun care va intra prin Transilvania, iar, în urma victoriei comune, ucrainenii să ia Bucovina iar ungurii Transilvania. Lenin, care lansase decretul păcii cu Germania, pentru a debloca armata ţaristă din războiul mondial şi a o folosi în scopurile extinderii revoluţiei sovietice, prin forţă şi teroare, este de acord cu acest plan ca Bucovina şi Basarabia să fie atacate de armata roşie ucraineană pentru anexare şi Bela Kun primeşte acelaşi acord pentru Transilvania. Fără să mai aştepte, fără declaraţie de război, în aprilie 1919 armata roşie a lui Bela Kun atacă România, dar în decurs de două săptămâni este aruncată înapoi, până peste Tisa. A doua oară, în iulie 1919, când Rakovski, comandantul armatei roşii ucrainene, dă un ultimatum României să evacueze imediat Basarabia, Bela Kun cu armata lui atacă din nou România. De data aceasta armata română nu se mai opreşte la Tisa, respinge şi înfrânge definitiv armata lui Bela Kun în pusta ungară, intrând victorioasă în Budapesta. Bela Kun fuge în Austria, de unde se plânge lui Lenin că înfrângerea lui, a ungurilor, a comunismului în Ungaria se datorează lipsei de o susţinută cooperare din partea lor.
După Bela Kun a urmat Miklos Horthy care, de la început, a formulat un memorandum strategic de refacere a Ungariei, în care considera România inamicul numărul unu al Ungariei. România, care i-a scăpat de republica sovietică şi fără de care el, Miklos Horthy, niciodată nu mai ajungea regent, al treilea şi ultimul regent al Ungariei.

Un proverb românesc: Nu mă lăsa să mor, că nu te-oi lăsa să trăieşti… zice bine…

A doua campanie transilvăneană 1938-1940 (paginile 121-140)

Larry L. Watts citează din “A History of Modern Hungary 1929-1945” că Moscova a început să-şi declare sprijinul pentru revizionismul teritorial al guvernului Horthy încă din 1938, în ideea să prindă România în cleşte, având în vedere că, în acelaşi timp, Cominternul făcea presiuni împotriva României pentru cedare de teritorii URSS-ului şi Bulgariei!! După acest semnal din partea Moscovei, Consiliul Suprem al Apărării a lui Horthy întocmeşte proiecte ale unor convenţii militare cu URSS-ul, pentru coordonarea momentului atacului asupra României. După proiecte, ce sunt avizate favorabil de ambele părţi, urmează planuri detaliate ale acţiunilor militare şi mai apoi, se află pe căi diplomatice, că ambasadorul sovietic la Budapesta încurajează Ungaria să treacă la acţiune militară împotriva Transilvaniei.
În acelaşi timp, Ungaria s-a apropiat diplomatic şi de Germania, prin convenţii şi alianţe, cunoscând bine şi apetitul lui Hitler pentru schimbarea frontierelor în Europa. După aranjamentele diplomatice, Horthy şi prim-ministrul Gombos, îi spun direct lui Hitler despre pretenţiile lor asupra Transilvaniei, mergând până acolo încât susţin că în Transilvania populaţia majoritară este cea ungară. Hitler nu se lasă convins de retorica lor şi îi întreabă, dacă ei cred că singuri pot să învingă România într-o confruntare directă. Se lasă tăcere şi răspunsul nu mai vine. După tăcere, care era un răspuns, Hitler le promite că îi sprijină, contra sprijin, printr-un arbitraj, nu printr-o confruntare armată, fiindcă un război în această parte îi încurca planurile, şi aşa încurcate prin iraţionalitatea lor militară. Horthy şi Gombos, apoi Horthy şi Teleki au ascultat sfatul lui Hitler, acceptând calea arbitrajului având asigurat suportul lui Hitler şi a lui Mussolini, în locul războiului direct la care erau împinşi de ruşi. Pentru o imagine mai clară a situaţiei europene din acel moment trebuie subliniat că Hitler nu dorea război în apropierea câmpurilor petrolifere române, în timp ce Stalin ar fi dorit un conflict armat între Ungaria şi România, ce ar fi fost un bun pretext să ajungă la câmpurile petrolifere române, motivând germanilor că doar sprijină pretenţiile justificate ale ungurilor. Şi aşa s-a ajuns la acel nefast dictat din 30 august 1940, prin care monarhia şi guvernul românesc au cedat Nord-Vestul Transilvaniei Ungariei, adică 42.243 kilometri pătraţi ce cuprindea peste 1.300.000 de români, 480.000 de unguri, 450.000 saşi, 150.000 evrei şi sub 200.000 diferite alte etnii. Aceste numere de recensământ, rotunjite la urmă în plus, arată elocvent în procentaje că: românii erau mai mult de jumătate din populaţie cedată, pe când ungurii abia că ajungeau o cincime din populaţia transilvăneană! Dacă se adaugă, cum corect se obişnuieşte, şi datele istorice ale atestării vechimii populaţiilor în acel teritoriu, este clar că a fost un dictat prin forţă, profund nedrept. Iar dacă cunoaştem în amănunt evenimentele din jurul şi timpul dictatului, soarta românilor ardeleni sub acest dictat, este indubitabil că: Hitler şi Mussolini au fost satrapi satanici, Horthy şi guvernul lui revizionist nişte căpetenii barbare, iar Regele Carol al II-lea, camarila şi guvernele lui principalii vinovaţi de acest dictat!!

