Captură de țigări la vama Petea

• publicat la: 17 noiembrie 2021
Captură de țigări la vama Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea şi la ,,frontiera verde”, în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 33.346 pachete cu țigări, în valoare aproximativ 400.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a ieşi din România doi bărbaţi, în vârstă de 34, respectiv 46 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană.

Aceştia călătoreau cu un microbuz înmatriculat în Ucraina şi au declarat că se deplasează în Marea Britanie pentru a transporta colete cu diverse bunuri aparţinând unor cetăţeni ucraineni.

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrători vamali din cadrul Direcţia Regională Vamală Cluj, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.Astfel, au fost descoperite, ascunse, în cinci panouri metalice folosite pentru antifonare, 1.360 pachete cu ţigări, provenite din Belarus.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 16.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Totodată, celor doi cetăţeni le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasati un comentariu