Donaţie de carte la Biblioteca Municipală Carei

• publicat la: 3 decembrie 2012
Donaţie de carte la Biblioteca Municipală  Carei
Prof. univ. dr. Ioan Condor, absolvent al Liceului „Vasile Lucaciu” din Carei a sosit în orașul tinereții și adolescenței sale pentru a fi alături de cei care l-au omagiat pe Pr. dr. Vasile Lucaciu la cei 90 de ani de la trecerea sa în eternitate.
Dascăl la rândul său, a dorit să ofere Bibliotecii Municipale Carei două volume cu valoare deosebită pentru patrimoniul de carte al instituției. Este vorba de Dicționarul personalităților din România. Biografii contemporane, apărut în București la Editura Anima în 2011, realizat de Redacția Romanian Biographic Institute sub egida ONG ECO-EUROPA, dar și Constituția României. Comentarii pe articole, apărut sub coordonarea lui I Muraru și E. S. Tănăsescu la Editura C.H. Beck, București, 2008.
Dicționarul personalităților din România cuprinde în ordine alfabetică biografii ale oamenilor de știință, cadre didactice universitare și preuniversitare, diplomați și oficiali guvernamentali, manageri de companii private, reprezentanți ai statului, oameni de litere, critici literari, filozofi, istorici, compozitori, interpreți, dirijori, lideri ai vieții politice, personalități recunoscute din domeniul artei, al medicinei, directori ai grupurilor de presă, personalități din showbiz, mass media, ofițeri de înalt rang din Armata Română, înalți lideri ai diferitelor confesiuni religioase, performeri sportivi din România.
Lucrarea conține aproximativ 1600 de biografii ale celor care prin activitatea profesională și talentul personal s-au evidențiat în domeniul propriu de activitate obținând respectul și recunoașterea comunității.
La volumul Constituția României. Comentarii pe articole, prof. univ. dr. Ioan Condor este coautor la comentariul articolelor economice și de finanțe publice.
Datorită gestului acestui devotat fiu al Careiului, cei care vor călca pragul Bibliotecii Municipale Carei pentru documentare, și nu numai ,  vor avea încă două importante surse de informare, în condițiile în care criza economică prelungită prin care trece societatea românească a mușcat și din bugetul mereu firav destinat achiziției de carte.
Directorul Bibliotecii Municipale Carei,Corina Nuna a întocmit  actele de donaţie şi a primit de asemenea şi câteva din volumele lansate joi,29 noiembrie 2012, „Pr.dr.Vasile Lucaciu,Părinte spiritual în clepsidra vremii”,având ca autori pe Alina Mocanu,Daniela Ciută şi Nicoleta Latiş.
Menţionăm că  prof.univ.dr.Ioan Condor a absolvit acum 60 de ani cursurile Liceului Vasile Lucaciu din Carei si a făcut deplasarea de la Bucuresti,impreună cu soţia dumnealui,pentru a participa la manifestările legate de comemorarea a 90 de ani de la moartea marelui patriot care a fost Vasile Lucaciu.
redactia

comentarii

de superb la 3 decembrie 2012 - 20:10

frumos gest de la un fiu al careiului care nu a uitat de unde a plecat !
sanatate multa domnule profesor !

Lasati un comentariu