De unde poţi lua un credit de nevoi personale in euro şi cât te costă

• publicat la: 5 octombrie 2011
De unde poţi lua un credit de nevoi personale in euro şi cât te costă

După intrarea in vigoare a noilor norme stabilite de Banca Naţională a României privind creditele pentru populaţie, in special accesul la creditele de nevoi personale in valută va fi mult restrans.

In urma consultării ofertelor băncilor autohtone, vă prezentăm care sunt imprumuturile de nevoi personale in euro fără garanţii ipotecare, incă disponibile in „vechile” conditii, si care sunt costurile aferente acestora.

Mentionăm faptul că, desi bancile nu solicita garantii ipotecare, in schimb, pot fi obligatorii incheierea unei asigurari de viata, cesionarea veniturilor si instituirea de gaj pe conturile curente ale participantilor la credit. Iar in acest caz, un alt cost al creditelor de nevoi personale este taxa inregistrare arhiva electronica a garantiilor mobiliare.

BRD acorda creditul Expresso, cu o dobanda anuala de 7,5%. Banca percepe un comision de analiza de 50 euro, un comision de administrare lunara de 0,40%/luna, precum si un comision unic 50 euro.

Flexicredit de la Raiffeisen Bank este prevazut cu o dobanda diferentiata in functie de suma accesata, astfel: 21% pentru sume mai mici de 3.000 euro, 12,25% pentru sume cuprinse intre 3.000 euro-7.000 euro si 11,25% pentru sume de peste 7.000 euro. Dobanda se reduce cu un punct procentual in cazul in care clientul incaseaza salariul sau pensia in cont Raiffiesen Bank. Comisionul de analiza este de 50 euro, iar, lunar, clientii vor plati un comision de administrare in suma fixa de 1,25 euro.

Dobanda pentru Creditul Imediat de la Bancpost este 8,50%. Banca nu percepe comision de analiza dosar, in schimb, comisionul lunar de administrare este de 0,41%. Totodata, pentru servicii solicitate dupa acordare creditului, clientii vor plati un comision de 100 lei/serviciu.

Pentru Creditul pentru Orice Standard de la UniCredit Tiriac Bank, dobanda este de 16,31%. Banca mai percepe un comision de analiza in valoare de 45 euro.

Alpha 4All, creditul de nevoi personale in euro din oferta Alpha Bank, este prevazut cu o dobanda de 15,04%. Comisionul de analiza este de 100 euro, iar comisionul de administrare perceput lunar este de 0,35%. In ceea ce priveste comisionul unic, acesta este zero, in cazul solicitarii clientului cu privire la modificarea garantiei creditului sau modificarii datei de scadenta, si 50 euro, perceput la fiecare solicitare scrisa a clientului pentru alte servicii.

Si Banca Romaneasca acorda credite de nevoi personale in euro cu o dobanda stabilita in functie de perioada imprumutului, astfel: 11,387% pentru un credit contractat pe o perioada cuprinsa intre 1 -36 luni, respectiv 12,887%, pentru imprumuturile pe o periaoda cuprinsa intre 37-60 luni. Banca percepe in comision analiza a dosarului de 75 euro si un comision unic de 250 lei.

Pentru Creditul Simplu de Luat de la Piraeus Bank, dobanda este 11,05%, iar banca nu percepe comision analiza. Comisionul de administrare perceput lunar la soldul creditului este 0,4%, iar comisionul pentru servicii solicitate de client este de 30 euro.

Creditul Avantaj Instant Credit Europe Bank poate fi contractat cu dobanda fixa in primul an, cu un nivel cuprins intre 9,5% si 16,5% in functie de perioada de rambursare, si variabila ulterior, calculata dupa formula Euribor 6 luni plus o marja cuprinsa intre 10,5% si 17,5%.

Comisionul de analiza a dosarului este de 200 euro, daca suma accesata este mai mica de 4.000 euro, si 350 euro, daca suma este mai mare. Comisionul lunar de administrare este de 0,1%. Totodata, clientii vor plati un comision de rambursare anticipata, cuprins intre 0,5% si 1%, in cazul in care vor rambursa imprumutul in perioada de dobanda fixa.

OTP Bank nu percepe comisioane de analiza sau de administrare pentru creditul de nevoi personale, prevazut cu o dobanda de 11.42%. Comisionul unic este de 100 lei.

Italo Romena acorda creditul de nevoi personale in euro cu dobanda fixa de 16%. Comisionul de analiza este de 50 de euro, comisionul de administrare este de 1%, iar comisionul unic este de 50 euro.

Creditul de nevoi personale de la Garanti Bank este prevazut cu o dobanda de 12,27%, iar comisionul de administrare este de 0,4%.

sursa  efin.ro

Lasati un comentariu