Cine nu mă crede să umble sănătos, cine se îndoieşte şi vrea să-şi risipească îndoielile să citească cel puţin pe Milton L. Lehrer şi Larry L. Watts şi sunt convins că va descoperi cât de vinovată a fost monarhia, camarila, guvernele şi o parte din elitele culturale româneşti între 1927 şi 1947. Întâi, au privit cu superficialitate şi nepăsare propaganda, manifestările şi acţiunile subversive ale iredentismului şi revizionismului ungurilor (asemenea celor din prezent).
Al doilea, serviciile româneşti de informaţii le-au adus la cunoştinţă reţeaua, conexiunile şi centrii iredentismului din România şi străinătate, dar au rămas fără reacţie, decizie sau au schiţat doar ambiguităţi verbale. Regele Carol era obsedat cum să lichideze mişcarea naţional-creştină legionară şi împreună cu lacheii lui au trecut la arestarea şi asasinarea conducătorilor şi personalităţilor marcante ale Mişcării Legionare, dar nu l-a preocupat şi nu a dispus, cum ar fi trebuit, începerea unei campanii de contracarare, pe plan intern şi internaţional, a propagandei anti-româneşti a ungurilor revizionişti. Dacă regele nu a dat tonul, nici guvernele lui nu au deschis gura. Diplomaţia romanească, cu puţine excepţii, a sesizat şi semnalat formal şi anemic acţiunile şi propaganda ungurească, fără să contracareze cu documentaţia istorică şi demografică pe care o aveam, dar nu a fost folosită. Trebuia, dar nu s-a făcut, să fie invitaţi în România toţi ziariştii şi scriitori străini care ne acuzau prin presă, radio, tipărituri de discriminare şi opresiune a minorităţilor conlocuitoare, să se informeze la faţa locului. Revin la nefastul rege, care, atunci, când s-a aflat în vizită la Hitler a fost interesat doar de poziţia cancelarului faţă de Mişcarea Legionară, nu de revizionismul lui Horthy care venise, cu clopul în mână, la Hitler pentru Transilvania. Mai departe cunoaşteţi istoria…
Superficialitatea şi delăsarea autorităţilor române ani de zile în această majoră problemă au dus la Dictatul de la Viena. Atunci, în al doisprezecelea ceas s-au trezit, speriaţi.
S-au trezit degeaba. Aşa se vor trezi într-o zi şi actualii guvernanţi.

A treia campanie transilvăneană 1944-1946 (paginile 141-189)

Ianuarie 1943 a fost placa turnantă a frontului în Rusia. Contraofensiva Armatei Roşii a fost nimicitoare pentru armatele germane, italiene, române şi ungureşti. Germanii au pierdut 450.000 de combatanţi la Stalingrad iar Ungaria aproape 150.000 la Voronej pe Don. Din acel moment conducătorii Ungariei au căutat portiţe de ieşire din război, dar să nu piardă teritoriile câştigate prin arbitraje. Serviciile speciale şi diplomaţia ungurească au căutat, cu asiduitate şi reuşit, să se apropie de Moscova prin legăturile comuniste rămase de la Bela Kun, prin fabricarea unor falşi comunişti de conjunctură, prin manipulări parşive şi delaţiune.
Baronul transilvănean Ede Atzel, comandantul Rongyos Garda (Garda zdrenţuroşilor) cea mai reacţionară şi brutală formaţiune anti-românească, era unul dintre oamenii de încredere a lui Horthy, şi a fost trimis la Moscova, în secret, unde a luat contact cu şeful spionajului militar, generalul Feodor Kuzneţov şi în schimbul informaţiilor militare pe care i le-a dat, a obţinut asigurări că Armatei Române nu i se va permite ocuparea Nord Vestului Transilvaniei, şi în plus, administraţia, poliţia şi jandarmeria ungurească nu va fie înlocuită cu una românească. Fără îndoială, pentru asemenea asigurări baronul revizionist a dat multe informaţii militare despre armatele germane şi române, cu care cele ungureşti în acel moment, erau aliate pe frontul din Rusia. Ulterior Horthy a trimis un general în fruntea unei delegaţii la Moscova pentru un armistiţiu iar sovieticii au aprobat cu satisfacţie acordul Kuzneţov-Atzel anterior.
Aşa s-a făcut istoria, nu cum au scris-o unii şi alţii, iar ceea ce a urmat a demonstrat din plin acordul Kuzneţov – Atzel după 23 August 1944.
Larry L. Watts citează din “Armata Roşie în România”: „…într-o întâlnire de 15 minute de la Târgu Mureş, pe data de 11 noiembrie 1944, autorităţile militare sovietice au înlocuit fără multe vorbe administraţia românească proaspăt instalată şi le-a ordonat să elibereze întreg teritoriul Transilvaniei”.
Citiţi dragi compatrioţi, şi adăugaţi că, în acel moment Armata Română împreună cu armata sovietică eliberatoare luptau împotriva fasciştilor germani şi aliata lor, viteaza armată ungară!! În acelaşi timp la Cluj, Miklos Goldberger instalat de sovietici în fruntea comitetului regional al comuniştilor acuza noua administraţie română ca fiind colonizatoare, reacţionară şi fascistă ceea ce armata eliberatoare sovietică nu va admite, şi pretindea că proletariatul maghiar şi român solicită o Transilvanie independentă, care având o frontieră comună cu URSS ar putea fi şi ea inclusă. Orice, numai Transilvania să nu aparţină României, iar Moscova prin Teohari Georgescu a transmis că Transilvania nu poate fi recâştigată decât ca parte constitutivă a Uniunii Sovietice. Până şi Gheorghe Gheorghiu Dej a dezaprobat vehement această hotărâre. Şi toate acestea au fost numai începutul instalării unui protectorat sovietic în Transilvania, administrat de unguri, protectorat temporar până la înglobarea Transilvaniei în sânul marii familii a popoarelor sovietice, era începutul unei noi dictaturi comuniste, anti-româneşti, în timp ce Armata Română era folosită de Stalin şi Molotov drept carne de tun în Hungaria şi Cehoslovacia pentru gloria Armatei Roşii, a Moscovei.
În acelaşi timp în Transilvania de Nord, peste care trecuse frontul şi Horthy fuse îndepărtat de la conducerea Ungariei, toţi horthiştii transilvăneni au devenit comunişti, mari comunişti, pe cât de mari hothişti au fost!! Şi astfel, la începutul anului 1945 la Cluj, au format un parlament comunist, independent pentru Nordul Transilvaniei Liber şi Independent. În Maramureş, ucrainenii cu complicitatea comandamentului sovietic din zonă, au cerut anexarea Sighetului şi a unei părţi a Maramureşului la Ucraina ameniţând majoritatea românească în caz de refuz cu arestarea, deportarea sau moartea!
Fereşte-mă, Doamne, de prieteni că de duşmani mă păzesc eu zic şi românii, cum zic şi alte naţii prin Europa. Din nefericire, Dumnezeu nu ne-a ferit de prieteni, ba mai mult a râs de noi când a auzit că îi numim eliberatori!! Cât priveşte, cum ne păzim noi de duşmani, să nu mai vorbim că e tristeţea pe pământ. Cine nu crede să citească istoria românilor de la Carol al II-lea şi regele Mihai, până acum, sub Iliescu, Constantinescu, Băsescu.

Sursa: http://www.ziaristionline.ro/2011/05/13/larry-watts-si-a-lansat-site-ul-vezi-aici-biografia-istoricului-american-in-extenso-si-foste-documente-secrete-ale-pactului-de-la-varsovia/

de emil la 6 decembrie 2012 - 14:47

se vede limpede ca unii (legelista de nagypuszta legelo si imprejurimi) nu vor sa inteleaga ca faptele rmdszamar discrediteaza cel mai bine, cu cel mai puternic impact, aceasta formatiune culturala prezenta ilegal in viata politica a Romaniei. cum zice prietena voastra eba, fata lui beshila, idolul lui adocsalas: “succesurile vorbeste”!

