CNAS: Orice asigurat poate vedea serviciile medicale de care a beneficiat

• publicat la: 5 November 2012
CNAS: Orice asigurat poate vedea serviciile medicale de care a beneficiat

Orice asigurat poate vedea, in urma implementarii bazei de date a asigurarilor de sanatate, care sunt serviciile medicale de care a beneficiat, acest sistem fiind functional de circa o luna a declarat, luni, reprezentantul Directiei de Control si Monitorizare a CNAS, Adrian Nan.

“Orice asigurat merge la ghiseul Casei de Sanatate, cu care are contract, cu buletinul si, in mod personal si confidential, Casa trebuie sa puna la dispozitie, pentru intervalul solicitat, cu ce anume este inregistrat in baza de date a asigurarilor sociale de sanatate. (…) Casele de asigurari de sanatate sunt obligate sa afiseze pe site acest drept al asiguratilor”, a mai spus reprezentantul Directiei de Control si Monitorizare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Potrivit spuselor sale, prevederea era trecuta in legea numarul 95/2006 a Legii Nationale de Asigurari de Sanatate, dar nu s-a putut implementa, neexistand o baza unica de date, de la toti furnizorii.

“Prin masurile pe care le-am luat am dorit sa introducem noi instrumente de verificare a realitatii serviciilor pe care furnizorii le trimit spre decontare. In acest sens s-au emis niste formulare, pe care asiguratii le pot completa benevol, prin care ei confirma daca intr-o anumita perioada de timp au primit o anumita reteta sau au beneficiat de anumite tratamente, lucru pe care il fac la solicitarea Corpului de Control. Aceste formulare sunt tipizate. Sunt formulare pe care le foloseste structura de control in verificarea furnizorilor. Pacientul fie este solicitat la medicul de familie, fie la Casa, depinde unde are loc controlul”, a explicat Nan.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu