Oaspeţi la Liceul Teoretic

• publicat la: 4 iunie 2012
Oaspeţi la Liceul Teoretic

Sâmbătă,2 iunie, reprezentanţi ai Consiliilor şcolare ale unor licee din judeţele Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare au luat parte la Conferinţa regională organizată de judeţul nostru in incinta Direcţiei de tabere şcolare de la Satu Mare. În programul acestei conferinţe a intrat şi o vizită la colegii lor de la Liceul Teoretic Carei,echipa EuroCitizen fiind dealtfel singura din judeţ care a a participat la Competiţia naţională de tip proiect “Europa mai aproape de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE),la final înscriindu-se printre cei 9 câştigători .

Delegaţia a fost întâmpinată de director liceului,Zsidó Sándor şi de prof.Gabriela Menţiu, coordonatoarea Consiliului Şcolar al elevilor acestui liceu.După ce un tur al liceului, în care au vizitat laboratoarele, sălile de clasă şi diferitele expoziţii din liceu, oaspeţii au fost plăcut surprinşi să afle că Liceul teoretic este încălzit cu panouri solare, fiind un liceu ecologic.

Conferinţa propriu-zisă s-a desfăşurat în sediul Consiliului şcolar LTC. Printre problemele dezbătute s-au aflat metodele de atragere a elevilor pentru a activa în consiliile şcolare, combaterea absenteismului la şedinţele de consiliu, activităţile desfăşurate de consiliile elevilor, precum şi proiectele de viitor. Consiliul şcolar al elevilor de la LTC a fost dat ca exemplu de bune practici în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată, a fost subliniată, în mod special, participarea la concursul naţional „Europa mai aproape de Consiliul Naţional al elevilor” şi implementarea încununată de succes a proiectului prezentat în această competiţie.

Înainte de a părăsi oraşul nostru, oaspeţii elevilor careieni au vizitat Castelul Károlyi şi parcul care îl înconjoară. Impresia frumoasă care le-a lăsat-o vizita în oraşul nostru i-a făcut să promită că vor reveni şi cu alte ocazii.

Norbert  Aman

Lasati un comentariu