Zilele Careiene 2012 vor avea loc în august

• publicat la: 7 iulie 2012
Zilele Careiene 2012 vor avea loc în august

Luni 9 iulie 2012,consilierii careieni au fost convocaţi pentru o şedinţă extraordinară ce va avea loc la sediul Primăriei Carei.

Pe ordinea de zi se vor afla 5 proiecte de hotărâri,după cum urmează;

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2012.

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării sumei de 280.000 lei din fondul de rezervă bugetară.

3.Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei din partea S.C. RUBIN KING Carei SRL şi S.C. RUBIN KING S.A. Carei a parcelelor cu nr. cad. 105105 în suprafaţă de 1404 mp, nr. cad. 105302 în supărafaţă de 3342 mp şi nr. cad. 105573 îm suprafaţă de 2296 mp şi preluarea acestora în domeniul privat al Municipiului Carei.

4.Proiect de hotărâre privind organizarea festivalului Zilelor Careiene 2012.

5.Proiect de hotărâre privind desemnarea unui consilier local pentru a face parte din Grupul de Lucru Mixt care urmează a se constitui prin ordin al prefectului.

Dacă la punctul 2 de pe ordinea de zi nu se menţionează concret pentru ce va fi utilizată suma de 2,8 miliarde lei din fondul de rezervă,exprimarea” pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute în bugetul local”  lăsând loc unui exerciţiu de imaginaţie,pentru festivalul Zilelor Careiene  este avansată  perioada de 25-26 august 2012,iar locul de desfăşurare este calea 1 Decembrie 1918.

Festivalul va fi precedat de AugustFest,manifestare aflată la cea de-a VI-a ediţie,ce se va desfăţura în perioada 19-24 august 2012, în parc.

Urmare a unei adrese de la Prefectura judeţului Satu Mare,Consiliul Local Carei este rugat să desemneze  un consilier pentru a face parte din Grupul de Lucru Mixt,ce se va constitui ca urmare a aprobării Strategiei Guvernului de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rromilor pentru perioada 2012-2020.

Daniela Ciută

comentarii

de emil la 7 iulie 2012 - 16:15

sarbatorirea zilelor careiene se schimba in fiecare an. banuiesc ca asa e in interesul orasului. ar fi mai bine sa le fixam de sfantul Florian? sau mai bine de Orban? sau de 20 august? sau de 30 august?

de piri la 8 iulie 2012 - 10:44

am auzit ca maine mai prmesc consilieri ceva proiecte da numai inainte de sedinta sa nu poate citeste mai bine inainte.smecher mare jeno asta.

de Horia Mărieș la 9 iulie 2012 - 05:23

S-a tot întrebat lumea în urbea Careiului despre data (ziua, luna) când se va organiza în acest an Festivalul Zilelor Careiene (sau, după unele surse, Villa Karul Fesztivál).

Nu este de loc rău că Polgárjenőke s-a trezit în sfârșit din somnul cel de moarte și că în ziua de 9 iulie a.c. va supune atenției (noului) Consiliu Local „Proiectul de hotărâre privind organizarea festivalului Zilelor Careiene 2012.”

Nu mă așteptam de fel ca Polgárjenőke să aibă o viziune clară asupra vinului făcut din (planta numită) pir – fiindcă el n-are oricum nici un fel de viziune, decât poate doar niscaiva viziuni erotice – și să fi stabilit, împreună cu Consiliul Local, încă din luna ianuarie a.c., calendarul Festivalului Zilelor Careiene (Villa Karul Fesztivál).

Doar marile personalități, doar șefii de stat, doar oamenii de afaceri cu mult scaun la cap au o viziune asupra vieții asupra viitorului și agenda plină, pe ore, pe zile, cu cel puțin un an înainte de eveniment. Nu este însă de fel cazul cu Polgárjenőke.

