Top credite nevoi personale fără garanţii in lei

• publicat la: 30 May 2012
Top credite nevoi personale fără garanţii in lei

Odată cu limitarea perioadei maxime pentru credite de nevoi personale, bancherii au inceput să vină cu oferte care să atragă clientii din nou in bancă.

La creditele de nevoi personale, BNR a impus ca perioada maximă de acordate a acestora sa fie limitata la 5 ani, in conditiile in care in ultimii ani clientii puteau accesa un asemenea credit pe o perioada de 10 ani sau chiar mai mult.

Prin reducerea perioadei de creditare, clientii pot accesa acum sume mai mici, insa fata de oferta existenta acum 3 ani, cand dobanda DAE la un credit de nevoi personale fata garantii depasea 25%, acum oferta bancherilor se apropie tot mai mult de pragul de 10% la imprumutul in moneda nationala.

Top dobanzi la credite de nevoi personale fara garantii

Pentru calculul ratei lunare si a dobanzii DAE s-a luat in calcul un credit de 20.000 lei, acordat pe perioada maxima de 5 ani.

Cea mai bună ofertă o regăsim la Banca Transilvania, care de curând a lansat un credit nevoi personale cu dobândă fixă pe intreaga perioadă de creditare. Dobânda este de 10.5%, rata lunară ajunge la 430 lei, iar dobanda DAE este de 11%. Clientii care isi vireaza venitul prin banca primesc o reducere de jumatate de procent, dobanda DAE ajunge in acest caz la 10.45%, cu o rata lunara de 425 lei.

BRD solicita o dobândă fixa de 5.5% la care se adauga un comision lunar de administrare aplicat la soldul imprumutului de 0.4%, ceea ce duce dobanda DAE la 12.13%. Valoarea creditului poate varia intre 850 si 65.000 lei, iar comisionul de analiza este zero pana la 30 iunie 2012.

Pentru credite cu dobanda fixa, se plateste comision de rambursare a imprumutului in avans. Valoarea comisionului este de 0.5% din valoarea rambursata, daca aceasta are loc in ultimul an de contract si de 1% din valoarea rambursata in avans, daca este efectuata inainte de ultimul an de contract.

La ING Bank, ceal mai buna oferta este disponibila pentru clientii care isi vireaza venitul prin banca si incheie o asigurare de viata. Dobanda este variabila, fiind formata din marja fixa de 6% si dobanda Robor  la 3 luni.

Pe langa dobanda, clientii platesc un comision de analiza de 105 lei, la care se adauga un comision de administrare credit de 2% din valoarea acestuia, platit o singura data la acordarea imprumutului. Asigurarea de viata este taxata cu un comision de 2 procente din valoare credit. DAE are valoarea de12.48%, iar suma totala de rambursat pe intreaga perioada ajunge la 26.412 lei.

Compara oferta completa de credite nevoi personale

Volksbank a reintrodus recent in oferta creditul de nevoi personale fara garantii cu dobanda variabila formata din marja bancii de 7.5% plus dobanda Robor la 6 luni.

Banca nu percepe alte comisioane de acordare sau de administrare, iar suma maxima poate sa ajunga la 45.000 lei, in functie de veniturile si de gradul de indatorare ale clientilor. Suma de rambursat pentru un credit de 20.000 lei este de 27.040 lei si in plus primiti gratuit din partea bancii o asigurare de viata.

Si la OTP Bank cea mai buna oferta este rezervata clientilor care isi vireaza venitul prin banca. Singurul cost platit de clienti il reprezinta dobanda, care este legata de evolutia indicelui Robor la 3 luni plus marja bancii de 7.88%.

sursa moneycenter

comentarii

de socaci adrian la 31 July 2012 - 17:09

doresc un credit de 5000.eueo va multumesc tel 0757453174

Lasati un comentariu