Activităţi de consiliere şi orientare profesională la Gr.Simion Bărnuţiu

• publicat la: 9 mai 2012
Activităţi de consiliere şi orientare profesională la Gr.Simion Bărnuţiu

In zilele de 7 si 8 mai a avut loc „Caravana Carierei” la Grupul Scolar”Simion Bărnuţiu”din Carei.

Evenimentul a debutat cu instalarea unui uriaş cort in curtea liceului , unde s-au desfăşurat activităţile de consiliere si orientare profesională.Prioritate au avut cei 83 elevi ai grupului ţintă din clasele terminale, care au participat la dezbateri, asa cum i-au grupat organizatorii.

Programul a fost foarte bine structurat, pe ore, elevii au participat prin rotatie la activităţile specifice Caravanei: dezbateri in plen, pe grupe de lucru, jocuri de rol, studiu de caz, mese rotunde, discutii libere, etc.

La final, in cea de a doua zi, au sustinut o amplă testare pe tematica prezentată, pentru ca organizatorii să primească feed-back-ul, iar elevii să-şi fixeze informatiile primite.

Seriozitatea cu care au lucrat a fost motivata si de premiile pe care le-au primit cu totii: Mape de lucru, diplome, CD-uri specifice programului, dar mai ales de cele 25 de netbook-uri pe care le vor primi cei mai buni dintre ei, dupa ce testele vor fi desigilate, corectate si notate.Toata activitatea s-a desfăşurat transparent, oferindu-se egalitate de şanse si celorlalte etnii decât cea română.

In cea de a doua zi au fost invitate la cort, pe rând si celelalte clase pentru ca sa beneficieze si elevii mai mici de informatiile interesante si utile de care vor avea nevoie pentru viitor.

In spiritul unei depline armonii si colaborări, intâlnirea noastră a luat sfârşit, cu promisiunea ca partenerii nostri de proiect să revină la Carei in luna iunie, pentru a-i recompensa pe elevii merituosi cu mult râvnitele netbook-uri.

Sigur, si pentru a schimba impresii si a intări bazele unei colaborări indelungate.

Director,

Prof.Ramona Maxim

comentarii

de Puffy la 11 mai 2012 - 06:15

Si cite un catel ca
supliment, ca sa fie
si cineva care sa stie sa
foloseasca notebuuku !

Lasati un comentariu