Așa cum „a uitat” el total de Proiectul: “Cristiana” – Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrica și 4 (patru) Locuințe Protejate Carei, în parteneriat cu Organizația Caritas Satu Mare, cu termen de predare la cheie în anul 2013, de ce să nu fi „uitat” (normal) el și de Zilele Careiene 2012 (Villa Carul 2012).

La cei doi neuroni ai săi, nici nu-i de mirare. E mai bine să faci lucrurile în grabă, adică el kapkodni, decât să le faci ca lumea, ardelenește.

Acum încep să am rezerve și la faptul că Asuaujul de Sus, de unde se trage el, ar mai fi în Ardeal. Cu astfel de apucături ca ale lui Polgárjenőke, mă îndoiesc foarte tare. Eu cred că este în Ucraina.

Problema a fost și este atât de mult dezbătută (și pe bună dreptate) în urbea Careiului, încât până și noul blog cultural careian a dezbătut-o fără nici o e-Zita-re.

Nu mă puneți să traduc, fiindcă la slang maghiar încă nu mă pricep.

Vă ofer doar o mostră din miștoul la care este supus primașul de Polgárjenőke până și pe acolo. În rest, puteți să citiți și să ințelegeți și singuri.

„Annó, a mi Polgárjenőnk Dinnyefesztiválként írta be a köztudatba a nagykárolyi napokat. Azt ugyan nem tudom, hogy milyen megfontolásból tette :))), lehet, hogy bigcharles a dinnyetermesztők Mekkája, vagy kisvárosunk a tejjel és dinnyével folyó kánaán, csak én nem tudok róla 😀 … mindegy, augusztusban került megrendezésre az első városnapok és rengetegen élvezték … mert nem volt más!”

http://nagykarolyikozkincs.blog.hu/2012/06/25/varosnapok_sejderutyutyu

de andor la 9 iulie 2012 - 09:48

dar primaru face ce vrea el in oras si nu intreaba si oamenii daca le place sau nu?la el in curte de ce nu face iarba si sa lase pentru noi trandafirii si sa duca la el si handicapatii ca tot ia banii de la oras..sau poate le trimite la csehi pe toti cei de la centru cu problemele.

de Horia Mărieș la 9 iulie 2012 - 21:11

Friss Ujság 2012. július 9., hétfő, ne informează (traducere aproximativă), într-un articol nesemnat:

„Demonstrează USL-ul”

„Începând de marți, organizația locală USL dorește să organizeze manifestații de protest în fața clădirii Primăriei din Carei, demonstații care să țină o lună de zile.

In cadrul acțiunii „se va cere respect” – dar ce se ascunde în spatele acestei cereri nu ne este clar deocamdată, fiindcă presa (cel puțin o parte a ei) nu a fost informată.

Problema a fost ridicată și în cadrul ședinței de azi (luni, 9 iulie 2012) a Consiliului Local. Primarul Kovács Jenő a atras atenția consilierilor USL că cererea care i-a fost înaintată nu respectă cerințele dpdv formal și că nici locația nu este precis definită.

I-a asigurat totuși pe petiționari că nu se va se va opune în nici un fel demonstrațiilor, deși după părerea lui doar locuitorii careieni vor fi cei care vor suferi (vor fi deranjați) de pomană.

În cadrul ședinței, consilierii USL au desemnat parcul aflat lângă clădirea Primăriei ca loc de întrunire și de desfășurare a manifestațiilor.”
 
E clar. Sunt șanse mari să apară în curând viermi și ciumpalaci pe la Carei.

Iar Polgárjenőkebacsi e Tremurici.

de Horia Mărieș la 10 iulie 2012 - 05:29

http://www.youtube.com/watch?v=_jihEOBuPOg&feature=player_embedded#!

Este de crezut ce scrie mai jos? Am serioase îndoieli dar n-am relații în Islanda. Cine poate verifica povestea?

Un subiect care cred că va fi pe placul lui @marius.

Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild

Încă din secolul trecut marea majoritate a americanilor a visat să spună NU criminalilor bancheri corupţi conduşi de familiile Rothschild şi Rockefeller, dar nimeni nu a îndrăznit să o facă. De ce? Dacă numai jumătate din naţiunea americană şi 1% din cei care plătesc taxe şi impozite ar fi spus “AJUNGE!”, atunci guvernul s-ar fi schimbat. De ce este oare atât de greu pentru unii oameni să înţeleagă că printr-un simplu REFUZ de a plăti taxele către un sistem corupt se poate obţine mult mai mult decât prin violenţă? Cu alte cuvinte, URMĂREŞTE SĂ DESCOPERI UNDE AJUNG BANII TăI! E chiar atât de greu? Adevărul în această privinţă este că doar islandezii au fost în stare să o facă… deocamdată. Nu numai că au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, dar au pus bazele unei Constituţii corecte care va asigura că toate aceste dezastre naţionale nu vor mai putea să se repete niciodată. Dar asta nu e totul… Cea mai bună veste abia acum urmează!

Ei bine, islandezii AU ARESTAT DEJA pe toţi bancherii supuşi lui Rothschild şi Rockefeller, care s-a dovedit că sunt răspunzători de haosul şi prăbuşirea economică a Islandei. Săptămâna trecută, 9 persoane au fost arestate în Reykjavik şi Londra pentru fapte de criminalitate financiară care au determinat prăbuşirea economică a Islandei în anul 2008, criza profundă care a făcut să apară o REACŢIE PUBLICĂ FĂRĂ PRECEDENT care schimbă destinul ţării. În Islanda se desfăşoară o REVOLUŢIE FĂRĂ ARME, ţara cu cea mai veche democraţie (anul 930), şi ai cărei cetăţeni au reuşit să impună schimbări fundamentale (nu doar de faţadă) prin demonstraţii ferme. Dar de ce oare restul ţărilor occidentale nu au auzit nimic despre asta? La presiunea cetăţenilor islandezi, nu numai că guvernul a demisionat, dar s-a demarat elaborarea unui proiect pentru noua Constituţie, iar acum se începe procesul penal prin care bancherii vinovaţi de declinul economic al ţării vor fi puşi sub acuzare. Acest proces revoluţionar liniştit, fără violenţă, îşi are originile în anul 2008 când guvernul islandez a decis să NAŢIONALIZEZE cele mai mari 3 bănci din ţară (Landsbanki, Kaupthing şi Glitnir) ai căror clienţi erau în principal englezi şi americani. După această măsură, moneda locală (krona) s-a devalorizat puternic, iar bursa financiară islandeză a fost închisă temporar atunci când scăderea ajunsese la 76 %. Islanda devenise falimentară, şi pentru a salva situaţia FMI a oferit 2,1 miliarde USD, iar ţările nordice au oferit în plus 2,5 miliarde USD. În timp ce băncile şi autorităţile căutau soluţii la situaţia economică dezastruoasă a Islandei, cetăţenii islandezi au ieşit în stradă şi au manifestat paşnic zeci de zile în şir în faţa Parlamentului Islandei, astfel că primul ministru Geir Haarde a demisionat.Cetăţenii au cerut în plus alegeri anticipate, şi au reuşit! În luna aprilie 2012 a fost aleasă o coaliţie de guvernământ, formată din Alianţa Social Democrată şi Mişcarea Verde de stânga, iar prim ministru a fost numit Johanna Siguroardottir. Pe parcursul anului 2009, economia Islandei a continuat să fie întro stare precară, dar Parlamentul a propus ca ţara să plătească Angliei şi Olandei suma de 3,5 miliarde de EURO, eşalonata pe 15 ani, la o dobândă de 5,5 % !!! Această propunere a aprins din nou scânteia populară în Islanda, oamenii s-au întors pe străzi cerând ca această decizie să fie supusă unui referendum. În martie 2010, acest referendum a avut loc şi 93 % din populaţia Islandei a REFUZAT să plătească datoria în condiţiile propuse. Asta a determinat creditorii să îşi re-gândească strategia şi să o îmbunătăţească, oferind o rată de numai 3 % şi eşalonarea pe o perioadă de 37 de ani. Ei bine, nici asta nu a mers. Actualul Preşedinte al Islandei, văzând că Parlamentul aprobase propunerea cu o marjă foarte mică de voturi, a decis luna trecută să nu o ratifice, şi a chemat poporul islandez din nou la referendum pentru ca oamenii să aibă ultimul cuvânt. Bancherii tremură de frică Revenind la situaţia tensionată din anul 2010, în timp ce islandezii refuzau să-şi plătească datoriile către rechinii financiari fără să fie consultaţi, coaliţia de guvernare a lansat o investigare financiară care să determine responsabilităţile legale pentru criza economică brutală ce a afectat ţara, astfel că a arestat deja câţiva bancheri şi directori executivi care erau implicaţi în operaţiuni financiare de mare risc. Între timp, Interpolul a emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Sigurdur Einarsson, fostul preşedinte al uneia dintre bănci. Această situaţie a făcut ca bancherii şi directorii speriaţi să părăsească ţara în masă, ca şobolanii. În acest context de criză, a fost aleasă o adunare care să pună bazele unei noi Constituţii care să reflecte lecţiile învăţate şi să o înlocuiască pe cea în funcţiune, fiind inspirată de Constituţia Daneză.

