Laura Balomiri,corespondent „Der Standard” cu bursa de la ICR

• publicat la: 25 iulie 2012
Laura Balomiri,corespondent „Der Standard” cu bursa de la ICR

„Der Standard” este un cotidian regional liberal de centru stânga, ce apare în jurul Vienei, care, în ultimele săptămâni, a publicat, în mod ciudat, atacuri dure la adresa guvernului liberal-socialist din România. Puţini ştiu însă că autoarea acestor articole este, de fapt, românca Laura Balomiri, veche profitoare a fondurilor ICR!

Laura Balomiri a primit o bursă ICR pentru a învăţa limba sa maternă!

Până în 1999, Laura Balomiri era ghid turistic în Viena, fiind, periodic, şi translator la Camera de Comerţ a Austriei, având avantajul limbii germane ca limbă maternă. În 2001 a debutat în presă la cotidianul austriac „Die Presse”, iar din 2006 a devenit corespondent la „Der Standard”.

Pe acest fond, Laura Balomiri a fost racolată de ICR în anul 2006, când primeşte o bursă ciudată: ea era finanţată din bani publici pentru a învăţa limba germană, care, aşa cum singură scrie în CV-ul său, îi era şi limbă maternă, alături de limba română!

Dovada o găsim chiar în Raportul ICR pe anul 2008. Iată lista de burse şi rezidenţe:

BURSIERI

Sesiunea mai-iunie 2008

LAURA BALOMIRI (AUSTRIA)

Mirela Glusac (Serbia)

Zsolt Karacsonyi (Ungaria)

Dragana Mijic (Serbia)

Sara Pollege (Germania)

Ileana Maria Pop (Italia)

Daniela Popi (Serbia)

Peter Roesch (Germania)

Magdalena Suwara (Polonia)

Cara Uccellini (SUA).

După cum se vede din Raportul ICR, Laura Balomiri era considerată o austriacă (!!!), deşi ea este o româncă din Sibiu, fiind inclusă într-un program destinat străinilor care urmau să înveţe limba română pentru a-i traduce pe scriitorii români în limba germană!

După această ciudată bursă, cariera Laurei Balomiri se schimbă brusc şi devine în septembrie 2009 corespondent pentru România al agenţiei de presă Austria Presse Agentur, iar în ianuarie 2010 al televizunii publice germane ZDF, rămânând, în acelaşi timp, şi corespondent al cotidianului regional „Der Standard”!

Austria Presse Agentur (APA) şi „Der Standard” sunt, de fapt, Laura Balomiri!

Reţeta aplicată în cazul Laurei Balomiri este asemănătoare cu celelalte cazuri despre care am vorbit, în care nişte iluştri anonimi sunt atraşi prin programele ICR, fiind apoi strecuraţi în diferite publicaţii, unde, la momentul potrivit, trebuie să-şi răsplătească sponsorii prin susţinerea ideilor acestora, fie că e vorba de interese politice, fie că e vorba, pur şi simplu, de lăudarea acţiunilor acestora în plan cultural.

Ca să-şi sporească prestanţa şi să nu fie doar fostul ghid turistic, Laura Balomiri a scris şi o carte, „Europa erlesen”, prezentată ca fiind o reuşită, deşi volumul a trecut neobservat în rândul cititorilor.

Activitatea principală a Laurei Balomiri din ultima vreme se derulează în presa austriacă, acolo unde fătuca din Sibiu intră în corul celor care atacă România din toate poziţiile, uitând că fără banii de la bugetul acestei ţări ar fi rămas şi azi un banal ghid turistic.

Am avut curiozitatea să-i citim articolele din ultima vreme, fie că erau semnate APA / Laura Balomiri, fie că erau semnate împreună cu prietena sa Adelheid Wölfl. Aceasta din urmă este autoarea articolului „Victor Ponta, umstrittener Regierungschef Rumäniens” (Victor Ponta, controversatul prim-ministru al României), care începe cu o propoziţie uluitoare, în care spune că, fiind soţul europarlamentarei Daciana Sârbu, ar urma calea fostei elite comuniste, uitând că şi Elena Băsescu este fiica preşedintelui Băsescu!

În articolul „Ethikkommission: Pontas Dissertation als Plagiat entlarvt”, („Comisia de etică: disertaţia lui Ponta este plagiat”) din 19 iulie 2012, cele două autoare, Adelheid Wölfl şi Laura Balomiri, îl acuză pe Ponta că ar fi înlocuit câţiva membri ai Comisiei de etică din Ministerul Educaţiei cu fideli ai PSD, trecând peste faptul că vechea comisie era alcătuită din foşti consilieri prezidenţiali şi chiar din secretari de stat din guvernul Boc!

În 18 iulie a.c., aceleaşi fete publică articolul „Rumänien unter strenge Beobachtung gestellt” (România plasată sub observaţie strictă) şi Laura Balomiri nu are nici o emoţie când scrie că perspectiva intrării României în spaţiul Schengen este îndepărtată, deşi autorităţile de la Bucureşti sunt în plin proces de finalizare a acestui proces!

În textul „Brüssel fordert von Bukarest ’dringende Schritte’ der Reform” (Bruxelles cere Bucureştiului măsuri urgente de reformă), transmis prin intermediul Austria Presse Agentur (APA) în 17 iulie a.c., Laura Balomiri minte cu neruşinare că preşedintele interimar Crin Antonescu ar intenţiona să facă schimbări în justiţie şi chiar să-l graţieze pe Adrian Năstase, deşi tocmai asta a anunţat Antonescu că nu va face!

După toată seria de agenţi de influenţă pe care i-am deconspirat în aceste zile, suntem aproape de concluzia că aproape toţi cei care denigrează România, vorbind de „lovitura de stat democratică” sau de necesitatea ca România să fie sancţionată, sunt, de fapt, concetăţeni de-ai noştri care, deşi au profitat din plin de banii din săracul nostru buget, îşi trădează senini ţara din interese meschine, lesne de bănuit. Am putea spune chiar că, dacă i-am lua la întâmplare, i-am găsi pe listele unor instituţii care le-au acordat generoase stipendii. Ar fi vremea să ştim şi noi cine le-a dat şi, mai ales, pentru ce…cotidianul.ro

Lasati un comentariu