de lime la 6 decembrie 2012 - 20:32

vad ca nimeni nu catadicseste sa raspunda cu realizarile USL carei din 2012.
lipsa raspunsului e in sine un raspuns.

de iancsi la 6 decembrie 2012 - 21:26

toti consilierii usl in frunte cu presedintele ciuta au platite la zi impozitele si nici macar unul dintre ei nu are poprire pe salar ca presedintele udmr carei.
fiecare uslist are casa lui,trecuta in declaratia de avere ( nu ca si presedintele udmr carei ) si traieste onorabil in acest oras,cu capul sus fara sa se rusineze de afaceri dubioase sau de falimentari de firme personale sau de lucrari in folos personal din banii orasului .
cei care au firme personale le au pe aceleasi de la infiintare si nu au fost nevoiti sa le schimbe mereu ca sa se piarda urma datoriilor neplatite ,datorate statului roman si care duc la procese interminabile .
domnul ciuta nu a cersit fonduri de la oras ca sa faca sediul de la partid si nici pavaj in curte nu a pus cand se pava piata si nici termopane la casa nu a pus cand se faceau alte lucrari in oras si nici nu face activitati la partid din banii orasului si nici nu primeste oaspetii pe banii si mancarea de la cantina sociala a orasului asa cum a facut primarul cand a venit kelemen hunor sa sfideze comunitatea romaneasca din oras prin actiunile si faptele sale .
crin antonescu a fost primit la sediu de domnul ciuta fara sa se apeleze la cantina sociala a orasului sau la alte ..sponsorizari.
nu e putin lucru sa fi om de caracter si sa nu lasi ca mostenire copiilor o gramada de procese si datorii .
lipsa oricarei urme de bun simt din partea diktatorilor udmr de carei este de notorietate si nu mai e nevoie de alta carte de vizita pentru ei .

de Mihai la 7 decembrie 2012 - 01:46

Mai fratele meu, dar citeste cineva cirnatii astia de comentarii ?

de emil la 7 decembrie 2012 - 02:33

lipsa raspunsului arata ca nimeni nu se deranjeaza sa raspunda la comentarii legelista. cei ce voteaza usl stiu de ce o fac, iar cei care nu voteaza usl, mimeaza interes pentru discutie, doar-doar mai apuca sa zica si ei ceva rau de usl.
eu iti raspund totusi: duminica este meciul Romania – beshila. daca vrem sa scapam de beshescu si sa terminam treaba de la inceputul anului, votam, cu usl. daca nu, nu. asta e chestiunea de esenta si pe tema asta nu este nimic mai mult de vorbit. ca nu sunt legelista, friss kakas si rmdszamar (+tokos, autonomista secui, boros pista komunista) de acord, ca ei vor sa vada realizari etc. ii priveste. le-au vazut pe cele ale rmdszamar si se mandresc cu ele. perfect, sa si le tina sau sa le iasa pe nas sau alte orificii, nu conteaza. ce sa vorbesti cu mincinosii si hotii?
de fapt, cu horthystii nu este nimic de discutat. la amiralul Polii cu ei. doar de dat un avertisment de la inaltimea lui Iancu, din mijlocul Clujului, de la statuie.

de Horia Mărieș la 7 decembrie 2012 - 07:18

@ Mihai la 7 December 2012 – 01:46

“Cârnații ăștia de comentarii” îi citește numai cine are minimum 4 clase primare, făcute la zi, nu la fără frecvență.

Știm că nu este cazul Dvs., sunteți scuzat, nu mai trebuie să vă stresați.

de incredibil la 7 decembrie 2012 - 11:57

BORRING.NOTHING NEW UNDER THE SUN.SE REPETA CA O MOARA STRICATA ACELEASI MINCIUNI CARE NICIODATA N-AU CREAT ALTCEVA DECAT DUSMANIE FARA FOLOS SI FARA REZULTAT.ACEEASI OAMENI POSTEAZA ACEEASI IPOCRIZIE,AVANT IMPRESIA CA EI REPREZINTA NISTE JUSTITIABILI IMPARTIALI.NIMIC MAI FALS SI MAI MINCINOS.ORICUM NU STIU NICI EU DE CE VA CITESC.POATE SUNT CURIOS PANA UNDE AJUNGE FRUSTRAREA UNORA.CE SA ZICA ASTIA DE REALIZARILE USL CAREI?SINCER,NU AU CE.E DOAR GURA E DE EI SI ATACURI LA ADRESA PRIMARULUI.ASTA STIU EI,DOAR ATATA-I DUCE MINTEA.

de adevarat la 7 decembrie 2012 - 15:44

adevarat ca nici pana acum nu se poate demonstra ca primarul a platit datoriile si ramane doar postarea de comentarii rautaciose fara suport real

un primar care sfideaza romanii si actioneaza in bataie de joc la adresa lor e faptul ce ilustreaza cat il duce mintea de tulipan sef.
cartea aparuta si in care e implicat consilierul lui personal platit de oras din banii guvernului roman , o carte in care romanii sunt denigrati arata de ce este in stare primarul sef de udmr care a pus cu consilierii udmr un viceprimar care nu isi poate arata unde a facut studiile in caz ca le are

.acestea sunt cele oferite locuitorilor ca realizari in timpul dictaturii Udmr Carei

de Horia Mărieș la 7 decembrie 2012 - 16:07

@ incredibil la 7 December 2012 – 11:57

Măi incredibilule! Dar pe cine să atace lumea dacă nu pe ăla care fură, pe ăla care-i nesimțit, pe ăla care sfidează legile țării și bunul simț?

Sau pe pupincuristul catindat de deputăție din partea pp-de-kaka care-l apără pe primaș și mai și uită caps lock-ul apăsat pe aici pe la comments?

de emil la 7 decembrie 2012 - 23:34

uncre(tin)debil, care nici nu știe de ce mai citeste (o avea cumva sarcina asta, ca sa răspundă la postările criticilor conducerii horthyste a municipiului Carei?)a mai avut un puseu de contact parțial cu realitatea și s-a și repezit sa-l comunice urbi et orbi. pai mai bine sa stea pe legelo și împrejurimi, ca acolo nu il critica nimeni dacă a confundat “având” cu “avânt”, ba chiar ar fi felicitat ca a pocit limba ocupanților valahi. ar fi culmea ca pentru toate activitățile dubioase efectuate de legelistak de la rmdszamar sa fie criticați consilierii usl, care sunt minoritari in consiliu. deci, in concepția schizofrenica a susținătorilor adocsalasului de asuaj, pentru faptele acestuia, (care se afla la conducerea urbei si dispune de 11 voturi din 19 in consiliul local) ar trebui sa criticam usl Carei. exact cum aceeași gândire strâmbă și viciata ne cere ca, la nivel national, acum sa blamam usl pentru faptele celor care au condus Romania in perioada 2009-2011. in același spirit al logicii scatofage, propun sa nu mai trimitem hoții la pușcărie, ci pe cei de la care au furat, pentru ca aceștia din urma -victimele- au favorizat infractorii prin posesia unor bunuri, astfel oferindu-le hoților posibilitatea de a fura. in același spirit absurd, beshila trebuie felicitat ca ne-a scăpat de o flota prea scumpa pentru noi (dar care încă este în serviciu în alte tari către care s-a înstrăinat) în loc sa-l trimitem la Rahova.
in ceea ma privește, nu am pretins ca as fi imparțial, pentru ca, după ce vezi ce a făcut beshila in fruntea arogantului regim pe care l-a patronat, singura atitudine rațională este sa cauți mai întâi varianta democratica de a scăpa de el cât mai rapid, pentru a reduce proporțiile dezastrului, iar aceasta este reprezentata acum de usl. dacă varianta democratica nu funcționează, atunci se trece la alte variante, dintre care ultima este cea sângeroasă. or, tocmai pentru a nu ajunge la ultima soluție, s-a inventat democrația.

de leglegleg la 8 decembrie 2012 - 03:32

democratia s-a inventat ca sa aveti voi suport legal pentru hotii.
da, voi, adica USL, PDL, UDMR, PPDD, etc. adica FSN.
a, si inca ceva. democratia s-a inventat ca sa puteti prosti poporul. ca aia de acum sunt rai, ca vezi doamne venim noi si va salvam, ca apoi rolurile sa se inverseze si sa deveniti voi hoti si ceilalti din gasca fesenista sa devina critici si ingeri! doresc din suflet romanilor democratie placuta! ca o merita din plin!!!

si maries nene, ti-au schimbat astia comentariul ca tare putzea a ceva in ploaie cand l-ai scris prima data?!

de Horia Mărieș la 8 decembrie 2012 - 06:18

@leglegleg la 8 December 2012 – 03:32

Da nenicule, micule meu pretin alb, anarhist și nihilist.

Ai draqului șmecheri ăștia de pe aici. Eu scrisesem “rahat în ploaie”, iar ei au schimbat cu “incredibilule”! era mai plastic cum scrisesem eu. Te nimerisem? Nu mă lasă de loc să mă exprim porno pe aici. Pe tine te lasă?
Ca să nu mai zic că trebuie să-mi schimb mereu my public IP address ca să pot posta. Tu trebuie să faci la fel? Nu te simți foarte frustat? Sau te pomeni că tu ai cale liberă pe aici pe la Comments?

Dar alte aliasuri mai istețe decât “leglegleg” chiar n-ai? Văd că le tot schimbi, într-o mare veselie, așa cum îți schimbi si ciorapii murdari.
Mă forțezi să fac mereu eforturi de intelighenție ca să mă prind că ești tot matale, adică ăla care insistă cu ideile lui ce nu duc spre nimic concret.

USL, PDL, UDMR, PPDD…etc. văd că nu vrei.
Dar ce vrei în fond matale, neamule?

Că politicieni, buni sau răi, cum or fi ei, ne trebuie totuși. Ca să-și răcească gura, să doarmă bine prin parlament sau pe aiurea (de ex. la primăria din Carei). In democrație nu se poate fără ei.

Ce pui matale în loc, nihilistule? Pui în loc babele care stau la sfadă seara pe băncile din fața caselor? Dar în fond, poate că ai dreptate.
Este și asta o soluție. Bună doar pentru @leglegleg.

de emil la 8 decembrie 2012 - 11:39

uncretindebil are pusee ciclice de respingere a democratiei. daca democratia s-a inventat ca sa poata unii prosti poporul, hai sa o inlocuim cu un sistem care il desteapta. intreaga umanitate asteapta cu sufletul la gura solutia salvatoare, panaceul din strafundurile femininului de la put (evident, “fantanii” nu altceva) gandirii, care va revolutiona existenta umana si va scoate din palaria scamatorului sistemul perfect care sa inlocuiasca democratia. cand colo, fas. adica examene de competente nu se stie de cine si in folosul cui stabilite si alte aiureli, numai ca sa nu votam. ca acuma, cand suntem la 15%, iar legelista si friss kakas risca sa nu prinda parlamentul, acuma democratia cu votul nu mai e buna. era buna cand se putea fura ca sa castige beshila. acuma cand beshila aude deja cum i se canta prohodul politic, acuma nu mai vrem democratie, ca e sistem de prostit poporul. dupa ce s-a vazut ales presedinte desi avea deschise niste dosare penale, crucis(atorul) fara teama si fara prihana vine cu portretul robot al ministrilor (inclusiv al premierului) care sa nu aiba dosare penale. evident, la presedinte se poate, dar la ministri se aplica alta argumentatie. deci, din astea am mai auzit destule, legelista pista boros friss kakas si imprejurimile se ocupa mereu de astfel de teme. din cand in cand le mai scapa cate ceva despre ocupantii valahi ai zonei si de sub faldurile tulipanos – democratice se intrezaresc suficient de clar coarnele piros feher zold ale lui horthy cocotate in fruntea orasului.
si vine intrebarea: daca sefii vostri au manifestari horthyste si voi ii votati in continuare, atunci voi, votanti rmdszamar ce sunteti? nu stiti? hai ca va scutesc de un asa mare efort intelectual si va raspund tot eu: voi sunteti horthysti. un pic mai deosebiti de horthystii de la partidele civic magar si partidul popular magar din Ardeal (asta din urma afiseaza lozinci electorale cu parlamentul Ardealului si alte bazaconii contrare constitutiei ) dar tot horthysti, nimic altceva. iar cu horthystii nu avem ce discuta. putem in schimb sa-i trimitem alaturi de patronul lor si de ungaria mare, sa le tina de urat.

de emil la 8 decembrie 2012 - 11:46

@ Horia Maries
va rog sa nu il suspectati de intentii igienice pe legelo asta, ca, desi nu stiu cat de des isi schimba ciorapii, pute a horthyst chiar prin cablul de internet.

de pastetifericiti la 8 decembrie 2012 - 23:03

/////////////////USL, PDL, UDMR, PPDD…etc. văd că nu vrei.
Dar ce vrei în fond matale, neamule?

Că politicieni, buni sau răi, cum or fi ei, ne trebuie totuși. Ca să-și răcească gura, să doarmă bine prin parlament sau pe aiurea (de ex. la primăria din Carei). In democrație nu se poate fără ei.

