Intangibilii lui Băsescu

• publicat la: 5 decembrie 2012
Intangibilii lui  Băsescu

Deşi aflat pe final de mandat,Traian Băsescu continuă să joace tare. Şeful statului şi-a asigurat 12 ani de imunitate totală după ce va părăsi şefia statului, dar nu i-a uitat nici pe cei care l-au slujit cu devotament., „Lista lui Băsescu” s-a îmbogăţit cu mai mulţi magistraţi şi militari, aceştia urmând să fie trimişi în salvatoare misiuni oficiale pe lânga diverse organisme internaţionale, susţine NAŢIONAL.

Este vorba de Alina Ghica şi Oana Hăineală, preşedinta şi vicepreşedinta Consiliului Superior al Magistraturii au asigurate posturi de experţi pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Şi tot funcţionari publici vor ajunge şi alţi doi membri actuali ai CSM, Dan Lupaşcu şi Vasilică Cristi Danileţ.

Laura Codruţa Koveşi deja şi-a luat în primire postul de la Bruxelles, în timp ce Daniel Morar a primit OK –ul pentru a intra în corpul procurorilor europeni anticorupţie. Iar actualul procuror general interimar îi va trage după el şi pe foştii săi subalterni de la DNA, procurorii Viorel Cerbu şi Doru Ţuluş. „Lista lui Băsescu” este închisă de trei generali SPP. Traian Băsescu, aminteşte NAŢIONAL, are deja parafat cu partenerii externi acordarea unui post de raportor NATO, funcţie care îi asigură imunitate totală pentru 12 ani.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a făcut o dezvăluire incredibilă privind presupusa relaţie a preşedintelui României cu fosta Securitatea. Premierul  a afirmat, citat de ANTENA3, că, din informaţiile pe care le deţine, preşedintele Traian Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, ci chiar ofiţer la Contrainformaţii. „Nu a fost colaborator, am înţeles că a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii, întâi la Marină şi după aceea a trecut la DIE“, a declarat premierul.

Automat, această dezvăluire-şoc ar fi trebuit să primească reacţia imediată a cel puţin două instituţii: Preşedinţia şi CNSAS. Ceea ce nu s-a întâmplat, deaorece pentru a răspunde, CNSAS, spune că aşteaptă o sesizare expresă. Întrebat de unde ştie că Traian Băsescu ar fi fost ofiţer la Contrainformaţii, Victor Ponta a declarat: „Ştiu de la un coleg al domniei sale (al lui Băsescu – nr.)“. Acesta, observă COTIDIANUL, a susţinut că pe el nu-l interesează chestiunea decât din punct de vedere… istoric. Traian Băsescu a negat întotdeauna legăturile lui cu Securitatea.

Însă RING susţine că nu iese fum fără foc şi prezintă o notă din 2004, emisă de şeful Arhivei Direcţiei Siguranţei Militare din actualele servicii de informaţii (DGIA) ale armatei, în care se arată: „Numitul Băsescu Traian, născut la data de 04.11.1951, a fost colaborator al organelor de contrainformaţii militare, având dosarul personal nr. 3990/09/11.1973. Nu i s-a stabilit nume conspirativ“.

O altă „listă a lui Traian Băsescu“, „lista scurtă“ a premierilor USL întocmită de şeful statului, a fost caracterizată de premier ca „foarte scurtă“. Atât de scurtă, remarcă MEDIAFAX, încât cuprinde un singur nume: „Victor Ponta, Ponta Victor şi Victor Viorel Ponta. E atât de scurtă că sunt doar eu pe listă “, a afirmat Ponta.

Cu o zi în urmă, aminteşte ZIUA VECHE, liderul USL afirmase că ştie la cine s-a gândit preşedintele Băsescu pentru a prelua conducerea Guvernului, dar a precizat că nici Ioan Rus, Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu şi nici George Maior, actual director SRI şi fost senator PSD, nu vor accepta o astfel de propunere.

De altfel, liderul clujean al PSD, Ioan Rus, a declarat, citat de EVENIMENTUL ZILEI, că nu este interesat „de nicio culoare“ de funcţia de prim-ministru. Mai mult, Rus a dat asigurări că, dacă Traian Băsescu va nominaliza pe altcineva decât pe Victor Ponta, el însuşi se va alătura demersurilor de suspendare şi demitere a şefului statului.

Şi Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că nu ar accepta o eventuală propunere pentru postul de premier. „Presupunând că m-ar viza pe mine, aş refuza net“, a spus Tăriceanu, după ce în ultima perioadă s-a speculat pe tema posibilităţii ca Traian Băsescu să-l desemneze premier după alegerile din 9 decembrie. Liderul PNL Crin Antonescu, aminteşteCOTIDIANUL, afirma recent că dacă Tăriceanu va accepta o astfel de propunere de la Traian Băsescu va fi exclus din partid, iar Băsescu, suspendat.

 

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu