Primele zile la BAC 2012 Carei

• publicat la: 13 iunie 2012
Primele zile la BAC 2012 Carei

Si la Carei  a început  luni examenul de Bacalaureat. În perioada 11-12 iunie 2012 s-a desfăşurat  proba de competenţe orale la Limba şi Literatura Română.

După cum ne-a declarat dir. adj. Alina Iacobuţ, la Liceul Teoretic Carei s-au înscris 166 de elevi la Bacalaureat. Toţi cei înscrişi sunt din promoţia 2011-2012. Primele două zile ale competenţelor orale la Limba şi literatura română au trecut fără incidente, chiar dacă sălile de examen sunt prevăzute cu camere de supraveghere. Elevii examinaţi au considerat că subiectele sunt accesibile, constând dintr-un text la prima vedere pe care trebuiau să aplice noţiunile de teoria literaturii asimilitate în cei patru ani de liceu.

La Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu” la examenul de Bacalaureat s-au înscris 134 de elevi din promoţia 2011-2012 şi 23 de absolvenţi ai promoţiilor anterioare, după cum ne-a declarat directoarea liceului, Ramona Maxim. Nici în acest centru de examinare nu au fost semnalate incidente în primele două zile de examen, sălile de examinare fiind prevăzute cu camere de supraveghere şi aici. Candidaţii la examen au considerat deasemenea accesibile subiectele.

La Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, după cum ne-a declarat directorul Adrian Micovschi, sunt înscriși la această sesiune de bacalaureat 77 de absolvenți din acest an și 60 din promoția anterioară. Și acest centru este prevăzut cu camere de supraveghere, iar incidente nu au fost semnalate.

În perioada 13-15 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, candidaţii urmând să susţină proba la Limba  Maghiară.

Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 25 şi 27 iunie. La evaluarea competențelor lingvistice, președintele comisiei este directorul sau directorul adjunct al instituției gazdă.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la Limba şi Literatura Română. Candidaţi vor susţine în 3 iulie proba scrisă de Limba şi Literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Președintele comisiei de examinare la probele scrise se nominalizează cu două zile înainte de începerea acestora.

redactia

Lasati un comentariu