Arafat dă o lege pentru a-i atrage in ţară pe medicii din SUA, Canada, Israel

• publicat la: 16 noiembrie 2012
Arafat dă o lege pentru a-i atrage in ţară pe medicii din SUA, Canada, Israel

Ministrul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat joi ca va fi elaborat un act normativ pentru recunoasterea specializarilor medicale obtinute in SUA, Canada si Israel, pentru ca medicii romani care doresc sa revina in tara sa poata profesa fara a mai face inca o data rezidentiatul.

Raed Arafat a precizat ca a discutat deja cu reprezentantii Guvernului si Ministerului Educatiei pentru modificarea legislatiei, data fiind realitatea lipsei medicilor in Romania.

Astfel, medicii romani din SUA, Canada si Israel care doresc sa revina si sa practice medicina in tara nu ar mai trebui sa se inscrie la rezidentiat, ci le-ar fi recunoscute diplomele de specialitate dobandite in tara respectiva si ar avea de facut „doar cativa pasi” pentru a obtine dreptul de practica.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, multi medici romani care si-au obtinut specializarea intr-una dintre aceste trei tari au solicitat sa se gaseasca o solutie ca sa poata profesa in tara, in conditiile in care nu este recunoscuta specializarea obtinuta in afara Uniunii Europene.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu