Alegerea şi Norocul

• publicat la: 27 September 2012
Alegerea şi Norocul

Una dintre cele mai grele decizii pe care le întâmpină o persoană in pragul maturităţii este alegerea profesiei sau a domeniului pe care să il studieze. Cei mai norocoşi mi se par a fi cei inzestraţi cu un talent anume, pentru care alegerea este mai mult decat evidentă, nu mai au altceva de făcut, decât să acopere si partea teoretică a domeniului, să mai exerseze un pic, si gata, s-au ales cu o cariere fulminantă!

Insă, in marea lor majoritate, oamenii au dubii, au indoieli si au de infruntat argumente pro si contra până să isi aleagă un drum in viaţă. Având in vedere disponibilitatea joburilor pe piata locurilor de muncă, si acesta este un factor major care influentează urmarea unei profesii. Pe lângă abilităţile pe care le deţin, persoanele in cauză decid si in functie de stilul lor de viaţă: unii isi incearcă norocul ca si jucători profesionisti de  Partypoker, iar alţii simt că ar fi mai fericiti având un job in care să fie mai activi din punct de vedere fizic. Oricum ai alege, in prezentul pe care il trăieşte această generaţie, lucrurile sunt mai dinamice, si avem posibilitatea să incercăm si in alt domeniu, chiar după un număr mare de ani in care am făcut un job divers. Nu mai este ca pe vremea părinţilor, când ieşeau la pensie după 35 de ani petrecuţi in aceeaşi companie.

Un instrument care ar putea fi de folos in luarea unei decizii cât mai bune este realizarea unui plan al aspiraţiilor, in care să iti trasezi clar reperele si ceea ce ţi-ai dori de la viitorul tău profesional. La final, nu iti mai rămâne decât să găseşti combinaţia cea mai bună de muncă depusă, noroc si oportunităţi, pentru a te putea considera un om realizat profesional.

Lasati un comentariu