Trei băuturi calde cu ciocolată

• publicat la: 7 noiembrie 2012
Trei băuturi calde cu ciocolată

E toamna, e frig. Solutia sta in bauturi calde cu ciocolata. Renunta la preparatele in plic si alege sa-ti faci singur bauturile calde cu ciocolata veritabila. Merita.

Cappucino de ciocolata – pentru o ceasca ai nevoie de 100 de mililitri de lapte, o lingura cu varf de smantana, 50 de grame de ciocolata neagra simpla.

Pune laptele si smantana intr-un vas si amesteca incet, pe foc mic. Marunteste ciocolata in blender sau o poti da prin razatoare. Pune ciocolata in laptele cald si amesteca bine. Serveste cu frisca si cacao presarata.

Ciocolata caldă – pentru două ceşti ai nevoie de 400 de mililitri de lapte, esenta de vanilie si o jumatate de lingurita de scortisoara, 150 de grame de ciocolata simplă, o lingura de zahar, nucşoară proaspat măcinată (un varf de lingurita).

Pune laptele, vanilia, scortisoara si zahărul impreună pe foc. Când laptele s-a incins bine, adaugă ciocolata măruntită. Amestecă până se topeste si se dizolvă complet, dar fără să fiarbă. Pune in două căni si presară putina nucsoară.

Vin fiert cu ciocolată – conform BBC good food, pentru o cana ai nevoie de 150 de mililitri de vin rosu si 75 de grame de ciocolata topita, doua felii de portocala si un baton de scortisoara.

Pune vinul pe foc si lasă-l sa fiarbă impreuna cu feliile de portocala, un minut-doua. Pune ciocolata si amesteca până ce aceasta este complet topită. Foloseste un blender vertical si omogenizeaza bine, astfel ca amestecul să devină spumos. Pune in pahare si serveste.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu