La ce se (mai) poate folosi un stick USB? 10 trucuri utile

• publicat la: 14 mai 2012
La ce se (mai) poate folosi un stick USB? 10 trucuri utile

Un stick USB se poate folosi la atât de multe lucruri, încât merită să fie numit o „achiziție tehnologică profitabilă”. Capacitățile acestui accesoriu aparent simplu depășesc cu mult sarcina standard de stocare și transfer de fișiere. Câteva trucuri utile pot transforma cu ușurință banalul stick USB într-un „asistent” expert în multi-tasking, potrivit CNET.

Concret, versatilul stick USB acoperă o gama întreagă de sarcini esențiale pentru orice utilizator de computer. Dacă funcțiile de bază sunt bine cunoscute de toată lumea, repararea unui sistem de operare virusat sau rularea aplicațiilor diverse direct de pe drive sunt variante mai puțin populare.

1. Blocarea și deblocarea computerului

Cu ajutorul unui soft de securitate numit Predator, computerul personal poate fi blocat și deblocat cu ajutorul unui stick USB. Dispozitivul acționează ca o cheie, care permite accesul utilizatorului atunci când este conectat și îl restricționează imediat ce este îndepărtat.

Oricine încearcă să utilizeze PC-ul fără stick-ul în cauză sau fără să știe o parolă ultrasecretă, se lovește de mesajul ferm „Acces denied”.

2. Repararea sistemului de operare virusat

Un stick USB pe care se află instalat programul gratuit de recuperare a datelor AVG poate să scaneze un computer al cărui sistem de operare a fost atacat de viruși și să repare „daunele” în timp util.

3. Securizarea documentelor și fișierelor

Un USB drive poate deveni cu ușurință o arhivă personală a documentelor și fișierelor. Informațiile pot fi criptate, astfel încât să nu poată fi accesate de alte persoane care intră accidental (sau nu) în posesia dispozitivului.

4. Accesarea aplicațiilor și jocurilor

Mai portabil decât un laptop, tabletă sau smartphone este stick-ul USB, care permite accesarea aplicațiilor precum Firefox, Chrome sau OpenOffice de pe orice computer.

5. Testarea sistemului Linux

Testarea sistemului open-source Linux se poate face prin intermediul unui stick USB, fără modificarea sistemului principal de operare al computerului.

6. Instalarea și testarea Windows 8

Cum versiunea preview a noului Windows 8 este disponibilă deja, ea poate fi testată și analizată cu ajutorul unui simplu drive USB.

7. Intreținerea sistemului Windows

Parted Magic, un software instalabil pe orice stick USB, poate să contribuie la întreținerea sistemului de operare Windows: se pot reseta parole sau se pot realiza partiții pe hard disk fără reinstalare.

8. Instalarea sistemului Windows 7 pe MacBook

Cei care își doresc acces la ambele sisteme de operare, OS X și Windows, o pot face cu ajutorul unui drive USB pentru a instala Windows-ul pe MacBook. Această facilitate este extrem de utilă posesorilor de MacBook Air, care au nevoie un înlocuitor pentru un drive optic.

9. Cadoul de urgență perfect

Pentru situațiile-limită, un stick USB este cadoul de urgență perfect. Pe lângă utilitatea lui incontestabilă, exista și avantajul costului redus și al accesibilității maxime de cumpărare.

10. Utilizarea ca resursă de promovare pentru companii

Evenimentele de promovare pentru companii presupun, printre altele, înmânarea unor cadouri simbolice care să poarte logo-ul firmei și să atragă simpatia publicului țintă.

Stick-urile USB s-au transformat în opțiunile de bază pentru marile corporații, fiind o varianta optimă și pentru organizațiile mai mici.

Sursa hit.ro

Lasati un comentariu