Cupa Unio la judo

• publicat la: 18 noiembrie 2012
Cupa Unio la judo

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat sâmbătă, 17 noiembrie la festivitatea de deschidere acelei de-a 17-a ediție a competiției internaționale de judo ”Cupa Unio”, competiţie ce a avut loc la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, „Gheorghe Gyurkan”.

„Am ținut foarte mult ca într-o zi atât de încărcată, când îi așteptăm la Satu Mare pe primul ministru, domnul Victor Ponta,și  pe președintele Senatului, domnul Crin Antonescu, să particip chiar și pentru câteva minute la ediția din acest an a Cupei Unio.

Pentru că este o competiție de mare tradiție, care reunește sportivi atât de valoroși. Știu foarte bine că este tot mai greu de susținut un club sportiv, că fără sprijinul autorităților locale nu poți supraviețui. Mă bucur că sprijinul pe care Consiliul Județean l-a acordat în ultimii ani clubului Unio s-a materializat în medaliile obținute de sportivi la competițiile naționale și internaționale.

Vă asigur că vom continua să sprijinim sportul sătmărean, ieri am alocat bani pentru ca sătmăreanul Mani Gyenes să poată participa la raliul Dakar, dar vom sprijini toate sporturile și pe toți sportivii valoroși din județ. Vrem ca aceștia să aibă condiții foarte bune la cluburile din Satu Mare, să câștige medalii reprezentând județul Satu Mare, să nu fie nevoiți să se transfere la alte cluburi din țară și străinătate.

Vă felicit încă odată si vă doresc succes și la cât mai multe medalii !” a fost ceea ce preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef le-a transmis celor prezenţi în sală.

Anul trecut sportivii de la Clubul Unio au obținut locul I pe echipe la această competiție, iar anul 2012 le-a adus mai multe medalii și titluri la nivel național.

Competiția s-a desfășurat la trei catogorii de vârstă, 11, 13, respectiv 15 ani, unde au participat sportivi din Polonia, Ungaria, Serbia, Cluj, Oradea, Baia Mare, Turnu Severin, Sibiu, Timișoara. Evenimentul de sâmbătă s-a bucurat de prezența a 400 de competitori, printre care 30 de sportivi din partea clubului sătmărean.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Unio, Sindicatul Unio, în colaborare cu Asociația Județeană de Judo, Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare și Consiliul Local.

Lasati un comentariu