Tăieri ilegale de salcâmi

• publicat la: 4 aprilie 2012
Tăieri ilegale de salcâmi

Polițiștii Secțiilor de Poliție Rurală Negrești Oaș și Carei, efectuând cercetări în cazul unor infracțiuni de furt, au depistat persoanele suspectate de sustragerea bunurilor, reușind și recuperarea prejudiciilor cauzate proprietarilor păgubiți.

O asemenea cauză a fost instrumentată de polițiștii Secției 9 Negrești Oaș Poliție Rurală, un localnic din Prilog reclamând faptul că persoane necunoscute  i-au pătruns în locuință prin forțarea unui geam și au sustras bunuri în valoare de 300 de lei. Pe numele suspectului, identificat de polițiști în persoana lui Mihai P., de 32 de ani, de asemenea din localitatea Prilog, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Și polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală au fost sesizați prin intermediul unei plângeri penale cu privire la comiterea unui furt din gospodăria unui localnic de 35 de ani din comuna Căuaș. În urma anchetei demarate, polițiștii au stabilit că principalul suspect este un bărbat de 56 de ani, din aceeași localitate, Viorel S., care, profitând de faptul că imobilul nu era locuit, a sustras din grajd și din șură unelte, butoaie, căzi din lemn, creând un prejudiciu de aproximativ 500 lei.

Și pe numele acestui suspect s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

În cursul ziliei trecute, 03 aprilie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petrești în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silivic Ciumești au desfășurat acțiuni pe raza comunelor Pișcolt, Petrești, Sanislău și Ciumești, în scopul combaterii infracționalității silvice.

În acest context au fost controlate 43 de autovehicule, legitimate 52 de persoane și aplicate sancțiuni contravenționale în cunatum de 1020 lei. A fost constatată și comiterea unei infracțiuni de tăiere fără drept  de arbori, întocmindu-se acte premergătoare începerii urmăririi penale sub acest aspect pe numele unui bărbat de 45 de ani din Ciumești, Gheorghe M., care a tăiat ilegal salcâmi în valoare de 1345 lei.

Lasati un comentariu