Instituţiile abilitate continuă în judeţul Satu Mare războiul cu contrabanda de ţigări şi alte produse accizabile

• publicat la: 29 decembrie 2012
Instituţiile abilitate continuă în judeţul Satu Mare  războiul cu contrabanda de ţigări şi alte produse accizabile

În baza ordinului prefectului Eugeniu Avram, instituţiile incluse în Grupul de lucru mixt  au continuat, în perioada 17- 26 decembrie, acţiunile de control şi verificări pentru depistarea activităţilor de contrabandă cu ţigări şi alte produse accizabile în pieţe, târguri sau punctele de trecerea a frontierei. În cadrul acţiunilor au fost angrenate efective aparţinând Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, Gărzii  Financiare şi Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, iar prefectul judeţului  le-a solicitat să manifeste fermitate şi eficienţă în combaterea actelor de comerţ ilicit cu ţigări de contrabandă, comerţului ilegal cu articole pirotehnice, tăiere ilegală, transport şi comercializare de material lemnos.

Ţigări de contrabandă depistate la Vama Halmeu şi Piaţa Someş

În perioada menţionată mai sus, efectivele angrenate în combaterea contrabandei cu ţigări au efectuat 60 de acţiuni, fiind confiscate aproape 1.000 de pachete de ţigări a căror valoare totală se cifrează la 4.500 lei, două autovehicole au fost reţinute, iar cuantumul amenzilor aplicate depăşeşte 80.000 lei. În Vama Halmeu şi Piaţa Someş au fost depistaţi doi cetăţeni români care aveau în autovehicole ţigări marca Jin Ling, de provenienţă duty free Ucraina, în primul caz ţigările erau ascunse sub bancheta din spate iar în al doilea caz erau oferite spre vânzare.

Cartofi şi ceapă cu acte „suspecte” din Ungaria

Echipe din cadrul Gărzii Financiare şi DGPF au depistat la un agent economic din municipiul Satu Mare că a achiziţionat de la un furnizor din Ungaria cantitatea de 12.000 kg de cartofi şi 10.000 kg ceapă fără a deţine documente legale de provenienţă. Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că furnizorul din Ungaria, înscris în factura de aprovizionare prezentată şi care era datată 2 decembrie 2012, a fost radiat de Registrul Comerţului din ţara vecină în luna iunie 2011, iar marfa cumpărată de firma din Satu Mare ar fi fost revândută unei firme din Cluj- Napoca. În acest caz agentului economic din Satu Mare i s-a aplicat o amendă de 6.000 lei şi s-a dispus veniturile obţinute ilicit în valoare de 11.900 lei.

Lasati un comentariu