Ce pui matale în loc, nihilistule? Pui în loc babele care stau la sfadă seara pe băncile din fața caselor? Dar în fond, poate că ai dreptate./////////////

pun in loc niste teste de competenta, ca sa scap de aia 2-3 politicieni care casca gura doar cand se intorc pe partea cealalta la sedinte, cand e sa ia cuvantul, pauza. iar de fapte, nici nu se pune problema la ei.

dar nu incompetenta e problema, mare, ci hotia. incompetenti nu sunt, doamne fereste. sunt hoti de prima clasa. toti FSN-istii=USL, PDL, UDMR.
ce le-as face? pai as schimba un sistem corupt si putred de votare a unor politicieni dubiosi de catre orice bakalaureatbuktalo nepseg cu un sistem care ar presupune transparenta maxima:
-in momentul instaurarii, ne arati nea politiciene bilantul curent
-ne arati planuri concrete de viitor, nu din alea cu “va cresc salariile, va ofer locuri de munca, va dau 20000 de euro”. nu. astea sunt povesti.
-transparenta inseamna ca la inceput ne arati cash banii disponibili, sa nu avem in fata un black box, daca stii nea maries ce inseamna aia. ne pui in fata vitrina cu galbenii. apropo nea maries, iti convine un sistem in care stii date financiare ale tarii doar din povesti pompoase politicienesti si din mass media evident obiectiva?
-peste nu mai mult de 6 luni, facem bilantul. ce ai realizat, cat ai cheltuit, evaluam activitatea, nu corespunzi, mars! alegem altii. corespunzi? mai ai 6 luni la dispozitie. si tot asa.
-transparenta in tranzactiile financiare sunt cheia. nu ai cum sa vorbesti poporului de bugete si despre planuri, cand nea ghita sau mari neni de la colt habar nu au CAT ai avut initial, si cu cat ai ramas dupa o perioada X. astfel, omul de rand din popor va da curs unor povesti debitate de mass media aservita unor culori politice.
-e greu de realizat acest mega proiect? sigur nu e mai greu de realizat decat sistemul de maxima hotie din tara asta. ce e in momentul de fata in tara, ma refer la democratia din economie, ar trebui sa fie subiect de studiu pentru orice stiinta care presupune sisteme complexe. nu ai vazut sistem complex pana nu ai vazut sistemul de hotii din tara asta.

si nu, nu m-am referit la democratie ca e proasta doar pentru ca acum base e pe duca! democratia transpusa in economie/industie e nociva tarii indiferent ca jucatorii care tocmai sunt pe cale de a fi dati jos sunt PDL,PSD,PNL,UDMR. ca e aceeasi gasca, deci nu am cum sa ii judec diferit.

de emil la 8 decembrie 2012 - 23:04

care este deosebirea dintre revista 22, gds, friss kakas si nagypuszta legelo teruleten si imprejurimile? faptul ca primele doua folosesc limba romana ca instrument de comunicare. in rest, toti probeshila, toti cu federalizarea, cu autonomia Transilvaniei sau numai cea secuiasca, adica acelasi antiromanism, dar din perspective relativ deosebite.

de avram la 8 decembrie 2012 - 23:06

la carei este dictatura udmr condusa de unul care are salarul taiat de 4 ani si care sta in casa copiilor si de unul de care nu se stie unde a terminat liceul;
au bagat in sectiile de votare sot si sotie care lucreaza la primaria carei…. ajunge cu atata dictatura udmr sa mai vedem si altii de ce sunt in stare …ca daca unul fara casa si cu datorii garla e bun poate putem trai si mai bine cu un om gospodar care are si casa si masa ale lui si nu mai trebuie sa fure

de emil la 8 decembrie 2012 - 23:15

cand si unde se va aplica sistemul asta? e recomandabil ca mai intai sa-l testeze pe animale. dacă merge, mai vorbim. de fapt, experimentul poate incepe in Carei, ca proiect pilot, cu conducerea actuala a orașului.
oricum, maine e de mers la vot pentru a mai pune niște piese la temelia scăpării de beshila cruciș(ator). vizuinile legelista (nu viziunile) mai tarziu, dupa ce am terminat treaba cu beshila, cand avem timp si de discutat elucubratii, halucinatii, brambureli anarhiste si teoria democratiei si a statului. pana atunci, maine la vot! si nu cu oricine, ci cu usl! evident, cine vrea sa scape de beshila!

de baselu la 8 decembrie 2012 - 23:27

in disperare de cauza ungurii udmristi baga in aceiasi oala toate partidele politice de parca noi nu stim ca udmr si cu pdl au taiat salarii si pensii si au facut tva ul de 24 la suta si au bagat forfetarul si au taiat padurile TARII CA ALTFEL VERESTOY SI BORBELI DUCEAU CAPRELE LA PASCUT CA SI JENO DIN ASUAJ DACA NU PUNEA MANA PE PUSCULITA ORASULUI

de nagyanyadesvideke la 9 decembrie 2012 - 00:15

vezi emile,avram,baselu, si alte nickuri interesante,pentru rumani ca tine vreau ca sistemul propus de mine sa nu se realizeze niciodata, elucubratiile sa ramana la stadiul de discutii. va doresc sa scapati de beshila si sa dati peste USL! romanii merita USL!

de nagyanyadesvideke la 9 decembrie 2012 - 00:18

si apropo emile, intr-adevar pe animale as testa acel sistem. ca ele il merita, poporul asta insa merita mult mai mult de atat. si va primi mult mai mult! traiasca Romania!

de Anca la 9 decembrie 2012 - 00:30

Oare mai este in vreun oras din Romania atata impertinenta din partea acestui UDMR ?

de Eugenia la 9 decembrie 2012 - 01:52

de baselu la 8 December 2012 – 23:27 in disperare de cauza ungurii udmristi baga in aceiasi oala toate partidele politice de parca noi nu stim ca udmr si cu pdl au taiat salarii si pensii si au facut tva ul de 24 la suta si au bagat forfetarul si au taiat padurile TARII CA ALTFEL VERESTOY SI BORBELI DUCEAU CAPRELE LA PASCUT CA SI JENO DIN ASUAJ DACA NU PUNEA MANA PE PUSCULITA ORASULUI /////////////////////////////////////////////

emile, iar PSD si PNL nu au furat in anii de dupa revolutie nimic asa-i? PSD si PNL sunt frai3ri saracii, ei nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le pute. sau sa inteleg ca se pun doar hotiile de dupa 2004, adica dupa alegerea lui baselu? pai pe logica asta, peste vreo 8 ani, baselu cu pedeleii va fi inger si USL vor fi hotii, nemernic11, jefuitor11 si taietorii de salarii si pensii.

de Evanghelina la 9 decembrie 2012 - 04:56

Oare exista pe tot globul impertinenta mai mare decat sa furi 23 de ani toate bunurile si toata productia tarii in cardasie cu amicii PDL-isti si UDMR-isti, si sa faci si pe maicuta cea nevinovata si sa vii cu tupeu sa zici ca tu esti unica solutie legitima. USL cei mai impertinenti.

de emil la 9 decembrie 2012 - 04:58

ca primarul are salariul taiat si ca vrea sa fure voturi ca sa nu castige USL-ul este stiut de toata lumea. UDMR este o formatiune horthysta care vrea sa dezbine Romania. USL poate sa ii opreasca! Votati USL! Pentru Romania!

de Matei la 9 decembrie 2012 - 04:59

Si eu cred ca UDMR Carei vrea doar sa taie din voturile USL. Votez USL!

de Radu la 9 decembrie 2012 - 05:00

Romani, a sosit clipa dreptatii! Daca vreti sa fiti condusi asa cum trebuie, daca vreti sa se termine furaciunile horthyistobeshiste, votati USL!

de careian la 9 decembrie 2012 - 05:02

ma uit aici la comentarii si ma minunez cat de multa lume tine cu USL!!
asta inseamna ca acest partid este intr-adevar Unica Solutie Legitima, si singura capabila sa ne aduca pe un drum mai bun. Ma alatur si eu celor de mai sus si spun cu glas raspicat: S-a terminat cu smecheria, Basescule! USL-ul te doboara!

Votati USL si nu veti regreta!

de uselist la 9 decembrie 2012 - 05:04

azi preluam PUTEREA! azi vom prelua fraiele ROMANIEI! de azi aducem bunastarea!

Votati USL!

de beshila la 9 decembrie 2012 - 05:05

Sa scapam de Beshescu!
Sa votam USL!
Unica Solutie Legitima!
2012, Anul victoriei!
USL!

de mihai la 9 decembrie 2012 - 05:06

USL e singura formatiune care i s-a impotrivit lui Basescu cel taietor de salarii si pensii, deci e normal sa fie asa iubita printre oamenii din popor!

Votati USL pentru un viitor mai sigur!

de incredibil la 9 decembrie 2012 - 05:08

nu va luati dupa matrapazlacurile facute de PPDDKK si de iudemerei, ei vor doar sa ii fure pe USL-isti.
aveti mare grija ce votati!
USL=Unica solutie legitima!
Jos Basescu!

Lasati un comentariu