Pentru asta, în loc să apeleze la experţi şi politicieni, Islanda a decis să apeleze direct la popor, din moment ce poporul are putere asupra legii, şi nu invers. Mai mult de 500 de islandezi s-au prezentat ca şi candidaţi pentru a participa în acest exerciţiu de DEMOCRAŢIE DIRECTĂ şi a scrie o nouă Constituţie. Au fost aleşi 25 dintre ei, fără niciun fel de afiliere politică, printre aceştia fiind studenţi, avocaţi, jurnalişti, fermieri şi sindicalişti. Una dintre prevederile importante ale acestei noi Constituţii va fi protejarea expresă a libertăţii de informare şi de expresie, având numele de Iniţiativa Mediei Moderne Islandeze (IMMI), o lege care are scopul să facă din Islanda un paradis pentru jurnalismul de investigaţie, pentru libertatea de informare, în care sursele, jurnaliştii şi furnizorii de internet care găzduiesc site-uri de ştiri, sunt protejaţi prin această lege. Oamenii, din nou, vor decide viitorul Islandei, în timp ce politicienii şi bancherii vor privi de pe margine transformarea acestei naţiuni. Islanda este un exemplu curajos pentru toate naţiunile lumii.

de Horia Mărieș la 10 iulie 2012 - 13:15

Kovács s-a decis. A durat cam mult până s-a gândit, dar s-a decis.

Festivalul Zilelor Careiene = Villa Karul Fesztivál, sau, după spusele lui Polgárjenő = Dinnyefesztivál, va avea loc în zilele de 25 și 26 august.

Costuri preconizate din bugetul local al Primăriei Municipiului Carei 177.000 lei (~ 39.000 Euro) din care 112.000 lei (~24.700 Euro) vor încasa cei care vor contribui la reușita festivalului (truoe de teatru, actori, formații, dinyések, etc.).

de Horia Mărieș la 10 iulie 2012 - 13:15

Kovács s-a decis. A durat cam mult până s-a gândit, dar s-a decis.

Festivalul Zilelor Careiene = Villa Karul Fesztivál, sau, după spusele lui Polgárjenő = Dinnyefesztivál, va avea loc în zilele de 25 și 26 august.

Costuri preconizate din bugetul local al Primăriei Municipiului Carei 177.000 lei (~ 39.000 Euro) din care 112.000 lei (~24.700 Euro) vor încasa cei care vor contribui la reușita festivalului (trupe de teatru, actori, formații, dinyések, etc.).

Lasati un comentariu