Lucian Bute pune la bătaie centura IBF

• publicat la: 22 mai 2012
Lucian Bute pune la bătaie centura IBF

Nottingham-ul, oraşul care va găzdui meciul dintre Lucian Bute şi Carl Froch, este capitala nedisputată a ţinutului Midland de Est. Nottingham este şi ţinutul legendarului erou Robin Hood, dar şi a adversarului său – şeriful de Nottingham. De altfel, şeriful are şi în secolul 21 un rol important în viaţa urbei. Şeriful si Primarul sunt aleşi în fiecare an, dintre consilieri.

Printre siturile istorice se numară labirintul de tuneluri de sub oraş, conacul care este acum Muzeul Castelului Nottingham şi Wollaton Hall, una dintre cele mai ornate clădiri în stil „Tudor” din Marea Britanie. Peste aceste vestigii, locuitorii din prezent au construit un oraş modern şi plin de viaţă, cu atracţii care uimesc de multe ori prin caracterul lor inedit.

La capitolul superlative intră şi meciul care se va disputa aici pe 26 mai. Vor urca în ring cel mai bun pugilist englez din ultima perioadă – Carl Froch şi Lucian Bute, cel mai bun pugilist român. În acelaşi timp însă, Carl Froch este şi destul de controversat în acest oraş. Nottingham excelează la capitolul sport. Locuitorii nu se mândresc numai cu pugilistul Froch, ci şi cu echipele de fotbal: cea mai iubită echipă din Anglia ultimilor zeci de ani este aici, Nottingham Forest, dar şi cea mai veche echipă de fotbal din lume, Nottingham County.

Mai multe poveşti interesante despre frumosul oraş Nottingham, dar şi despre meciul de pe 26 mai aflaţi din reportajul realizat Cristi Niţă.

sursa money.ro

Lasati un comentariu